Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

gosika67 10:40, 19 lip 2017

Cześć Ewka dawno fotek nie wstawiałaś, jak Twoje róże się mają? Moje teraz mniej kwitną , ostatnio padało i pogoda była do kitu, teraz jest ciepło i pewnie pokażą swoje piękno. Jak jest u Ciebie? Pozdrawiam.
Makao_J 13:03, 19 lip 2017

Ewa pytam gdzie się da by się upewnić. Czy świeżo posadzone rośliny można gnojówką z pokrzywy podlać?
Anda 15:01, 19 lip 2017

gosika67 napisał(a)
Cześć Ewka dawno fotek nie wstawiałaś, jak Twoje róże się mają? Moje teraz mniej kwitną , ostatnio padało i pogoda była do kitu, teraz jest ciepło i pewnie pokażą swoje piękno. Jak jest u Ciebie? Pozdrawiam.

Z róż kwitnie teraz tylko Souvenir de St. Anne's. Reszta ma przerwę niestety. Fotek nie robię, bo mało co kwitnie. Tutaj albo deszcz pada albo upał i duchota okropna. Taka ekstremalna ta pogoda w tym roku. W przyszłym sezonie muszę co nieco pozmieniać na rabatach
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:03, 19 lip 2017

Makao_J napisał(a)
Ewa pytam gdzie się da by się upewnić. Czy świeżo posadzone rośliny można gnojówką z pokrzywy podlać?

Wiesz, ja bym nie podlewała. Teraz na gnojówkę z pokrzywy i tak już za późno, a poza tym roślina ma przybierać w części podziemnej, a nie nadziemnej. Jak sie dobrze ukorzeni, to w przyszłym sezonie będzie już piękna.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makao_J 15:43, 19 lip 2017

Anda napisał(a)

Wiesz, ja bym nie podlewała. Teraz na gnojówkę z pokrzywy i tak już za późno, a poza tym roślina ma przybierać w części podziemnej, a nie nadziemnej. Jak sie dobrze ukorzeni, to w przyszłym sezonie będzie już piękna.

Za późno? A ja jeszcze podlewam. tak do końca lipca planowałam jeszcze lać.
To w takim razie nawozem startowym podleję do roślin świeżo wsadzonych. Łatwiej się ukorzenią.
Anda 15:50, 19 lip 2017

Makao_J napisał(a)

Za późno? A ja jeszcze podlewam. tak do końca lipca planowałam jeszcze lać.
To w takim razie nawozem startowym podleję do roślin świeżo wsadzonych. Łatwiej się ukorzenią.

Tutaj się mówi, że podlewanie nawozami azotowym powinno odbywać się tak do końca czerwca lub połowy lipca, a tu zima przychodzi jednak trochę póżniej a w Pl wcześniej.
Makao_J 15:59, 19 lip 2017

Anda napisał(a)

Tutaj się mówi, że podlewanie nawozami azotowym powinno odbywać się tak do końca czerwca lub połowy lipca, a tu zima przychodzi jednak trochę póżniej a w Pl wcześniej.

Hmm. No to liczę że nie padną i przetrwają. Że się uda. Już lać nie będę a to co nalałam już nie odwrócę. Zapamiętam na przyszłość.
Anda 16:55, 19 lip 2017

Makao_J napisał(a)

Hmm. No to liczę że nie padną i przetrwają. Że się uda. Już lać nie będę a to co nalałam już nie odwrócę. Zapamiętam na przyszłość.

Myślę, że będzie dobrze
Nowalijka 23:22, 19 lip 2017

Ewuniu, jak znajdziesz czas zajrzyj proszę do mnie i pomóż zidentyfikować mi OSZUKANĄ RÓŻĘ.
gierczusia 00:13, 20 lip 2017

Ooo rany znów się dowiedziałam ,że błedy robię azotowe tylko do końca czerwca..noo ładnie a ja dalej leję
Dobrze słyszeć ,że i Twoje róże teraz nie kwitną..bo już się martwiłam ,że z moimi znowu coś nie tak
No i ubawiłam się czytając ,że w przyszłym roku musisz conieco zmienić na rabatach...banana mam na ryjoku do teraz czy ktoś tu na ogrodowisku nie ma tego " syndromu "??? uwielbiam tę " chorobę ""
Buziole Ewka