Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Margerytka40 18:04, 18 lip 2018

Anda napisał(a)

Dzięki Aniu Lubię barwy stonowane, wiesz, ale zaczął mi się podobać pomarańcz, przemycam go do przedogródka

Z tym pomarańczem to mnie też coś do niego ciągnie i chyba prócz różanki w tym kolorze jeszcze kwaśna mi się zaplanowała na pomarańczowo w dużej mierze. Co prawda tylko wiosennie za sprawą azalii i kuklików
Anda 18:29, 18 lip 2018

Basilikum napisał(a)

ja tam do outletu jezdze wizualnie jest piekny a cenowo juz mniej
a w miescie jest przy zamku taka fajna rabatka z ziolami gdzie mozna sobie urwac co sie chce kiedys pokazywalam u mnie na watku

Outlet też jest? Rany, dzień za mało tam zaplanowaliśmy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:31, 18 lip 2018

eee_taam napisał(a)

czyli u ciebie tez jest wielka Jola mówiła że mimo chorowitości to ona kwitnie więc planuje ja tez tak na ściane puścic na waskiej rabacie a jedynie dołem beda bodziszki takie wyzsze i moze po bokach jakies rozplenice zeby zima łysiny nie było

Ciekawa jestem, jak będzie u Ciebie wyglądać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:35, 18 lip 2018

abiko napisał(a)
Hmm LO taka wielka? Justyna pisała, że źle posadziła.. u mnie to jej start dopiero, ale urosła faktycznie sporo i zakwitła 3 kwiatami
Za to druga jakaś rachityczna.. Tyle, że jeśli jak piszecie trzeba ją przyginać i wysoka na 2 m to źle mam też posadzoną.. no masz.

No masz, ta LO, niby krzaczasta, ale też pnąca

Dziś porównywałam zapachy LO, MW, Harlow Carr i Abraham Darby. W kolejności podług upodobań mojego nosa: LO, MW, AD, HC Wszystkie zapachy mocne, ale LO najmocniejszy i najładniejszy wg mnie.
Anda 18:36, 18 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)

Z tym pomarańczem to mnie też coś do niego ciągnie i chyba prócz różanki w tym kolorze jeszcze kwaśna mi się zaplanowała na pomarańczowo w dużej mierze. Co prawda tylko wiosennie za sprawą azalii i kuklików

No ten pomarańcz Jeszcze tak myślę w przyszłym roku połączyć go tak trochę z ciemnym fioletem...
Basilikum 18:38, 18 lip 2018

Anda napisał(a)

Outlet też jest? Rany, dzień za mało tam zaplanowaliśmy

a tam zaraz o dzien za malo o przynajmniej dwa za malo no do mnie przeciez nie dotrzecie
https://www.ingolstadtvillage.com/de/home/
Makao_J 18:40, 18 lip 2018

Ty zaczynasz lubić ciepłe barwy a ja boję się ich u siebie. Wszystko mam takie chłodne tylko dzielżany żółte i nie wiem co z nimi zrobić. Gdzie je wsadzić by ich nie zmarnować i rabat nie popsuć
Margerytka40 18:45, 18 lip 2018

Anda napisał(a)

No ten pomarańcz Jeszcze tak myślę w przyszłym roku połączyć go tak trochę z ciemnym fioletem...

Dokładnie tak,dla mnie to super zestaw

Ewunia,skoro tu jestem -przychodzą Ci do głowy długo kwitnące bodziszki ? Mam od tego roku Rozanne i jestem nim zauroczona i chciałabym więcej takich weteranów,najlepiej w odcieniach niebieskiego,fioletu,ew.białe.
Ewa777 19:10, 18 lip 2018

Pomarańcz z fioletem - będzie cudnie
Anda 19:27, 18 lip 2018

Basilikum napisał(a)

a tam zaraz o dzien za malo o przynajmniej dwa za malo no do mnie przeciez nie dotrzecie
https://www.ingolstadtvillage.com/de/home/

Ubolewam nad tym, ze nie dotrzemy, ale mam nadzieje, ze zobaczymy sie w Weihenstephan. Jutro sprawdze w eMa planerze kiedy tam bedziemy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies