Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 09:29, 28 maj 2018

makadamia napisał(a)
Te mieczyki bizantyńskie są urocze

A tego owada pożytecznego, jakbyś chciała pójść za radą Przemka, to ja bym chciała.
Bo same z siebie jakoś nie chcą do mnie przyjść, a tymczasem mszyce mi łubiny do połowy zjadły...

Heh, po owada tylko odbior osobisty Pudelko jakies mam, wiec dostaniesz w gratisie
U mnie lubiny tez byly mocno atakowane przez mszyce i dopiero jak wroble sie na nie rzucily to je wytrzebily. Przy okazji polamaly lubiny
U mnie lubiny zanikly. Znalazlam jedna siewke przy rozy, ale czy cos z niej bedzie nie wiem. Chyba im sie u mnie nie podobalo.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:29, 28 maj 2018

Kasya napisał(a)
Przepiękne zadbane roślinki
Ale różyczki nie podpisane...

Juz sie poprawilam

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasya 09:33, 28 maj 2018

Anda napisał(a)

Juz sie poprawilam

.
To idę ogladac jeszcze raz
09:38, 28 maj 2018
ale ja tez dwa lata z rzedu sadziłam łubiny po kilka szt na próbę ..i niestety byly to nie udane próby.... a pamietam z dzieciństwa ze u babci na wsi zawsze było tego całe łany bo to siali na poplon .....chyba
jolanka 10:14, 28 maj 2018

Hmm, mszyce u mnie nie przejmowały się zbytnio kiedy prawie zniszczyły mi Amonogawę Taka gąsienniczka też by mi się przydała razem z koleżankami
Róże piękne, dobrze, że już zaczynają swoje pokazy
Basilikum 10:49, 28 maj 2018

pieknie pieknie super kompozycje
asiak 10:54, 28 maj 2018

Ewuniu, u Ciebie jak zwykle pięknie Jest czym oczy nacieszyć
BKosimkArt 11:06, 28 maj 2018

Ewa piękne portrety!!
Żyjątek co się stołują w mszycach zazdroszczę
gobasia 11:08, 28 maj 2018

Nadrobiłam wczorajsze fotki ..piękne masz róże "i w ogóle i w szczególe i pod kazdym innym względem",pięknie jest

..kiedy ja sie takich doczekam!!!
Ewo jest nadzieja ,że zobaczę kwiatki bo moje maleństwa mają pąki
Kawa 12:14, 28 maj 2018

Ewunia
ale śliczności
pięknie pokazujesz rośliny istny majstersztyk

co do mojej róży chciałabym aby kolorystycznie pasowała do bladego różu piwonii i niebieskości kocimiętki