Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Pokaż wątki Pokaż posty

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 20:04, 15 cze 2020

gogo napisał(a)
Ewo, Danka ma rację, ja też dziękuję
Podoba mi się kolor róży, kupiłam Aprikolę i liczę na to, że będzie podobna do Twojej.

Grażynko Aprikola jest śliczna Ma inny układ płatków, ale bardzo mi się podoba. Tobie na pewno sprawi radość
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 20:05, 15 cze 2020

Katte napisał(a)
Specially for You !

Ten brudny róż jest obłędny !

Dziękuję Kasiu Piękne są. Tak mnie nimi pokusiłaś, że może gdybyś miała w nadmiarze nasionek, to chciałoby Ci się je do mnie wysłać?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 20:08, 15 cze 2020

Mariposa napisał(a)
Dziękuję, Ewo, za poradę. Jesteś nieoceniona

Nie ma za co Dziękuję

kasiab napisał(a)
Ewo ja mam pytanie: czy tuje ścinać od góry żeby sie zagescili na dole tak jak jest w przypadku cisów czy poczekać aż podrosna do wymaganej wysokości i wtedy ciac żeby sie zagęszczały?

Byłam u Cię z odpowiedzią
Katte 20:08, 15 cze 2020

Anda napisał(a)

Dziękuję Kasiu Piękne są. Tak mnie nimi pokusiłaś, że może gdybyś miała w nadmiarze nasionek, to chciałoby Ci się je do mnie wysłać?

Jasne , niektóre już mają makówki , ale chyba trzeba zaczekać aż uschnie prawda ? Bo jak urwę świeżą to nie dojrzeją nasiona ? Raczej....
Anda 20:10, 15 cze 2020

deszczowymaj napisał(a)
Ewuniu zaglądam
Cudne maczki pokazałaś ..i te wyżej.. Kasi też piękne ,cudny róż

Pozdrawiam

Asiu Maczki mają ten czar, niczym jeżówki prawie Pozdrawiam również

SielskieKlimatyKasi napisał(a)
Najnowsza fanka tego ogrodu zgłasza się! <3

Witaj kochana Fanko Zapraszam serdecznie Może zrób sobie podpis zielony? Wtedy szybciej będzie można do Ciebie trafić.
Anda 20:13, 15 cze 2020

Magara napisał(a)

Ewcia, no i namieszałaś mi w głowie...
Do dziś nie myślałam, żeby tam robić kolejną "rabatę"... No szczerze - to na ten sezon mam i tak za dużo na działce prac zaplanowanych i rozgrzebanych a igliwie miało iść w worki i sobie ładnie odleżeć
Ale jutro chyba spojrzę na to miejsce innym okiem, pomyślę trzy razy, żeby Ci znowu nie podpaść jak z tym wywożeniem gliny Boję się Persony

No wiesz, tam masz taki specjalny typ gleby, że warto byłoby to wykorzystać na jakieś kwasoluby lub rośliny leśne. Do tego półcień No bój się bój, bo osobiście przybędę dać reprymendę
Anda 20:14, 15 cze 2020

Ewa777 napisał(a)
Ewcia, przydałyby się zdjęcia róż
No, nie wierzę, że Ci kwitną

Naprawdę kwitną Słowo honoru Fotki będą jutro lub pojutrze

Kawa napisał(a)
Ewunia macham
róże śliczne - jak zwykle zresztą :0
cmok

Kami, cmokam również
Anda 20:19, 15 cze 2020

Gosialuk napisał(a)

Zaglądałam po cichu, bo z telefonu, a teraz to już nawet nie wiem o czym pisać, tyle tematów się rozwinęło. Bardzo podoba mi się ten widoczek. A tam z tyłu to wysokie niebieskie, to kocimiętka?

Gosiu, tak, z tyłu kocimiętka Mak w zeszłym roku był ładniejszy. W tym roku po jednej ulewie strasznie się rozkraczył. I chyba mu u mnie za dobrze. On woli bardziej ubogą i suchą glebę. Już go częściowo przycięłam.

sarenka napisał(a)
Mam już Sambucus zerkniesz czy ok sadzonka?

Byłam

Waclaw napisał(a)
Ewo, potrzebuje Twojej pomocy z Penny Line. Zajrzysz do mnie na stronę 392?
Bardzo proszę.

Byłam
Anda 20:21, 15 cze 2020

anabuko1 napisał(a)
Ewuś, zaglądam i podziwiam piękne różyczki ( u mnie zaczynają ).
I maczki śliczne.
Te u mnie jeszcze nie kwitną.

Aniu, dziękuję U Ciebie podziwiałam hosty i nie tylko ostatnio, tylko po cichu. Następnym razem muszę coś napisać, bo pięknie u Ciebie

sarenka napisał(a)
Ewa, znalazłam takie róże: Maxim, Soul, Memorial Day( ale 1 sztukę), Candy Rokoko. Które będą pasowały na miejsce raczej polcieniste? Osobiście uważam, że dobre byłoby posadzić w tyle coś wyższego żeby betonowy płot przysłonić, ale nie wiem co i ta osoba nie chce szerszej rabaty w tym miejscu :/

Soul nie jest niska, więc by się nadała Róże muszą mieć 6 godzin słońca, inaczej słabo kwitną.
Anda 20:24, 15 cze 2020

Roocika napisał(a)
Cześć Ewa, oglądam Twój wątek ale zwykle nic nie piszę
Dziś piszę z pytaniem na które nie znam odpowiedzi. Czy złamana róża the fairy odbija, czy rzeźba kupić nową? Pozdrawiam

Asiu, ale gdzie się złamała? Bo jeśli nad miejscem szczepienia (które normalnie powinno być pod ziemią, między innymi właśnie na wypadek takich wypadków) to na pewno odrośnie i jeszcze zakwitnie w tym roku

gierczusia napisał(a)

Ojjjjj i mnie to interesujebo las brzozowo - sosnowy to to co mam za płotem plus parę małych czeremch cóż za odmian i forem

Nie mam czasu, żeby iść do lasu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies