Przemku do donic już sadziłam w poniedziałek oczywiście Ty byłeś moją inspiracją, ale faktycznie nie pomyślałam, że te przecież też mogę posadzić do donic i wynieść do garażu.
słodziak z Twojego kociaka.Ja w zeszłym tygodniu jeszcze sadziłam tulipany do ziemi i mam nadzieje, ze cos z nich bedzie , ostatnie dałam do donic właśnie , tylko, ze nie mam zbyt chłodnego pomieszczenia. Myślę , ze jak mrozy puszczą wyniosę ja na dwór.
Witaj Olga! Wszystkiego co najlepsze w Nowym roku! Z rewizytą przybiegłam, ta stołówka z pomarańczy to fantastyczny pomysł! Popraw mnie jeśli coś źle zrozumiałam: rozpuszczam smalec, wsypuję nasionka, przelewam do wydrążonej pomarańczy i gotowe.
Oj chyba jutro będę działać .
Dziś miałam robić stołówkę ale najpierw długie zakupy, potem eM-owi się zachciało tiramisu no a jak dla Niego tiramisu to ja muszę mieć serniczek i tak to dopiero skończyłam .
Zapomniałam Cię jeszcze dopytać jakie masz clematisy i jak u Ciebie rosną?
czyli też robiłaś stołówkę tylko, że dla Was
z klematisów to mam Jan Paweł II
President, oraz Andromeda , pozostałe to niewiadoma kiedyś nie przywiązywałam wagi do nazw.Jak zaczęłam robić rewolucję w ogrodzie to 4 musiałam przesadzić ,JPII, i 3 nieznane nie wiem czy mi na wiosnę odbiją do tej pory pięknie rosły.Najgorzej rośnie i słabo kwitnie Andromeda 2 rok a kwitnienie bardzo słabe i przyrost kiepski myślę, że stanowisko jej nie odpowiada bo rośnie od wschodniej strony i słońce ma tylko do południa rośnie wśród rododendronów i hortek.Na wiosnę chcę zmienić jej miejsce i zobaczę co będzie.Jak to mówi Danusia jak coś nie rośnie to nie ma co żałować bo będzie miejsce na coś lepszego