Tego się spodziewałam, tu jest jak w ulu, Ewo, ja nie dam rady być u Ciebie na bieżąco. Wycieczki za to odbyłam po wątkach przyległych, inspiracji tam co niemiara, dziekuję
Ewuniu, z moich Chopinów niewiele zostało: zmroziło je dość skutecznie, po przycięciu, z 4-5 pędów zostało po jednym, krótkim. Ponieważ i tak musiałabym je przesadzić, bo źle posadziłam wcześniej, to może teraz to zrobić? Czytałam twoje porady dla tulucy, myślisz, że też tak mogę? Wtedy może nawet od nowa wybiorę róże na tę rabatę L? Jakieś mocno pachnące
uściski
Jesne, ze tak. Teraz dobry termin na przesadzanie Tylko dbaj o wilgoc. Podlewaj je raz, ale porzadnie, tak z 10 L na roslinke raz w tygodniu powinno wystarczyc. No chyba, ze beda afrykanskie upaly, to czesciej.
Ewuniu, dzięki. Idąc za ciosem wybrałam pachnące róże do kupienia na tę rabatę L (będą posadzone już jak trzeba) Chopiny pójdą na rekonwalescencję gdzie indziej Mam jednak prośbę (bez Ciebie ani rusz) podpowiedz mi, które będą do siebie najlepiej pasowały , bo ja tylko w internecie je poznałam. Z tych sześciu potrzebuję 2 odmiany, jak pamiętasz do posadzenia naprzemiennie, jedna trochę z przodu. Oto mój wybór:
St. Cecilia - 09-1,8 m.
Chandos Beauty - 0,7-1 m
Clair Renaissanse - 1,0 - 1,5 m.
Ghita – wys.1-1,5 m.
Natasha Richardson - 07-1 m.
Princess Alexandra of Kent 0,7 - 1,0 m
Te wymiary to wysokość, niestety nie znalazłam info jak rosną szeroko
Wiem, że teraz już jesteś bardzo zajęta, więc cierpliwie poczekam.
uściski