Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 13:57, 09 lip 2017

inka74 napisał(a)
u mnie też ślimaków od groma. łubin mi cały zjadły zanim się zorientowałam. ja niebieskiej viagry dla nich nie mogę sypać, sąsiadów kotka przychodzi do nas i przykro by mi było jakby jej się coś stało.

Do nas przychodzi kot sąsiadów, ale nic mu nie jest. Poza tym te viagry chyba nie są szkodliwe dla innych zwierząt niż ślimaki. Fosforan żelaza jest tutaj zakwalifikowany jako nieszkodliwy dla zwierząt i ludzi.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 13:59, 09 lip 2017

monteverde napisał(a)
ładna ta Brother Cadfael,pozdrówka

Nie ma kolców, bardzo ładnie pachnie, ale ma dość długą przerwę w kwitnieniu.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
monteverde 14:23, 09 lip 2017

Nie jedną różę bym jeszcze wsadziła do siebie ale miejsca niestety brak ale chociaż u Was pooglądam jakich nie mam pozdrówka
Rosario
tulucy 17:27, 09 lip 2017

zołza

katel 19:15, 09 lip 2017

Ewo u Ciebie jak zawsze przepiękne fotki .
Doczytałam u Gobasi że Sweet Summer Lowe nie chce u Ciebie kwitnąć. U mnie przez 2 lata marniutki był a potem zaczęł się pięknie rozkręcać - on chyba potrzebuje czasu żeby z kopyta ruszyć. Jak masz zdjęcia jego listków, najlepiej młodych (małych) to wstaw to spróbujemy z moim porównać. No i pilnuj żeby nie przesychał - u mnie zauważyłam że to mu najbardziej szkodzi i potem się pozbierać nie może.
abiko 19:26, 09 lip 2017

Muszę poważnie pomyśleć nas zmianą kolorystyki, bo moje pięknotki mają niestety bardzo przewieszone główki, żeby powąchać to muszę przed nimi klękać, chyba że o to chodzi
20:40, 09 lip 2017
Anda napisał(a)

Takie ciecia stopniowane sprawdzają sie też u innych bylin, np. przywrotnika, kocimiętki i pewnie też szałwii, ale jeszcze tego nie wypróbowałam.
Ostatnio bardzo się dziwiłam, czemu ta moja szałwia (mam jej dużo w ogrodzie) taka słaba po cięciu, nic nie wypuszcza. Wszędzie dziury w rabatach, bo szałwii brak. Potem zobaczyłam nowe odrosty i się ucieszyłam, że wreszcie ruszyła. Wczoraj patrzę, odrostów nie ma. Wszystko wszamały ślimaki Tak się wkurzylam, że całe opakowanie niebieskich granulek w rabatach rozsypałam. Niech je w końcu szlag trafi. Ożanki za to, której mam za dużo, nie ruszają.

kiedys Monty pokazywał w swoim programie takie cięcie ...floksy i pysznogłowki tez tak mozna ...i ze końcem maja ..w czerwcu takie ciecie trzeba zrobić ...w tym roku nie robiłam ...bo zapomniałam ...ale moze za rok floksy tak powinnam pociąć?

mnie tez ślimaki szałwie wpieprzyły ...o jeżówkach nie wspomnę ...granulek nasypałam ....choc w tym roku nie widze tyle slimaków co rok temu ...to straty widze jakby wieksze

Andziu ..kiedy Hortulus zaplanowałaś? nie bede tam bo zadeleko ale pytam z ciekawości bo licze na fotki ..raz tylko tam bylam ..... i warto odświezyc pamięc
Anda 09:01, 10 lip 2017

tulucy napisał(a)
zołza

Anda 09:33, 10 lip 2017

katel napisał(a)
Ewo u Ciebie jak zawsze przepiękne fotki .
Doczytałam u Gobasi że Sweet Summer Lowe nie chce u Ciebie kwitnąć. U mnie przez 2 lata marniutki był a potem zaczęł się pięknie rozkręcać - on chyba potrzebuje czasu żeby z kopyta ruszyć. Jak masz zdjęcia jego listków, najlepiej młodych (małych) to wstaw to spróbujemy z moim porównać. No i pilnuj żeby nie przesychał - u mnie zauważyłam że to mu najbardziej szkodzi i potem się pozbierać nie może.

On ma w tym miejscu dość trudne warunki. Jak zrobię fotkę to Cię zawołam Dzięki
Anda 09:34, 10 lip 2017

abiko napisał(a)
Muszę poważnie pomyśleć nas zmianą kolorystyki, bo moje pięknotki mają niestety bardzo przewieszone główki, żeby powąchać to muszę przed nimi klękać, chyba że o to chodzi

A zmiana kolorystyki pomoże ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies