Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Kokesz 21:43, 01 maj 2020

Anda napisał(a)

Tak, szersza jest, ale też grzechu warta. Chyba każda śś jest grzechu warta. Teraz czytałam trochę na ich temat i jeszcze odmiana Smoky jest dość wąska i podobno ma fantastycznie dużo wyśmienitych owoców

A Honeywood?
Magara 22:01, 01 maj 2020

Anda napisał(a)
Na łączce.

Ewa, masz talent i do zdjęć i do kompozycji i w ogóle
Pytanko: cóż to za kwiatek??? Kojarzy mi się z dzieciństwem i takimi bukiecikami sprzedawanymi przez babcie na ryneczkach - te, które pamiętam zamykały się na wieczór (kwiatki nie babcie oczywiście ), podpowiesz?
mirkaka 07:00, 02 maj 2020

Miodunka pięknie wygląda Ośmiał jest wieloletni? Czytam że to jednoroczna roślina
Morwa Kagayamae, Ewo zaciekawiła mnie, myślałam że są tylko takie wielkie drzewa, a o tej czytam że dorasta do 8 m.
Jak będziesz ją prowadzić? Posadziłaś ze względu na jej owoce? też mają takie właściwości jak zwykła morwa, czyli obniżają poziom cukru?
Jak owocuje, obficie, po ilu latach? Mam ochotę ją mieć
Pędzisz z wątkiem, nie nadążam
Jola_M 07:55, 02 maj 2020

Anda napisał(a)

Fajnie, że oczy nacieszyłaś Dobrze, że siewek nie wyrwałaś U mnie jeżówki wysiały się razem z pokrzywą, którą musiałam w zeszłym roku przeoczyć. Teraz czekam, aż wszystko podrośnie, bo na lawirowanie podczas pielenia nie mam ochoty A pokrzywa przyda mi się na gnojóweczkę.

U mnie gnojóweczka juz nieźle śmierdoli moje pokrzywki wyrywałam, bo u sąsiadki za płotem istne chwastowisko. Przez tego koronawirusa boi się przyjść na działkę i wszystko zarosło - także źródło niewyczerpane, ale i utrapienie, bo dużo z tego u mnie się wysieje
Czekam na następne fotki z niecierpliwością
paniprzyroda 07:58, 02 maj 2020

Kolejną porcję cudnych fotek mus obejrzeć Nie wiem, jak to robisz, ale każda roślina u Ciebie jest wyjątkowa
Miałam kiedyś ośmiał, ale za bardzo się pokładał i zrezygnowałam z siewu. Jak dużą donicę miałaś dla dalii Creme de Cassis? Wysoka rosła w donicy? Zastanawiam się, gdzie ją posadzić, zostawić w donicy większej czy dać do gruntu.
Makao_J 08:15, 02 maj 2020

Trafiłam na kolejne fotki.
Pocieszyłaś mnie limką bo u Ciebie widzę że dopiero co wstała. Znaczy moja jeszcze śpi. A już się bałam że ją coś zmroziło

Pisałaś o ŚŚ Smoky. Ona ma bardzo dużo odrostów korzeniowych więc raczej ekzpansywna jest.
Ja teraz trochę czytam o nich i to wiem że nie wszystkie są takie zgrabne jak Obelisk. Niektóre rozłażą się w szerz od korzeni.
inka74 08:18, 02 maj 2020

U ciebie róże już pączki mają??? Moje patyki dopiero gołe. Kwietniowe przymrozki bardzo dały im popalić. A potem mszyce soki wydoiły. Zanim się zregenerują to czerwiec minie.
Twój ogród to taka wyprawa na najpiękniejszą łąkę
gierczusia 10:49, 02 maj 2020

inka74 napisał(a)
U ciebie róże już pączki mają??? Moje patyki dopiero gołe.

Nooo paczki ??? to skandaliczny skandal żeby dzunglę liści..to rozumiem ale paczki ??
Šciskam Ewka , ide tych zdjęć szukać i już nic po drodze nie czytam, bo do wieczora do fotek nie dotrę
Ewa777 11:22, 02 maj 2020

Anda napisał(a)

Odmachuje Jasne, że możesz, np. napisać, dlaczego nie masz. Ty masz taki fajny kranik w granicie, dobrze pamiętam?

Dobrze pamiętasz Oczko wodne mnie jakoś nie pociąga, ale myślę nad kaskadą wodną z łupków kamiennych
gogo 18:39, 02 maj 2020

Zdjęcia obejrzałam, jak zawsze z przyjemnością
Nie wiedziłam, że jest len z czerwonymi kwiatami, śliczny
Jak tam przemyślenia na temat wilczomleczy, skusisz się?