Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 19:29, 18 lip 2018

Makao_J napisał(a)
Ty zaczynasz lubić ciepłe barwy a ja boję się ich u siebie. Wszystko mam takie chłodne tylko dzielżany żółte i nie wiem co z nimi zrobić. Gdzie je wsadzić by ich nie zmarnować i rabat nie popsuć

W ogrodzie cieplych barw nie mam. Za maly mam ogrod na takie zywe barwy. Potrzebuje wyciszenia w ogrodzie, nie ozywienia. Tego mam az nadto
Pomarancze sa tylko przed domem. Tam zazwyczaj bywam krotko

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 19:38, 18 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)

Dokładnie tak,dla mnie to super zestaw

Ewunia,skoro tu jestem -przychodzą Ci do głowy długo kwitnące bodziszki ? Mam od tego roku Rozanne i jestem nim zauroczona i chciałabym więcej takich weteranów,najlepiej w odcieniach niebieskiego,fioletu,ew.białe.

Tych bodziszkow jak mrowkow Ostatnio znajoma chwalila swojego bodziszka, bodajze Purple Pillow. On uwielbia slonce i sucho. Niestety, jest rozowy

Dlugo kwitnace biale do cienia to Clos du Coudray, Silverwood, Simon. Sprawdzilam na mojej liscie bylinowej, nie znam ich na zywo

Dlugo kwitnacy niebieski do polcienia (na sloncu powinien dac rade) to Blue Sunrise, ale ma zolte liscie.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 19:39, 18 lip 2018

Ewa777 napisał(a)
Pomarańcz z fioletem - będzie cudnie

Zobaczymy w przyszlym roku
Chyba ze u Asi po remoncie juz jesienia beda te kolory
Margerytka40 19:47, 18 lip 2018

Anda napisał(a)

Tych bodziszkow jak mrowkow Ostatnio znajoma chwalila swojego bodziszka, bodajze Purple Pillow. On uwielbia slonce i sucho. Niestety, jest rozowy

Dlugo kwitnace biale do cienia to Clos du Coudray, Silverwood, Simon. Sprawdzilam na mojej liscie bylinowej, nie znam ich na zywo

Dlugo kwitnacy niebieski do polcienia (na sloncu powinien dac rade) to Blue Sunrise, ale ma zolte liscie.

Muszę w wolnej chwili zagłębić się w temat ,dzięki
Margerytka40 19:50, 18 lip 2018

Anda napisał(a)

Zobaczymy w przyszlym roku
Chyba ze u Asi po remoncie juz jesienia beda te kolory

Bardzo bym chciała ale chyba jeszcze troszkę
AsiaK_Z 20:56, 18 lip 2018

Ależ tu dzisiaj ruch Ściskam mocno
violaskom 21:00, 18 lip 2018

Podczytuję i poszerzyłam wiedzę na temat bodziszków. Pozdrawiam.
koliber 21:07, 18 lip 2018

Anda napisał(a)

Dziękuję, uwielbiam fotografować rośliny, nie marudzą, że są niefotogeniczne

No tak, całkowite przeciwieństwo mnie
Kokesz 23:05, 18 lip 2018

Makao_J napisał(a)
Ty zaczynasz lubić ciepłe barwy a ja boję się ich u siebie. Wszystko mam takie chłodne tylko dzielżany żółte i nie wiem co z nimi zrobić. Gdzie je wsadzić by ich nie zmarnować i rabat nie popsuć

To tak ja z żółtą rudbekią, ciągle jej zmieniam miejsce a nie mam serca się pozbyć, bo w sumie lubię takie "stokrotkowe" kwiatki
Wiosną miałam pomarańczowe tulipany bo eMowi się bardzo podobały a teraz namówił mnie na pomarańczowo-ceglastą jeżówkę. Na razie jest przy białych hortensjach i nawet mi się podoba
MartaKozak 16:48, 19 lip 2018

Ewus, powiedz mi prosze, czy jak zostawie swierzbnica to mi sie sama wysieje, czy lepiej zebrac nasiona i wysiac wiosna do doniczek?