Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Poppy 20:48, 14 cze 2019

Anda napisał(a)
Czas na fotki

Róże jeszcze nie wszystkie kwitną (bardzo opóźnione w tym roku), ale za to mogę podziwiać długo kwitnącego maka Patty's Plum

Ewus, zebralabys dla mnie nasiona?
Uwielbiam go!
Moje maki wschodnie w tym roku zniknely praktycznie. Nie wiem, co sie stalo Jednego przesadzilam, i ten moze odbije, jeden zakwitl jednym kwiatem, a i jeszcze jeden przed domem, kilkoma, ale o dziwo na tego nie liczylam. Za sucha byla koncowka zimy i poczatek wiosny. One niby lubia jak jest sucho, ale widac nie do konca.
Nie wierze, ze Emma Ci juz zakwitla przed domem!
i powiem Ci, ze mam niedosyt zdjec, ha ha. Nie wiem, jak to robisz, ale zawsze mi za malo i malo.
Helen 21:25, 14 cze 2019

Anda napisał(a)

Dziękuję Moniko U mnie o szersze kadry trudno, bo ogród mały i wąski na dodatek. I jeszcze huśtawka i domek na palach dla dziecka. W większych ogrodach łatwiej o takie kadry

Wszyscy napisali już pochwały, które chciałam Tobie napisać, ale takie szerokie kadry nawet z huśtawką są bardzo fajne i to jest zmuszona podkreślić. Ile m2 ma Twój ogródek (część za domem)?
ryska 21:49, 14 cze 2019

Przepięknie masz
Gardener27 22:01, 14 cze 2019

Ewciu masz przepięknie, mały ogródek a tyle szczęścia

Patty's Plum ... cudny. Moje wszystkie maki przepadły, to chyba ten karczownik je załatwił w warzywnym

Cieniste zakątki u Ciebie podglądam, u mnie coraz więcej cienia, muszę się nauczyć robić takie rabaty.

Ogród znajomych w stylu Włoskim ... mój faworyt
Magara 23:11, 14 cze 2019

Anda napisał(a)

No i? Był pierwszy świadomy zakup?

Ewa, u mnie to jeszcze długa droga kupiłam trzy jeżówki (nie planowane), ale grzech było nie kupić skoro po 5 zł piękne, duże sadzonki jakie będą - nie wiem
żeby był pierwszy świadomy zakup trzeba mieć plan - ja niby mam, ale jak później popatrzę na zdjęcia Waszych ogrodów, w tym Twoje dzisiejsze, to myślę sobie, że wiem, że nic nie wiem, że nie wiem jak to zrobić, żeby było pięknie, a na nagrobku mi powinni napisać: "kupowała kompulsywnie, ale plany i marzenia miała wielkie"
Johanka77 23:18, 14 cze 2019

Anda napisał(a)
Czas na fotki

Róże jeszcze nie wszystkie kwitną (bardzo opóźnione w tym roku), ale za to mogę podziwiać długo kwitnącego maka Patty's Plum

Jaki on śliczny!!!
Ewa, u Ciebiedym razem odkrywam jakąś Amerykę...
Gosialuk 14:03, 15 cze 2019

Ewa pozachwycałam się wszystkim. Zdjęcia portretowe śliczne. Róża Wartburg bardzo ciekawa.
Margarete 18:44, 15 cze 2019

Pięknie soczyście kolorowo i kwitnąco. Zachwycam się każdym fragmentem ogrodu.
A trawnik jaki cudnie zielony. Mój wysuszony na wiór. Już się poddałam w tym roku z trawnikiem. Zawsze wyglądał nie najlepiej dopiero w pełni lata w te letnie upały a w czerwcu był jeszcze zieloniutki u mnie i stanowił fajne tło i uzupełnienie dla róż , szałwi, czosnków... Ale tegoroczne upały już mi go przysuszyły i wątpię by jeszcze odżył.
oliwka 20:31, 15 cze 2019

Ewa jakże pięknie u ciebie i ta różnorodność gatunków !!!!!!! No i te zdjecia pod słone, tak pięknie przydymione - są dla mnie kwintesencją lata
podglądam twoje bylinki i sam chcę je mieć u siebie. U ciebie czosnki Atropurpureum juz w rozkwicie, u mnie wyszedł jeden i jeszcze cały zielony.

Piękne masz te naparstnice, łubiny przetaczniki i wszystkie inne swiecowate kwiaty. chyba całe wieczory siedziałabym w twoim ogrodzie i patrzyła na to przyrodnicze zjawisko w blasku zachodzącego słonca. Pozdrawiam narezcie deszczowo !!!!!!
Mala_Mi 10:58, 18 cze 2019

Anda napisał(a)

Ja się elegancko nie pakuję na rabaty, ale ja ogólnie nie ubieram się elegancko, tylko trampki i dżinsy, t-shirt i już

Ja też głownie na sportowo, ale czasami muszę .. a potem wracam i od razu obchód po ogrodzie