Ewka uczta dla oka, łubin bardzo mi się podoba. Róże też piękne, u mnie kwitną może 3 sztuki, reszta w pąkach, mszyca okupuje nie tylko róże, a ta wczesna pnąca jest już oskubana przez chrząszcza majowego.Muszę coś z tym zrobić.
Jarzmianki nie mam, poluję na nią. Ładnie komponuje się na rabatach z innymi roślinami. Pozdrawiam.
miniaturowe liscie mialy moje roze w zeszlym roku, sadzilam z golym korzeniem w kwietniu chyba, i bardzo odchorowaly. Pocieszajace, ze pod koniec sezonu sie wziely, wiec moze Twoja nawet zakwitnie.
Moze i niedobor skladnikow. Ale przesadzalam ja zima i dalam przkompostowanego konskiego lajna wymieszanego z kompostem. Myslisz, ze moge ja podlac nawozem do roz?
Przynajmniej u Ciebie i Łucji mogę jak na razie oglądać bo u mnie tylko Desdemona zaczęła kwitnąć, buntują się czy co?
Ewa, ja laik, to pytam... te osłonki doniczkowe przy pomidorach to po coś czy tak sobie???
P.S. że cała reszta zdjęć zachwyca - to chyba nie muszę mówić, bo wiesz
Jak to się stało, że tak długo nie byłam u Ciebie?
Już się poprawiłam, pooglądałam- masz cudnie, poczytałam- Twój wątek to kopalnia wiedzy, więc niczego nie omijam.
U Ciebie wszystko kwitnie wcześniej i dzięki temu już nacieszyłam oczy tym, co u mnie ledwo widać.
Ale i u mnie zaczną