Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Katkak 21:48, 01 cze 2019

Anda napisał(a)

Jeśli Ci się nie podoba to wytnij, a jesli podoba to zostaw

mnie się podoba
asiak 21:56, 01 cze 2019

Przepiękna łączka, jak i cała reszta
gosika67 21:59, 01 cze 2019

Ewka uczta dla oka, łubin bardzo mi się podoba. Róże też piękne, u mnie kwitną może 3 sztuki, reszta w pąkach, mszyca okupuje nie tylko róże, a ta wczesna pnąca jest już oskubana przez chrząszcza majowego.Muszę coś z tym zrobić.
Jarzmianki nie mam, poluję na nią. Ładnie komponuje się na rabatach z innymi roślinami. Pozdrawiam.
Waclaw 22:06, 01 cze 2019

Anda napisał(a)

Bardzo mi się Twoja łączka podoba. Taka inna od mojej ( moja też mi się podoba)
Poppy 22:17, 01 cze 2019

Anda napisał(a)

Ja się nie mogę zdecydować, która różę wolę W zeszłym roku faworytką była Louise Odier. Miała morze kwiatów, a tym roku słabiutko. Co prawda dużo pączków ale małe lub podgryzione. Dużo mam gryzoni w tym roku

Nasiona bardzo chętnie Czekam na fotki

Zalana panna odbija. Co prawda część liści jest zminiaturyzowane, ale to normalne po uszkodzeniu korzeni.

Ten problem z liśćmi to może być niedobór składników. Miałam taki sam problem z hibiskusem. Podkarmiłam go nawozem pelnoskladnikowym i po paru dniach było o niebo lepiej. Problem juz się nie powtórzył.

Wkleilam zdjecia lubinu u siebie.

miniaturowe liscie mialy moje roze w zeszlym roku, sadzilam z golym korzeniem w kwietniu chyba, i bardzo odchorowaly. Pocieszajace, ze pod koniec sezonu sie wziely, wiec moze Twoja nawet zakwitnie.

Moze i niedobor skladnikow. Ale przesadzalam ja zima i dalam przkompostowanego konskiego lajna wymieszanego z kompostem. Myslisz, ze moge ja podlac nawozem do roz?
Gosiek33 22:18, 01 cze 2019

Anda napisał(a)

No mnie bardzo chwyta Zastanawiam się, czy jej nie posadzić przy różach

Łączka rośnie w ekstremalnie suchym miejscu i na pełnym słońcu. Tam mają sobie radzić rośliny bez podlewania. W zeszłym roku najlepiej radziło sobie Anthericum liliago, ale w tym roku zostało zjedzone przez Centaurea dealbata. Ta się rozrosła tak mocno, że będę musiała ją po sezonie ograniczyć.

Ale w mniej suchym miejscu orlaya sobie też poradzi? Mówisz, że chaber tak się rozrasta, muszę zatem uważać na niego
Kokesz 22:28, 01 cze 2019

Anda napisał(a)

Niecierpki mogłyby dać radę, warto wypróbować, bo są bardzo ładne. A nie myślałaś tam o małych hostach i paprociach, np. Hosta Mouse Ears i Adiantum venustum?

Myślałam o hostach i trawkach ale chciałabym chyba coś kwitnącego, bo sporo host mam obok na rabacie cienistej.
Zaryzykuję z niecierpkami
jolanka 22:45, 01 cze 2019

Ewo, już różane piękności pokazujesz
Przynajmniej u Ciebie i Łucji mogę jak na razie oglądać bo u mnie tylko Desdemona zaczęła kwitnąć, buntują się czy co?
Magara 23:23, 01 cze 2019

Ewa, ja laik, to pytam... te osłonki doniczkowe przy pomidorach to po coś czy tak sobie???
P.S. że cała reszta zdjęć zachwyca - to chyba nie muszę mówić, bo wiesz
gogo 00:09, 02 cze 2019

Jak to się stało, że tak długo nie byłam u Ciebie?
Już się poprawiłam, pooglądałam- masz cudnie, poczytałam- Twój wątek to kopalnia wiedzy, więc niczego nie omijam.
U Ciebie wszystko kwitnie wcześniej i dzięki temu już nacieszyłam oczy tym, co u mnie ledwo widać.
Ale i u mnie zaczną