Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Basilikum 15:55, 18 wrz 2020

rzeczywiscie fajna dzieki
beta 20:35, 18 wrz 2020

No właśnie dziś zryłam kawałek nawierzchni nazywanej trawnikiem. I teraz się zastanawiam co posiać. Czy trawę. Czy może mieszankę trawy z koniczyna. A tutaj jeszcze to zadarniające. I jak tu żyć?
gogo 00:29, 22 wrz 2020

Anda napisał(a)

U Ciebie też . Jeże u Was maja raj. Jak dobrze, że im pomagacie
U mnie w ogrodzie rozrabia wiewiórka Muszę jej jakieś orzeszki podrzucić, chyba. Wiosną pewnie lepiej by było, żeby nie przychodziła. Gniazdują tu ptaki, a wiewiórki i jajka i pisklaki jedzą...

Ewuś, dzięki
I znowu czegoś się dowiedziałam i to o wiewiórkach, a to paskudy
Fajny ten zadarniacz, tylko gdzie go zdobyć, bo sprzedają tylko ziele lecznicze.
Możemy sobie podać rękę, ja też wszystkie zdjęcia z galerii gdzieś zagubiłam, mus szukać informatyka.
marysiak_020202 13:44, 25 wrz 2020

Witam, mam pytanie odnośnie rozchodników, kiedyś na Twoim profilu pisałaś, że aby rozchodniki się nie wykładały należy je "uszczykiwać". Czy możesz napisać w jakim czasie to robić i na jakiej wysokości. Dzięki
Anda 17:26, 25 wrz 2020

marysiak_020202 napisał(a)
Witam, mam pytanie odnośnie rozchodników, kiedyś na Twoim profilu pisałaś, że aby rozchodniki się nie wykładały należy je "uszczykiwać". Czy możesz napisać w jakim czasie to robić i na jakiej wysokości. Dzięki

Hej, tak, to tzw. Chelsea chop. Takie cięcie wykonywane jest na wielu bylinach w czasie Chelsea Flower Show, w połowie maja. Przycina się 1/3 lub połowę. Ścięte liście i gałązki rozchodnika można ukorzenić Nie mogą mieć też za mokro i zbyt żyzno, bo wtedy też się wykładają. Niektóre odmiany są kiepskie i zawsze się wykładają
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agania 21:19, 25 wrz 2020

Piękny ogród pokazałaś z przyjemnością oglądałam
Zostawiłam zapytanie.
Ja byłam w tym roku w ogrodzie Hortulus i też lało, pozytyw
jest że w deszczu fotki wychodzą cudowne

Z tą weną do pstryków też u mnie słabo, ale coś tam pofociłam
deszczowymaj 14:04, 26 wrz 2020

Ewuś zajrzysz do mnie ?
Anda 15:58, 26 wrz 2020

beta napisał(a)
No właśnie dziś zryłam kawałek nawierzchni nazywanej trawnikiem. I teraz się zastanawiam co posiać. Czy trawę. Czy może mieszankę trawy z koniczyna. A tutaj jeszcze to zadarniające. I jak tu żyć?

Beta

No i co posiałaś?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:59, 26 wrz 2020

gogo napisał(a)

Ewuś, dzięki
I znowu czegoś się dowiedziałam i to o wiewiórkach, a to paskudy
Fajny ten zadarniacz, tylko gdzie go zdobyć, bo sprzedają tylko ziele lecznicze.
Możemy sobie podać rękę, ja też wszystkie zdjęcia z galerii gdzieś zagubiłam, mus szukać informatyka.

Moje zdjęcia już nie wrócą. Na karcie są nowe foty. Jest jak jest

Anda 16:01, 26 wrz 2020

Agania napisał(a)
Piękny ogród pokazałaś z przyjemnością oglądałam
Zostawiłam zapytanie.
Ja byłam w tym roku w ogrodzie Hortulus i też lało, pozytyw
jest że w deszczu fotki wychodzą cudowne

Z tą weną do pstryków też u mnie słabo, ale coś tam pofociłam

Na pytanie odpowiedziałam

Muszę wlecieć na fotki do Ciebie Niedługo zacznie się spektakl barwnych liści Twoich licznych drzew i krzewów Ostatnio podziwiałam fotki odwiedzających Cię gości
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies