Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

gogo 23:42, 15 cze 2020

Anda napisał(a)

Grażynko Aprikola jest śliczna Ma inny układ płatków, ale bardzo mi się podoba. Tobie na pewno sprawi radość

Mam nadzieję, już nie mogę się doczekać, żeby wreszcie zakwitły te nowe.
Ważne, że jest dużo pączków
Z róż najbardziej lubię różowe i właśnie takie, jak Aprikola
Rench 11:29, 16 cze 2020

Dzień dobry
U Ciebie gwarno,jak zawsze Myślałam,że nowe foty dostarczyli, a tu nic po weekendzie. Smuteczek

Donoszę,że odkryłam co zżera moje naparstnice.Wyrwałam te uszkodzone i się okazało,że w korzeniach siedzą malutkie podobne do "dżdżowniczek" żyjątka, poskręcane w spiralki. Szukałam w internecie,ale nie mogę namierzyć co to może być. Wiesz może coś na ten temat ?

Sezon różany w pełni, a u mnie kilka róż,ma zdeformowane kwiaty i pączki. Myślisz,że to ostatnie przymrozki uszkodziły je,czy coś innego może być przyczyną ? Nawet Benjamin i Quuen mają pierwsze kwiaty w kształcie rozety,a nie czarki. Kolejne pąki i kwiaty wyglądają normalnie.

Katte 19:33, 16 cze 2020

Anda napisał(a)

Tak, myślę, że powinny dojrzeć jeszcze.
To bardzo Ci dziękuję Odezwę się jeszcze na priwa z adresem, jak napiszesz, że już czas
Co chciałabyś w zamian?

Zawiąże na nich kolorowe wstążeczki żeby nie pomylić

Co w zamian .... niewiem ?!! Hehe .
Pomyślimy , zrobisz niespodziankę

Buźka !
Helen 21:21, 16 cze 2020

Anda napisał(a)

W ubiegłych latach ścinałam ją tak stopniowo, żeby stopniowo i długo kwitła. W tym roku nie mam czasu i ścinam po prostu do ziemi

Ewa, a w tym roku już ścięłaś czy jeszcze nie? Muszę uwzględnić około tydzień do 10 dni opóźnienia w stosunku do Ciebie, ale mogę się odwzorowywać
Anda 16:41, 17 cze 2020

Ania111 napisał(a)

Ewa ,
u ciebie to inny klimat
u mnie róże mają dopiero pąki ,
a tu 3 tygodnie już oko cieszysz

Maczki też cudne

Klimat się zmienia, u Ciebie na pewno też coraz cieplej
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:45, 17 cze 2020

antracyt napisał(a)

Dziekuję bardzo Moja też miała być czysto lawendowa... ale mam już na niej dodatkowo wawrzyn szlachetny,firletkę, perowskia oraz tymianki wszelakie + macierzankę cytrynową jako zadarniacze. Coś za dużo chyba...

Hehe, czyli mamy podobnie Raz chciałoby się mieć minimalistycznie, nic z tego, nie wychodzi
Moja Crocosmia zakwitnie w tym roku Już się z nią pożegnałam, a tu taka fajna niespodzianka. Miała tworzyć ogniste punkty wśród lawendy, tylko lawendy jeszcze małe i na dodatek mocno je tnę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:46, 17 cze 2020

Roocika napisał(a)

Ewa złamała się nad ziemią (został taki kikutek tylko nad ziemią), sadzonki były takie malutkie i delikatne, mąż chyba złamał jak przechodził albo podlewał.
Dziękuję, będziemy obserwować

To złamanie możesz przyciąć, żeby było ładne i równe, i się ładnie zabliźniło
Anda 16:49, 17 cze 2020

gogo napisał(a)

Mam nadzieję, już nie mogę się doczekać, żeby wreszcie zakwitły te nowe.
Ważne, że jest dużo pączków
Z róż najbardziej lubię różowe i właśnie takie, jak Aprikola

Ja ogólnie lubię wszystkie, ale najbardziej lubię różowe i magenta, takie buraczkowe Podobają mi się też te nowe odmiany hulthemia np. Eyes for you albo See you in purple.
Anda 16:53, 17 cze 2020

Rench napisał(a)
Dzień dobry
U Ciebie gwarno,jak zawsze Myślałam,że nowe foty dostarczyli, a tu nic po weekendzie. Smuteczek

Donoszę,że odkryłam co zżera moje naparstnice.Wyrwałam te uszkodzone i się okazało,że w korzeniach siedzą malutkie podobne do "dżdżowniczek" żyjątka, poskręcane w spiralki. Szukałam w internecie,ale nie mogę namierzyć co to może być. Wiesz może coś na ten temat ?

Sezon różany w pełni, a u mnie kilka róż,ma zdeformowane kwiaty i pączki. Myślisz,że to ostatnie przymrozki uszkodziły je,czy coś innego może być przyczyną ? Nawet Benjamin i Quuen mają pierwsze kwiaty w kształcie rozety,a nie czarki. Kolejne pąki i kwiaty wyglądają normalnie.

Będą dzisiaj
Te żyjątka sprawdziłam i one jedzą raczej martwą materię. Należą do pierścieniowatych, czyli są krewnymi dżdżownic i też zaliczane są do pożytecznych.

Te uszkodzone pączki róż mogą być wynikiem działania wciornastek.
Anda 16:54, 17 cze 2020

Katte napisał(a)

Zawiąże na nich kolorowe wstążeczki żeby nie pomylić

Co w zamian .... niewiem ?!! Hehe .
Pomyślimy , zrobisz niespodziankę

Buźka !

Super
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies