Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

ryska 13:42, 01 maj 2018

U mnie w szklarni inna polityka. Wietrzę porządnie i temperatura jest taka jak na zewnątrz. Właśnie zaczęła kwitnąć w niej facelia, która ściągnie pszczółki do pomidorków (te mają już pączki kwiatowe) rosnących obok. Szklarnia chroni moje pomidory przed deszczem, bo ten szkodzi im najbardziej.

Znów u Ciebie ciekawych rzeczy się dowiedziałam
nicol21 18:00, 01 maj 2018

Anda napisał(a)

Mam nadzieję na ładny, ale niezbyt inwazyjny kobierzec

Wśród żurawek posadziłam czosnki, ale obawiam się, że będą za niskie

też kiedyś je miałam i wysokość ich kwiatu jest ciut wyższa niż najwyższy punkt ich liści więc jeśli żurawki wyrośnięte w górę to rzeczywiście zasłonią.

Sympatyczne widoczki masz!
poczytałam i się o nową wiedzę wzbogaciłam. Dzięks!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Makao_J 18:49, 01 maj 2018

Fajne te Epimedium. Będzie kwitło u Ciebie w tym sezonie?
Basilikum 19:54, 01 maj 2018

kupilam w zeszym roku epimedium z zotymi kwiatkami, niedawno z bialym, to piekna roslinka teraz mi jeszcze rozowych brakuje. U mnie problem troche z cieniem a te malenstwa nie przepadaja za sloncem
Kasia_CS 07:41, 02 maj 2018

Ewuś, czytam że gnojówkę z mlecza "uwarzyłaś", trochę poczytalam, że ona fajna pod owocowe i kwasolubne. A pod cos jej nie dajesz absolutnie? Lawenda jej nie polubi raczej? Pod róże i byliny się nada?
Catalinasdiary 11:08, 02 maj 2018

Gnojówka z mlecza pod kwasoluby? idę więc na zbieranie
patrycja 16:10, 02 maj 2018

Ewka
Chcę posadzić molinię vieregatę na nowej rabatce ale teraz rosną tam tulipany. Trochę mi tam przeszkadzają w sadzeniu.
Niektóre z nich przekwitają.

Czy mogę je już wykopać i wysuszyć cebulki?
Czy coś innego zrobić?

I jeszcze jedno

Czy mogę teraz przesadzić róże?
Czy poczekać do jesieni?

Anda 18:10, 02 maj 2018

ryska napisał(a)
U mnie w szklarni inna polityka. Wietrzę porządnie i temperatura jest taka jak na zewnątrz. Właśnie zaczęła kwitnąć w niej facelia, która ściągnie pszczółki do pomidorków (te mają już pączki kwiatowe) rosnących obok. Szklarnia chroni moje pomidory przed deszczem, bo ten szkodzi im najbardziej.

Znów u Ciebie ciekawych rzeczy się dowiedziałam

Ty na pewno tymi pestycydami nie będziesz pryskać pomidorów W szklarniach w Hiszpanii czy gdzieś tam pewnie dalej będą.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:11, 02 maj 2018

nicol21 napisał(a)

też kiedyś je miałam i wysokość ich kwiatu jest ciut wyższa niż najwyższy punkt ich liści więc jeśli żurawki wyrośnięte w górę to rzeczywiście zasłonią.

Sympatyczne widoczki masz!
poczytałam i się o nową wiedzę wzbogaciłam. Dzięks!

To chyba ogolę żurawki jeszcze raz, żeby mi czosnków nie zasłoniły
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:11, 02 maj 2018

Makao_J napisał(a)
Fajne te Epimedium. Będzie kwitło u Ciebie w tym sezonie?

Raczej już nie będzie, bo przekwitło właśnie Ono kwitnie wczesną wiosna.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies