Ewuś, tyś mój guru od róż...powiedz czy mogę teraz przyciąć moje okrywowe The fairy Dance? Nie dość ,że powypuszczały mało ,ale za to bardzo długie pędy to jeszcze złapały mączniaka rzekomego!Nie dużo ,ale jednak .Spryskałam już dwa razy naprzemiennie środkami przeciw mączniakowi,ale pomyślałam,ze jeszcze je przytnę.Moze przy okazji się zagęszczą?
Zrobiłam zdjęcia, ale muszę je najpierw zgrać na komputer. Ona lubi cień i wilgoć. Moją przycięłam po kwitnieniu i się na mnie troszkę obraziła. Jak pokażę to Cię zawołam
To jest chyba taupe, taki brązowy szary. Tych donic już nigdzie nie mogę dostać, a chciałam dokupić. Firma Elho zmieniła design z lepszego na gorszy. One są antyślimakowe przez te odwinięte „mankiety” u góry.
Moja ma teraz chyba 5ty sezon. Wysoka jest na prawie 2 m a szeroka chyba z 1,5m może 2. To zależy od prowadzenia. Ja moją przyginam trochę, prowadzę poziomo, wtedy obficiej kwitnie.
Co roku dostaje w drugiej połowie lata czarną plamitość, ale szybko puszcza nowe przyrosty ze zdrowymi liśćmi. Nie jest bezproblemowa. W tym roku już końcem czerwca, czyli po kwitnieniu złapała czarną plamistość i była już prawie gola. Teraz ma nowe przyrosty, trochę kwitnie i juz tak nie straszy
U mnie ma trudne warunki, bo zaraz obok jest wysoki żywopłot sąsiada, czyli podbieranie przez niego środków odżywczych z gleby oraz światło. Jeśli posadzisz ja w dużej odległości od innych pożeraczy gleby i na stanowisku słonecznym, to nie powinnaś mieć problemów.