Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Katkak 21:15, 01 cze 2019

Anda napisał(a)

Kasiu, dziękuję

Oj, w tym roku sie nie uda niestety, ale mam nadzieje, że kiedyś zrobię objazd paru ogrodów a Twój ogród jest od dawna na liście

Nawet nie wiesz jak bardzo wyczekiwanym Gościem jesteś . Bardzo się cieszę i żałuję, że nie w tym roku. Ale na dobre warto czekać
Johanka77 21:20, 01 cze 2019

Ależ ja lubię sezon u Ciebie!
Zawsze odkrywam coś nowego i wszystko chciała bym mieć u siebie...
Anda 21:23, 01 cze 2019

Katkak napisał(a)

Nawet nie wiesz jak bardzo wyczekiwanym Gościem jesteś . Bardzo się cieszę i żałuję, że nie w tym roku. Ale na dobre warto czekać

Ja też czekam Ale sie doczekam I wiesz, ja rownież zapraszam do mnie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 21:24, 01 cze 2019

Johanka77 napisał(a)
Ależ ja lubię sezon u Ciebie!
Zawsze odkrywam coś nowego i wszystko chciała bym mieć u siebie...

Masz miejsce, sadź Tylko u Ciebie pewnie w koncepcję minimalizmu nie pasuje Dziękuje
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Poppy 21:28, 01 cze 2019

Anda napisał(a)

Ja zawsze wolę czytać w oryginale Np. Sapka przeczytałam po niemiecku z ciekawości i to jest zupełnie coś innego.

ja roznie, zalezy co Bywalo, ze tlumaczenie lepsze niz oryginal. Tyle ze po polsku od kilku lat b rzadko czytam, za rzadko, raz do roku cos u rodzicow.

Piekne masz te roze! Emma jest piekna, ale tak sobie mysle, ze SS bedzie na zawsze moja najukochansza roza! MOja Emma ma paczki malenkie (dostalam w prezencie), a shallot zakwitla jednym kwiatem. I ma takie jakby polprzezroczyste liscie, widac nerwy, i troche sie martwie, ale nie ona jedna ma ten problem z liscmi

A lubin chyba mam taki, jaki mial byc Twoj. poszukam i wstawie. Chcialabys ew nasiona? NIe mam innego, wiec raczej krzyzowe zapylenie mu nie grozi.

Jak tam rozana panna zalana?
Anda 21:35, 01 cze 2019

Poppy napisał(a)

ja roznie, zalezy co Bywalo, ze tlumaczenie lepsze niz oryginal. Tyle ze po polsku od kilku lat b rzadko czytam, za rzadko, raz do roku cos u rodzicow.

Piekne masz te roze! Emma jest piekna, ale tak sobie mysle, ze SS bedzie na zawsze moja najukochansza roza! MOja Emma ma paczki malenkie (dostalam w prezencie), a shallot zakwitla jednym kwiatem. I ma takie jakby polprzezroczyste liscie, widac nerwy, i troche sie martwie, ale nie ona jedna ma ten problem z liscmi

A lubin chyba mam taki, jaki mial byc Twoj. poszukam i wstawie. Chcialabys ew nasiona? NIe mam innego, wiec raczej krzyzowe zapylenie mu nie grozi.

Jak tam rozana panna zalana?

Ja się nie mogę zdecydować, która różę wolę W zeszłym roku faworytką była Louise Odier. Miała morze kwiatów, a tym roku słabiutko. Co prawda dużo pączków ale małe lub podgryzione. Dużo mam gryzoni w tym roku

Nasiona bardzo chętnie Czekam na fotki

Zalana panna odbija. Co prawda część liści jest zminiaturyzowane, ale to normalne po uszkodzeniu korzeni.

Ten problem z liśćmi to może być niedobór składników. Miałam taki sam problem z hibiskusem. Podkarmiłam go nawozem pelnoskladnikowym i po paru dniach było o niebo lepiej. Problem juz się nie powtórzył.
Katkak 21:35, 01 cze 2019

Anda napisał(a)

Ja też czekam Ale sie doczekam I wiesz, ja rownież zapraszam do mnie

Bardzo bym chciała , dzięki. Ewciu, czyli jak mutacja to nic nie robić, nic nie wycinać, tak?
Gosiek33 21:38, 01 cze 2019

Przepięknie, mie wiem czy orlaya najbardziej mnie za serce nie chwyta

Czy łączka rośnie w suchym i słonecznym miejscu?
Anda 21:41, 01 cze 2019

Katkak napisał(a)

Bardzo bym chciała , dzięki. Ewciu, czyli jak mutacja to nic nie robić, nic nie wycinać, tak?

Jeśli Ci się nie podoba to wytnij, a jesli podoba to zostaw
Anda 21:45, 01 cze 2019

Gosiek33 napisał(a)
Przepięknie, mie wiem czy orlaya najbardziej mnie za serce nie chwyta

Czy łączka rośnie w suchym i słonecznym miejscu?

No mnie bardzo chwyta Zastanawiam się, czy jej nie posadzić przy różach

Łączka rośnie w ekstremalnie suchym miejscu i na pełnym słońcu. Tam mają sobie radzić rośliny bez podlewania. W zeszłym roku najlepiej radziło sobie Anthericum liliago, ale w tym roku zostało zjedzone przez Centaurea dealbata. Ta się rozrosła tak mocno, że będę musiała ją po sezonie ograniczyć.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies