Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Johanka77 12:56, 03 maj 2020

Ta astrantia major star of billion jest przepiękna!
O coś takiego mi chodzi.
oliwka 13:00, 03 maj 2020

Anda napisał(a)

Nie wiem, czy dziękować, czy zmieniać w te pędy donicę

Kochana dziękować:0) uroczo wygląda ta donica. Idealnie się komponuje u Ciebie. U mnie tak dobrze bie wyglądają takie rustykalne klimaty
Anda 13:00, 03 maj 2020

Johanka77 napisał(a)
Ta astrantia major star of billion jest przepiękna!
O coś takiego mi chodzi.

Jedna z najlepszych jasnych odmian, może nawet najlepsza. Po kwitnieniu przycinasz a na jesień masz znów kwiaty. Tylko musi mieć nawóz i nie za sucho
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kokesz 13:05, 03 maj 2020

Anda napisał(a)

A Honeywood?

Bardzo obficie owocująca odmiana, szersza niż Obelisk. Zródła podają ok. 3 m

Ewa, a czy widzisz na nią miejsce w moim ogrodzie?
Ona musi mieć słońce więc myślałam o takich:
- obok żółtej tuji
- zamiast wykopanej śliwki
- w kole nowego warzywnika

Tylko ona na razie tyci, tyci, ma może ze 20cm
Anda 13:06, 03 maj 2020

oliwka napisał(a)

Kochana dziękować:0) uroczo wygląda ta donica. Idealnie się komponuje u Ciebie. U mnie tak dobrze bie wyglądają takie rustykalne klimaty

Rustykalne mówisz... Hmmm... Chyba jednak muszę zmienić. To jest taka donica
https://images.obi.de/product/DE/415x415/604143_1.jpg

Myślałam, że rustykalne to bardziej takie
https://www.terrapalme.de/media/image/3c/03/7b/912-Straubing-890_600x600.jpg

Chcę normalne donice, nie rustykalne i nie aż takie super nowoczesne...

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 13:09, 03 maj 2020

Kokesz napisał(a)

Ewa, a czy widzisz na nią miejsce w moim ogrodzie?
Ona musi mieć słońce więc myślałam o takich:
- obok żółtej tuji
- zamiast wykopanej śliwki
- w kole nowego warzywnika

Tylko ona na razie tyci, tyci, ma może ze 20cm

Zamiast wykopanej śliwki Będzie panną młodą w kwiatach i nie będziesz się bała o zbyt szeroką szerokość
Moja też była tyci tyci i zobacz, jaka panna się z niej zrobiła

W kole nowego warzywnika róża na pniu, ewentualnie agrest na pniu, ten czerwony
kaz742011 13:09, 03 maj 2020

Anda napisał(a)

Właśnie dlatego nie będę podlewać. Szkoda mi po prostu na niego wody. Trawnik nie jest potrzebny do życia, to luksus

Jak tak dalej sucho będzie to i u mnie trawnik zostanie poświęcony na rzecz podlewania roślin . Na razie wodę dostaje .
Anda 13:10, 03 maj 2020

kaz742011 napisał(a)

Jak tak dalej sucho będzie to i u mnie trawnik zostanie poświęcony na rzecz podlewania roślin . Na razie wodę dostaje .

Mój na razie też, przez ostatnie dni nawet z nieba

Makao_J 13:32, 03 maj 2020

Ewa a ŚŚ Balerina lub Prince William? Jak już mam coś wybrać to patrzę żeby owoce były dobre prosto z drzewa. Przeczytałam już chyba wszystko o nich na naszych stronach - a co piszą u Was?

Mają je u Szmitów i pewnie u nich na miejscu dowiem się też co nieco.

Aaa i Twój Obelisk. Jaki ma smak bo u nas piszą że cierpki i kwaskowy.
Johanka77 14:14, 03 maj 2020

Anda napisał(a)

Jedna z najlepszych jasnych odmian, może nawet najlepsza. Po kwitnieniu przycinasz a na jesień masz znów kwiaty. Tylko musi mieć nawóz i nie za sucho

No to w sam raz na tę rabatę