Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Ewa777 16:32, 11 lut 2018

Ewciu, a Ty powycinałaś wszystkie listki ciemiernikom? Trzeba tak robić?
Anda 18:15, 11 lut 2018

Mixtoorka napisał(a)
u Was wiosna zawsze szybciej, ale żeby tak...

Piękne masz donice.Popatrzę sobie jeszcze, bo u mnie świątecznie jeszcze.

Tak wcześnie jak w tym roku to jeszcze nigdy nie było. teraz pare dni było dość mroźno, bo w nocy nawet -10, ale teraz znów ma być cieplej. Oby już tak zostało.

tulucy napisał(a)
U mnie tak poszły irysy reticulata i tulipany dwuletnie zadołowane w skrzyni warzywnej. Iryski to przysypałam ziemią przy okazji kopców, o tulipkach zapomniałam. Tak jak zapomniałam, że mam zadołowane narcyzy bożonarodzeniowe... Specjalnie na święta je kupowałam... Najwyżej na Wielkanoc będą

Nie ma tego złego...
Irysów nie mam. Zawsze sobie obiecuję, że na jesień je posadzę ale coś mi to nie wychodzi

Johanka77 napisał(a)
Ojejej! Jaka wiosna!

No właśnie, ojej

kaz742011 napisał(a)
Ewa jak tam u ciebie? Czytałam u mnie że śniegu masz mało ale mróz przyszedł. A na taką ładną wiosnę się zapowiadało. Oby roślin nie wymroziło.

Snieg stopniał, za to dziś padało i wiatr doskwiera. Mam nadzieję, że rośliny przetrwają

gobasia napisał(a)

Ewo toć to wiosna już całą gębą...łłłłał...zaniemówilam

Fajnie było, ale się niestety skończyło i zimno jednak przyszło

zawitka napisał(a)
Oj przywołuj wiosnę pięknymi zdjęciami to jak u Was będzie to rychło do nas dojdzie .Poczytałam o ciemiernikach ja też obcinam liście ,moje przesadzane i chyba za głęboko wsadzone

A po czym wnosisz, że za głęboko? Mojego tego ciemnego przesadzałam chyba ze trzy lata temu i się trochę obraził na mnie za to

Ewik napisał(a)
Ewa , piękne wspomnienie lata, MW jak wyrosła .za chwilę to już pełnia wiosny u Ciebie ☺

MW bardzo ładnie się prezentuje w donicy. Szkoda, że taka kolczasta

Madzenka napisał(a)
Niesamowity ten Ciemiernik

Trochę za ciemny wg mnie. Prawie go nie widać.

gosika67 napisał(a)
Cześć Ewka to czekać jak będą kwiaty.U nas przymrozki.Pięknie się robi u Ciebie. Ciemiernik zachwyca, taki dostojny i ten kolor, myślałam,że to piwonia.
U mnie wiosna w wazonie.Pozdrawiam.

Teraz zrobiło się tak brzydko i wietrznie, że też jakąś wiosnę do wazonu muszę posadzić

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:16, 11 lut 2018

Zagajanka napisał(a)

Ewuś, a ten ciemny ciemiernik jaką ma nazwę?
Nie jestem fanką tych roślin, no ale ten fiolecik wygląda zjawiskowo w tym okresie.

Niestety nie znam nazwy. Dostałam go od koleżanki już dobrych 5-6 lat temu. Jest tak ciemnoczerwony, że prawie czarny.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:18, 11 lut 2018

Ewa777 napisał(a)
Ewciu, a Ty powycinałaś wszystkie listki ciemiernikom? Trzeba tak robić?

Ja tak robię i parę innych osób też, a znowu parę osób nie wycina. Nie wiem, czy trzeba. U mnie się to sprawdza i ciemiernik rośnie zdrowy bez chemii. Dostaje tylko kompost i wiórki rogowe wiosną
asiak 18:26, 11 lut 2018

Pozdrawiam Ewuniu
Ewa777 18:37, 11 lut 2018

Anda napisał(a)

Ja tak robię i parę innych osób też, a znowu parę osób nie wycina. Nie wiem, czy trzeba. U mnie się to sprawdza i ciemiernik rośnie zdrowy bez chemii. Dostaje tylko kompost i wiórki rogowe wiosną

A kiedy się wycina liście? Nie doczytałam nigdzie o tym wycinaniu. Moje rosną zdrowe. Ale zastanawiam się, czy bez liści nie kwitłyby obficiej.
Anda 19:08, 11 lut 2018

asiak napisał(a)
Pozdrawiam Ewuniu

Asia, hej, dawno Cie nie widzialam Pozdrawam rowniez
Anda 19:09, 11 lut 2018

Ewa777 napisał(a)

A kiedy się wycina liście? Nie doczytałam nigdzie o tym wycinaniu. Moje rosną zdrowe. Ale zastanawiam się, czy bez liści nie kwitłyby obficiej.

Normalnie wycinam tak na przelomie lutego i marca, jak zacznie kwitnac. Tylko teraz tak wczesnie to wyszlo.
Wyprobuj, czy to bedzie miec wplyw na kwitnienie
zawitka 07:46, 12 lut 2018

Gdzieś wyczytałam że jak są za głęboko wsadzone to nie kwitną długo
Kawa 10:14, 12 lut 2018

Ewunia macham
ciemiernik niezwykły
wszystko już takie wielki
wiosna u Ciebie