Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Basilikum 18:20, 07 lip 2017

Ewa jak zwykle piekne fotki ach i och

widze, ze masz biala gaure. Ja mam czerwona a biala podziwiam na miejskich rabatach. Sliczna jest, jak gdzies wypatrze to kupie.
Slidosliwa to Felsenbirne?
Anda 18:24, 07 lip 2017

Basilikum napisał(a)
Ewa jak zwykle piekne fotki ach i och

widze, ze masz biala gaure. Ja mam czerwona a biala podziwiam na miejskich rabatach. Sliczna jest, jak gdzies wypatrze to kupie.
Slidosliwa to Felsenbirne?

Ach, fotki tym razem belejakie Nie mam weny twórczej

Ja znów nie mam czerwonej gaury, ale może w przyszłym roku ją dokupię.
Świdośliwa to Felsenbirne, tak Jak nie masz to kupuj. Wszystkie odmiany są super
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makao_J 18:29, 07 lip 2017

Czytałam o tym że rozchodniki dobrze jest ściąć wiosną jak już ruszą bo wówczas kąpa się zagęszcza od środka i nie rozkłada ale nie wiedziałam że kwiat też robi się lżejszy. Mam takiego jednego na którym mogę to wypróbować w przyszłym roku.
Johanka77 18:35, 07 lip 2017

Śliczne przedstawienie!
Rzeczywiście, ulewa u Was wczoraj była.
Dzięki niej spędziłam noc w Seeheim... walana po Europie pomiędzy lotniskami.

edit
Jak już zresztą wiesz
Anda 18:38, 07 lip 2017

Johanka77 napisał(a)
Śliczne przedstawienie!
Rzeczywiście, ulewa u Was wczoraj była.
Dzięki niej spędziłam noc w Seeheim... walana po Europie pomiędzy lotniskami.

Aaa, to dobrze, że nie leciałaś. Pewnie by się samolot roztrzaskał. Niebo u nas było czarne. Czytałam właśnie u Ciebie jaką miałaś przygodę. Gdybyś kiedyś musiała nocować w Bonn to daj znać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Johanka77 18:40, 07 lip 2017

Anda napisał(a)

Aaa, to dobrze, że nie leciałaś. Pewnie by się samolot roztrzaskał. Niebo u nas było czarne. Czytałam właśnie u Ciebie jaką miałaś przygodę. Gdybyś kiedyś musiała nocować w Bonn to daj znać

Ok! Będzie mi miło
Ewa777 19:17, 07 lip 2017

Anda napisał(a)

Moze dzisiaj cos uda mi sie wrzucic
Owoce sliwodsliwy No coz, byly, byly, ale caly czas byly podjadane przez nas i ptaki, i juz prawie ich nie ma
A u Ciebie?

Moja teraz ma pierwsze dojrzałe owoce i mogliśmy wreszcie ich spróbować. Pyszne są Ptaki się chyba jeszcze nie zwiedziały
AsiaK_Z 19:51, 07 lip 2017

Ewka, pięknie, cudownie, bosko Bzyczków u nas też niewiele lata, choć dziś u mnie zauważyłam jakieś "nowe błonkoskrzydłe" z czarnym odwłokiem w białe paseczki siedziały na liliowcach
Makusia 19:53, 07 lip 2017

Świetne widoki, piękne kadry i rewelacyjnie opowiadasz o swoim ogrodzie. Czuję się, że jak ważny jest dla Ciebie!
Anda 19:57, 07 lip 2017

AsiaK_Z napisał(a)
Ewka, pięknie, cudownie, bosko Bzyczków u nas też niewiele lata, choć dziś u mnie zauważyłam jakieś "nowe błonkoskrzydłe" z czarnym odwłokiem w białe paseczki siedziały na liliowcach

Najważniejsze, żeby te owady to nie były poskrzypki. Podgryzają je podobnież. Nie mam liliowców, ale widziałam takie nadgryzione.

W białe paseczki, a nie w żółte?
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Bzygowate
Te są fajne, pożyteczne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies