Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Filomena 20:25, 16 kwi 2018

Tego się spodziewałam, tu jest jak w ulu, Ewo, ja nie dam rady być u Ciebie na bieżąco. Wycieczki za to odbyłam po wątkach przyległych, inspiracji tam co niemiara, dziekuję
Annak 21:06, 16 kwi 2018

Ewuniu, z moich Chopinów niewiele zostało: zmroziło je dość skutecznie, po przycięciu, z 4-5 pędów zostało po jednym, krótkim. Ponieważ i tak musiałabym je przesadzić, bo źle posadziłam wcześniej, to może teraz to zrobić? Czytałam twoje porady dla tulucy, myślisz, że też tak mogę? Wtedy może nawet od nowa wybiorę róże na tę rabatę L? Jakieś mocno pachnące
uściski
Anda 21:18, 16 kwi 2018

Filomena napisał(a)
Tego się spodziewałam, tu jest jak w ulu, Ewo, ja nie dam rady być u Ciebie na bieżąco. Wycieczki za to odbyłam po wątkach przyległych, inspiracji tam co niemiara, dziekuję

Na biezaco nie musisz byc, wazne, ze zagladasz i wrocilas wraz zwiosna na forum
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 21:20, 16 kwi 2018

Annak napisał(a)
Ewuniu, z moich Chopinów niewiele zostało: zmroziło je dość skutecznie, po przycięciu, z 4-5 pędów zostało po jednym, krótkim. Ponieważ i tak musiałabym je przesadzić, bo źle posadziłam wcześniej, to może teraz to zrobić? Czytałam twoje porady dla tulucy, myślisz, że też tak mogę? Wtedy może nawet od nowa wybiorę róże na tę rabatę L? Jakieś mocno pachnące
uściski

Jesne, ze tak. Teraz dobry termin na przesadzanie Tylko dbaj o wilgoc. Podlewaj je raz, ale porzadnie, tak z 10 L na roslinke raz w tygodniu powinno wystarczyc. No chyba, ze beda afrykanskie upaly, to czesciej.

Mocno pachnace - jestem za
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Napia 22:04, 16 kwi 2018

Śliczne anemony... moje gdzieś zaginęły w akcji. Muszę ich poszukać. Ładnie wyglądają szafirki w trawie. Naprawdę ciekawe zestawienie.
Monia81 08:36, 17 kwi 2018

Ewuś czy ta szałwia Berggarten fajnie się rozrasta? znalazłam 5 sadzonek i je kupiłam
anbu 08:48, 17 kwi 2018

Ewa u Ciebie ruch jak w Rzymie, prawie jak wokół moich Miodunek
gobasia 09:10, 17 kwi 2018

Ewo róze posadzone...teraz będę dosadzać byliny...kupiłam wczoraj szłwie Caradonna i kocimietki Walker,s Low i dokupiłam evergoldów i przywrotników

jak ogarnę to pokażę
Kawa 10:48, 17 kwi 2018

Ewunia macham
teraz masz pewnie szał w pracy
Annak 11:02, 17 kwi 2018

Anda napisał(a)

Jesne, ze tak. Teraz dobry termin na przesadzanie Tylko dbaj o wilgoc. Podlewaj je raz, ale porzadnie, tak z 10 L na roslinke raz w tygodniu powinno wystarczyc. No chyba, ze beda afrykanskie upaly, to czesciej.

Mocno pachnace - jestem za

Ewuniu, dzięki. Idąc za ciosem wybrałam pachnące róże do kupienia na tę rabatę L (będą posadzone już jak trzeba) Chopiny pójdą na rekonwalescencję gdzie indziej Mam jednak prośbę (bez Ciebie ani rusz) podpowiedz mi, które będą do siebie najlepiej pasowały , bo ja tylko w internecie je poznałam. Z tych sześciu potrzebuję 2 odmiany, jak pamiętasz do posadzenia naprzemiennie, jedna trochę z przodu. Oto mój wybór:
St. Cecilia - 09-1,8 m.
Chandos Beauty - 0,7-1 m
Clair Renaissanse - 1,0 - 1,5 m.
Ghita – wys.1-1,5 m.
Natasha Richardson - 07-1 m.
Princess Alexandra of Kent 0,7 - 1,0 m
Te wymiary to wysokość, niestety nie znalazłam info jak rosną szeroko
Wiem, że teraz już jesteś bardzo zajęta, więc cierpliwie poczekam.
uściski