Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

sylwia_slomc... 22:02, 19 cze 2019

Ślicznie ogródeczek kwitnie różnymi smaczkami Jest na co popatrzeć i co powąchać
Anda 13:33, 20 cze 2019

mikina34 napisał(a)
Na zdjęciu tego nie widać, ale wyglądają zjawiskowo. Kwiatki są jednak troszkę mniejsze niż te co podałaś, ale aż nabrałam chęci żeby sobie zafundować takie cudo
Dziękuję

edit:
chyba to może być The Fairy, znalazłam podobną fotkę w necie

Sadz ze szalwia, cudnie razem wygladaja
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 13:34, 20 cze 2019

Poppy napisał(a)

W sumie, jak o tym mysle, to moze one nie rozmnazaja sie przez nasiona, hmm. To by moze usprawiedliwialo cene tych makow, te akurat sa czesto drozsze niz inne. W kazdym badz razie piekne!
Moja Emma ma dwa paki, ale byla tak slaba sadzonka, ze jej wybaczam. Shalott tez ma, i chyba tym razem nie bedzie zolta.
A kadry to wiesz, pokaze, ale inaczej Publicznie mi glupio, bo na kazdym zdjeciu mam work in progress z cala masa 'ozdobnikow', taki burdelnik bardziej niz ogrod.

Ten mak bardzo brzydki sie robi po kwitnieciu. Dzis znow czesc wycielam, ale jedna makowke zostawilam. Zobaczymy

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 13:35, 20 cze 2019

anabuko1 napisał(a)

Sama nie wiem co jest jest.

w tym roku dwa wiotkie pędy ok 30- 40 cm.I dwa kwiatki tyle.
bida i już.
A ta roza wartburg jest cudna.Problemowa , czy nie ??

MW nawoz dostal? On chyba dosc zarloczny jest

Roze Wartburg pokazala Kasya. Musialabys ja zapytac
Anda 13:36, 20 cze 2019

oliwka napisał(a)

tak rosnie na mocnym słońcu. Fotka jest na moim wątku

Widzialam fotke, ale byla przeswietlona troszke. Mysle, ze platki moze przypalac slonce. Moim tez sie tak czasem dzieje.
Anda 13:39, 20 cze 2019

Mariposa napisał(a)
Uff, nadrobiłam u Ciebie! Tyle do oglądania i podziwiania! Chyba rzeczywiście powinnaś zmienić nazwę wątku na "Raj bylinowo-rożany", jak sugeruje Kasia
Melduję, że u mnie wszystkie róże kwitną, niektóre nawet dość obficie, choć nie wiem, czy to dla nich dobrze, bo młodziutkie są!

Do raju jeszcza daleko, ale dziekuje

Jak kwitna to znaczy, ze maja sile Jakby nie mialy, to by nie kwitly. Wazne jest wycinanie przekwitlych kwiatow, zeby nie probowaly zawiazywac owocow. To by je oslabilo.
Anda 13:42, 20 cze 2019

gogo napisał(a)
Ja też nadgoniłam, z wielką przyjemnością obejrzałam czerwcowy busz, to na prawdę dobry miesiąc dla Twojego ogrodu.
Marzę o tym przetaczniku, ale nie trafiłam na niego w żadnej szkółce
Jest w sprzedaży podobny, pagórkowy, więc taki kupię.

Szkoda, ze nie mieszkasz blizej. Ukopalabym Ci go, bo u mnie rozlazi sie na potege
Dzisiaj wycielam juz wszystkie szalwie i przywrotniki. Teraz kwitna penstemony, roze. Czekam na skabiose i gaure. Jednak czerwiec to moj ulubiony miesiac. Niedlugo dzien znow bedzie coraz krotszy. Ech, jesien niedlugo...
Kokesz 15:24, 20 cze 2019

Ewa, no to Ty, wakacje przed nami a Ty o jesieni, proszę mi tu nie uprawiać czarnowidztwa
Kokesz 16:32, 20 cze 2019

Anda napisał(a)
Widoczki i takie tam

Śliczna ta żółta hosta pamiętasz jak się zwie?
I ten przetacznik między cisami, taki kobaltowy
Ostatnio kupiłam sukienkę w takim kolorze
Wiosną chyba tam rosły anemony?
Anda 17:36, 20 cze 2019

Kokesz napisał(a)

Śliczna ta żółta hosta pamiętasz jak się zwie?
I ten przetacznik między cisami, taki kobaltowy
Ostatnio kupiłam sukienkę w takim kolorze
Wiosną chyba tam rosły anemony?

OK, nie będę (jeszcze) czarnowidzieć

Ta hosta to Paradise Island. Miała być taka jak tu
http://www.plantsgalore.com/Hostas/cultivars/pictures/Hosta_Paradise_Island-2018-AHS.jpg
a jest niestety bardziej żółta niż zielona.

Ten kobaltowy przetacznik to Veronica teucrium Knallblau. I dobrze pamiętasz Wiosną rosły tam anemony i Scilla sibirica
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies