Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 18:14, 18 cze 2019

Magara napisał(a)

Ewa, u mnie to jeszcze długa droga kupiłam trzy jeżówki (nie planowane), ale grzech było nie kupić skoro po 5 zł piękne, duże sadzonki jakie będą - nie wiem
żeby był pierwszy świadomy zakup trzeba mieć plan - ja niby mam, ale jak później popatrzę na zdjęcia Waszych ogrodów, w tym Twoje dzisiejsze, to myślę sobie, że wiem, że nic nie wiem, że nie wiem jak to zrobić, żeby było pięknie, a na nagrobku mi powinni napisać: "kupowała kompulsywnie, ale plany i marzenia miała wielkie"

Hahaha, kobieto, zakładaj ten swój wątek wreszcie Będziemy Ci tu kompulsywnie doradzać Zabawa będzie przednia, tylko nie wiem, czy po takich burzach nie będziesz wiedziała jeszcze mniej
Ale na serio, to myślę, że już czas na wątek Te jeżówki musisz nam przecież pokazać na rabatce
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:15, 18 cze 2019

Johanka77 napisał(a)

Jaki on śliczny!!!
Ewa, u Ciebiedym razem odkrywam jakąś Amerykę...

Śliczny jest, ale... jest wielki po 3 latach. Mój miał ok. 1m na 1m, troszkę mniej. Na dodatek po kwitnieniu zanika i pojawia się jesienią. Jest jakby zimozielony
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:17, 18 cze 2019

Gosialuk napisał(a)
Ewa pozachwycałam się wszystkim. Zdjęcia portretowe śliczne. Róża Wartburg bardzo ciekawa.

Gosiu, bardzo się cieszę, że Ci się podoba A Ty nie masz u siebie na łące żadnych dzikich róż?
Anda 18:19, 18 cze 2019

Margarete napisał(a)
Pięknie soczyście kolorowo i kwitnąco. Zachwycam się każdym fragmentem ogrodu.
A trawnik jaki cudnie zielony. Mój wysuszony na wiór. Już się poddałam w tym roku z trawnikiem. Zawsze wyglądał nie najlepiej dopiero w pełni lata w te letnie upały a w czerwcu był jeszcze zieloniutki u mnie i stanowił fajne tło i uzupełnienie dla róż , szałwi, czosnków... Ale tegoroczne upały już mi go przysuszyły i wątpię by jeszcze odżył.

Małgosiu, serdecznie dziękuje
Moj trawnik w zeszłym roku był taki wysuszony i całkiem żółty. To była właściwie preria a nie trawnik. W tym roku maj był deszczowy i to go ożywiło. Ale tylu chwastów coś tym roku to jeszcze nigdy w nim nie miałam. Muszę go wzmocnić, bo go chwasty zeżrą.
Anda 18:22, 18 cze 2019

oliwka napisał(a)
Ewa jakże pięknie u ciebie i ta różnorodność gatunków !!!!!!! No i te zdjecia pod słone, tak pięknie przydymione - są dla mnie kwintesencją lata
podglądam twoje bylinki i sam chcę je mieć u siebie. U ciebie czosnki Atropurpureum juz w rozkwicie, u mnie wyszedł jeden i jeszcze cały zielony.

Piękne masz te naparstnice, łubiny przetaczniki i wszystkie inne swiecowate kwiaty. chyba całe wieczory siedziałabym w twoim ogrodzie i patrzyła na to przyrodnicze zjawisko w blasku zachodzącego słonca. Pozdrawiam narezcie deszczowo !!!!!!

Zdjęcia pod słońce tez uwielbiam i mam takie same odczucia, lato w pełni Jeden czosnek jest, to w przyszłym roku będzie ich więcej. One nie kwitną od razu. Najpierw jest taki szczypiorek
Świecowanie bardzo lubię, ale muszę trochę innych podosadzać, zeby za harmonię stworzyć
Dziękuje i pozdrawiam
Anda 18:23, 18 cze 2019

Mala_Mi napisał(a)

Ja też głownie na sportowo, ale czasami muszę .. a potem wracam i od razu obchód po ogrodzie

Gdybym sie nie wstydziła, to rano w piżamie bym po ogrodzie najchętniej robiła obchód
Anda 18:24, 18 cze 2019

oliwka napisał(a)
Ewa mam pytanie o novalis. Róża ma dużo kwiatów, ale wszystkie mają brązowe obrzeża kwiatów po rozkwitnieciu. Czy wiesz może co jest tego powodem? Cały krzak wygląda zdrowo. Jest na nim trochę mszyc, ale codziennie je rozgniatam. Może w ten sposób uszkadzam pączki??

Czy ona rośnie na mocnym słońcu? Masz jakąś fotkę?
Kasya 18:52, 18 cze 2019

Anda napisał(a)

Kasiu, ona wygląda wspaniale Jaka duża jest u Ciebie?

No u mnie to malutka no to zeszłoroczna pobrana sadzonka
Teraz ma 40-50 cm, 2 galazki cienkie
nicol21 22:17, 18 cze 2019

Pięknie u Ciebie. Podoba mi się ten szerszy kadr, trawa się pięknie też prezentuje. soczysta
róże cudniaste.... kurna, mi to ciężko się zdecydować jaki kolor podoba mi się najbardziej. Eden jest nr 1, ale nr 2 to już wiele ich będzie
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Magara 23:32, 18 cze 2019

Anda napisał(a)

Hahaha, kobieto, zakładaj ten swój wątek wreszcie Będziemy Ci tu kompulsywnie doradzać Zabawa będzie przednia, tylko nie wiem, czy po takich burzach nie będziesz wiedziała jeszcze mniej
Ale na serio, to myślę, że już czas na wątek Te jeżówki musisz nam przecież pokazać na rabatce

Ewa, obiecuję, pomyślę o tym może nie "jutro" niczym Scarlett O'Hara, ale pomyślę jak tylko te wszystkie jeżówki i inne mikrusy posadzone w roku tym i zeszłym staną się ładnymi, dużymi kępkami
Tak jakoś mi się wydaje intuicyjnie, że do własnego wątku trzeba dojrzeć, nabyć wiedzy i doświadczenia, przynajmniej minimalnego, a nie założyć wątek żeby napisać: "lubię różowe i białe, napiszcie co mam posadzić"
Ewa, dzięki jeszcze raz za wsparcie, na pewno będę do Ciebie zaglądać z miliardem głupich pytań, a póki co planuję pomilczeć żeby Ci tak fajnego i merytorycznego wątku głupotami nie zaśmiecać