Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 08:35, 06 sty 2016

Ewa777 napisał(a)

Piękne te lwie paszcze Nie miałam ich jeszcze w ogrodzie. Nie łapią mączniaka?
Nasionkowo u Ciebie - dobrze się zapoznać z takimi informacjami

Nie, maczniaka u mnie lwie paszcze jeszcze nigdy nie zlapaly. Jak maja za sucho to im sie listki zwijaja i widac, ze trzeba podlac. Poza tym zawsze byly zdrowe.
Dzieki Ewciu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:40, 06 sty 2016

Kuba napisał(a)
piękne zdjęcia pokazałaś, no i ciepła zazdroszczę

Dzieki Mam nadzieje, ze zadne mrozy juz do mnie nie dotra. Rosliny zupelnie nie przygotowane na takie minusowe temperatury. Zostalyby mi puste rabaty
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kuba 08:42, 06 sty 2016

zazwyczaj nie ma Ciebie mrozu czy ta zima jest wyjątkowa? ile masz stopni w ciągu dnia?
Kasya 08:45, 06 sty 2016

Gabriela napisał(a)
Dziewczynki, róże galijskie, nie galicyjskie. To tak na marginesie, czytania Waszych rozważań. To są stare róże, historyczne, raczej nie powtarzają kwitnienia. Ich kwiaty mają mnóstwo jakby pogniecionych płatków ze ślicznym zielonym oczkiem. Mnie się najbardziej podoba odmiana Belle Isis - bardzo pełna i bladoróżowa. Cieszy mnie, że jest u nas taki duży wybór tych starych róż, bo zaliczam się do wielbicieli.

A tak w ogóle, to zachwyciłam się bylinowymi rabatami Ewy - jednoroczne i byliny razem, idealne i piękne.

Gabrysiu, ja jestem bardzo ciekawa tej Belle Isis, masz ja ? Pokazesz fotki u siebie ?
Anda 08:56, 06 sty 2016

Kuba napisał(a)
zazwyczaj nie ma Ciebie mrozu czy ta zima jest wyjątkowa? ile masz stopni w ciągu dnia?

Tutaj juz mrozy bywaly, ale rzadko. Mam na mysli tak -20. Ostatnie dwie zimy byly bardzo laskawe. W zeszlym roku najzimniej to bylo chyba -7 w nocy. Aktualnie mam temperatury plusowe. Teraz 6,8 stopnia, a w nocy padalo. Mam tutaj klimat morski. W trzy godziny jazdy samochodem jestem nad morzem w Holandii
sylwia_slomc... 10:33, 06 sty 2016

Ale Ci fajnie
Flower1 12:14, 06 sty 2016

Piekne wspomnienia ,ale masz piwonie mam nadzieje ze w tym roku moje tez dadza czadu ,dbałam o nie w zeszłym sezonie .
Agania 12:45, 06 sty 2016

Gabrysia, jak zawsze czujna....tak dużo dowiedziałam się o różach galijskich a że tutaj same romantyczne dusze, to informacji nie brakuje, dzięki Ewa za podane nazwy odmian, znowu jestem kuszona
Przy takich dyskusjach zimy już nie czuję, a bliskość do wiosny
Jana 13:28, 06 sty 2016

Gabriela napisał(a)
Dziewczynki, róże galijskie, nie galicyjskie. To tak na marginesie, czytania Waszych rozważań. To są stare róże, historyczne, raczej nie powtarzają kwitnienia. Ich kwiaty mają mnóstwo jakby pogniecionych płatków ze ślicznym zielonym oczkiem. Mnie się najbardziej podoba odmiana Belle Isis - bardzo pełna i bladoróżowa. Cieszy mnie, że jest u nas taki duży wybór tych starych róż, bo zaliczam się do wielbicieli.

A tak w ogóle, to zachwyciłam się bylinowymi rabatami Ewy - jednoroczne i byliny razem, idealne i piękne.
faktycznie galijskie, nie wiem czemu mi utkwiło, że galicyjskie marzy mi się taki żywopłot z nich
gobasia 14:15, 06 sty 2016

Anda napisał(a)

Tutaj juz mrozy bywaly, ale rzadko. Mam na mysli tak -20. Ostatnie dwie zimy byly bardzo laskawe. W zeszlym roku najzimniej to bylo chyba -7 w nocy. Aktualnie mam temperatury plusowe. Teraz 6,8 stopnia, a w nocy padalo. Mam tutaj klimat morski. W trzy godziny jazdy samochodem jestem nad morzem w Holandii

Ty to masz fajnie.
ja północne mazowsze to zimy mrożne