ktos musi wydawać żeby ktoś zarobić mógł i tez sobie powydawć
takie pytanie sobie zadawałam jak byłam w Siennie na Palio i od tamtej pory nie pytam ...bo po co ? ( Palio tam sie odbywa 2razy w roku) cały tydzień albo z dziesięć dni.... miasto świętuje .... ale to święto jest typowo dla mieszkańców i tam jaka kasa na to idzie ....ale my bawiliśmy sie świetnie ...a wstep na wyścig jest darmowy....na ulicach pokazy rzucania flagami ...parady ładnie odzianych koni ( ale nie tych co beda brac udział w wysciu bo te konie akurat sa mocno stzeżone i malo kto wie gdzie one sa przetrzymywane od losowania do dnia wyscigu...to scisle tajne jest)....może jeszcze będzie nam dane tam wrócić i zobaczyc to jeszcze raz ))polecam kazdemu )
Największe wrazenie zrobił na mnie chrzest konia w kaplicy na który udało nam sie trafić bo dzień i godzina ochrzczenia konia przed wyscigiem w kazdej dzielnicy jest też ściśle tajna i tylko mieszkańcy danej dzielnicy z poczty pantoflowej wiedza kiedy i gdzie.
Palio taka długa tradycja, warto poczytac o co w tym chodzi w necie bo to jest dośc skomplikowane i nam trudno to zrozumieć a oni sobie zycia bez tych imprez nie wyobrażają
Cześć Ewuniu, wpadłam się przywitać i powiedzieć, że siedzę w necie, żeby przejrzeć dostępność roślin, a to zabiera dużo czasu
Uściski zostawiam
Zapomniałam napisać, że planu na maila nie dostałam, nie wiem, czy wysłałaś, czy gdzieś zaginął w przestworzach
Ewko, pozdrawiam. U siebie umieściłam kilka zdjęć Aspiryn. U mnie rosną duże i rozłożyste i tworzą ładne krzewy. Zajrzę do Ani, może moje doświadczenia jej w czymś pomogą