Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 19:49, 13 kwi 2018

Margerytka40 napisał(a)
Ewa czy odmianowe knautie powtórzą cechy z nasion? Kupiłam Red Knight i zastanawiam się jak ją rozmnożyć.

Nie wiem. U mnie odmianowe w ogóle się nie wysiewają. Siewki mam tylko z nieodmianowych. Odmianowe mam Red Knight i Mars Midget. I prawdę mówiąc różnicę miedzy odmianowymi i nieodmianowymi widzę tylko w wysokości. Nieodmianowe są wysokie i szerokie dołem. Odmianowe są niższe i „lżejsze”
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 19:51, 13 kwi 2018

Anda napisał(a)

Nie wiem. U mnie odmianowe w ogóle się nie wysiewają. Siewki mam tylko z nieodmianowych. Odmianowe mam Red Knight i Mars Midget. I prawdę mówiąc różnicę miedzy odmianowymi i nieodmianowymi widzę tylko w wysokości. Nieodmianowe są wysokie i szerokie dołem. Odmianowe są niższe i „lżejsze”

Hmm,no to chyba przez podział spróbuję
Monia81 22:12, 13 kwi 2018

Ewuś mam pytanko, jak wykopię róże, to czy mogę je mieć w wodzie cały dzień, czy od razu muszę wsadzać, bo jutro chyba rozpierdziel na tarasowej zacznę, a na różach nie znam się wogóle
Anda 22:27, 13 kwi 2018

Monia81 napisał(a)
Ewuś mam pytanko, jak wykopię róże, to czy mogę je mieć w wodzie cały dzień, czy od razu muszę wsadzać, bo jutro chyba rozpierdziel na tarasowej zacznę, a na różach nie znam się wogóle

Hmm, trudne pytanie, bo one już raczej nie są w stanie spoczynku, jak róże wykopywane jesienią i sprzedawane z gołym korzeniem. Ja zrobiłabym tak, że wykopałabym je z jak największą bryłą korzeniową i jeśli nie mogłabym ich posadzić od razu w miejscu docelowym, to wsadzilabym je z tą bryłą i ziemią do dużej donicy i podlała. Tą donicę postawiłabym w cieniu. Po posadzeniu w miejscu docelowym podcięłabym je jeszcze od góry i dobrze podlała. Ogólnie po sadzeniu trzeba dbać o wilgoć
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Monia81 22:31, 13 kwi 2018

Ok to tak zrobię
admete 07:14, 14 kwi 2018

Anda napisał(a)

Witaj u mnie Ago Bardzo sie ciesze i zapraszam Musze wpasc do Ciebie, bo widze, ze jestes juz dlugo na 0. i pewnie zamienilas juz gline w wymarzony skrawek ziemi Ja tez mam gline.

Zapraszam serdecznie

myślę że najgorszą walkę z gliną już mam za sobą
i mogę już z czystym sumieniem powiedzieć że to faktycznie mój skrawek na ziemi
patrycja 16:04, 14 kwi 2018

Ewa

Zajrzyj, proszę do mnie.
Mam pytanie odnośnie tulipanów
tulucy 20:19, 14 kwi 2018

Ewciu a róże zadołowałam jesienią teraz moczyć przed sadzeniem? One mają już takie fajne korzonki włosowate, boję się, że je zniszczę... Dylemat mam
Anda 21:12, 14 kwi 2018

tulucy napisał(a)
Ewciu a róże zadołowałam jesienią teraz moczyć przed sadzeniem? One mają już takie fajne korzonki włosowate, boję się, że je zniszczę... Dylemat mam

Nie mocz. Dawaj prosto do ziemi i mocno podlej, aż błotko będzie
tulucy 21:14, 14 kwi 2018

Oki tak zrobię Dzięki.