Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 11:45, 21 lut 2019

inka74 napisał(a)
Zrobiłam dziś w pracy 3 koła z kartonu 80, 60 i 40 cm i latałam po ciemku po rabatach przymierzając. Dobrze że sprawdziłam bo na papierze fajnie 60 cm wyglądała a w realu okazała się za mała w skali całej rabaty. Szok normalnie

Mi też wiele rzeczy wdaje się duże, a jak się porówna do roślin i ogólnie ogrodu, to wcale już takie nie jest
Piękne to jest, co sobie wybrałaś
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:49, 21 lut 2019

laurowisnia napisał(a)
Szkoda ciemierników, jak napisałaś poleciałam sprawdzić swoje, są i nawet zakwitną moje pierwsze siewki. Teraz się obawiam co będzie jak zacznę sprzątać na rabacie bylinowej.
Linaria powinna wzejść bez problemu, a jak nie to daj znać.

Ok, dam znać jakby co, dzięki

Widzę, że myszy obżerają tylko mojego najciemniejszego ciemiernika i jego siewki. Pink Lady nie ruszyły na razie. Zastanawiam się nad kupnem innego.

Tulipany też w dużej części objedzone.

Pierwszy raz mam taki problem z myszami
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
inka74 17:18, 21 lut 2019

Anda napisał(a)
Mi też wiele rzeczy wdaje się duże, a jak się porówna do roślin i ogólnie ogrodu, to wcale już takie nie jest
Piękne to jest, co sobie wybrałaś
Cieszę się jak głupi do sera choć dostawa dopiero na połowę marca możliwa. Zamiast ławkę kupić, która bardziej potrzebna bo na starej już absolutnie nie da się siedzieć, to ja takie fitrygałki wybieram pocieszam się, że nie spotkałam po prostu na razie ławki, która by mnie urzekła.
Anda 17:25, 21 lut 2019

Chcesz sobie ładne ławki pooglądać?
https://www.garpa.de/

Ceny też są „ładne”
hanka_andrus 17:38, 21 lut 2019

Mimo zimy, u Was ruch jak w kwietniu! Na ławki też rzuciłam okiem, ceny zaporowe.
roma2 18:09, 21 lut 2019

Nawet nie spoglądam, jak ceny zaporowe . Ewo, ja po radę. Jesienią odkryłam niestety pędraki w trawniku. Na bank chrząszcza majowego. Tydzień po wertykulacji zajechałm na działkę i oczom ukazał mi się armagedon. Kreci. Zostawiłam te krety w spokoju, poniewąż stwierdziłam, że skoro tak ryją bez opamiętania, to mają co jeść. Ale do rzeczy. Wiosną chcę trochę powalczyć z pędrakami. Mam wrotycz i kupiłam piołun. I pytanie. Można to mieszać? czy lać w trawnik naprzemiennie?
Edit: i od kiedy? bo, że systematycznie to wiem
inka74 19:10, 21 lut 2019

ten klasyk mi się podoba ale cena już nie bardzo ))
https://www.garpa.de/gartenmoebel/gartenbaenke/summerfield-bank-150-2219

choć dokładnie w tej cenie a nawet odrobinę wyższej jest ta ławeczka
http://www.mb-nylec.com/oferta/Wystroj+ogrodow/Kuta+lawka+ogrodowa+(ogd1),74

Bardzo mi się ona podobała do momentu jak Pan nie napisał, że 5 tys. +... VAT + transport 500

Mój zapał i miłość do niej osłabła ))
Anda 19:19, 21 lut 2019

hanka_andrus napisał(a)
Mimo zimy, u Was ruch jak w kwietniu! Na ławki też rzuciłam okiem, ceny zaporowe.

Niezłe nie Jak wygram w totka, to pomyśle nad takimi
Anda 19:24, 21 lut 2019

roma2 napisał(a)
Nawet nie spoglądam, jak ceny zaporowe . Ewo, ja po radę. Jesienią odkryłam niestety pędraki w trawniku. Na bank chrząszcza majowego. Tydzień po wertykulacji zajechałm na działkę i oczom ukazał mi się armagedon. Kreci. Zostawiłam te krety w spokoju, poniewąż stwierdziłam, że skoro tak ryją bez opamiętania, to mają co jeść. Ale do rzeczy. Wiosną chcę trochę powalczyć z pędrakami. Mam wrotycz i kupiłam piołun. I pytanie. Można to mieszać? czy lać w trawnik naprzemiennie?
Edit: i od kiedy? bo, że systematycznie to wiem

Obejrzeć można za darmo

Piołun ogólnie ma działanie odstraszające na owady, pędraki, ale też na dżdżownice.
Możesz stosować piołun razem z wrotyczem lub osobno, jak wolisz.
Wyciąg na pędraki powinno się robić 30g suszu na 10 L deszczówki, moczyć minimum 24 godziny do maximum 3 dni.

Działanie odstraszające na pędraki mają jeszcze szałwia lekarska i tymianek Te również możesz ze sobą mieszać.

Lać możesz już od zaraz
Anda 19:25, 21 lut 2019

inka74 napisał(a)
ten klasyk mi się podoba ale cena już nie bardzo ))
https://www.garpa.de/gartenmoebel/gartenbaenke/summerfield-bank-150-2219

choć dokładnie w tej cenie a nawet odrobinę wyższej jest ta ławeczka
http://www.mb-nylec.com/oferta/Wystroj+ogrodow/Kuta+lawka+ogrodowa+(ogd1),74

Bardzo mi się ona podobała do momentu jak Pan nie napisał, że 5 tys. +... VAT + transport 500

Mój zapał i miłość do niej osłabła ))

Piękne te meble, ale ceny niestety nie dla mnie.
A kuta ławeczka to chyba ze złota jest
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies