Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 16:13, 03 sty 2021

Ewus, Aniu, dziekuje i nawzajem Oby tylko zdrowie bylo

Zuza, no jakos chyba nie mam, ale zobacze co sie da zrobic w tej sprawie

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
SlonecznyOgrod 17:50, 03 sty 2021

Plany na nowy sezon już masz, większe raby mniej trawnika, no i fajnie jeszcze więcej ciekawych roślin się zmieści.
Co zamierzasz tam dosadzić?
Anna_ogrodni... 17:59, 03 sty 2021

Witaj Ewa film z ogrodu różanego jest super już go wcześniej widziałam zachwycił mnie ten ogród ale z dużą przyjemnością zobaczyłam go kolejny raz Piękny różany ogród jest co podziwiać tyle róż i wiedzy właścicielki różanej kolekcji. Podziw i szacunek dla Właścicielki .
Zawsze z duża przyjemnością oglądam filmy czy zdjęcia z innych ogrodów.
Dzięki Tobie tez zobaczyłam kilka pięknych ogrodów dziękuje za zdjęcia które umieszczasz na tym forum.
malgorzata_s... 19:03, 03 sty 2021

Ewuś samych wspaniałych chwil, zdrowia i realizacji wszystkich planów w Nowym Roku Pozdrawiam
gogo 19:31, 03 sty 2021

Ewo, sukcesów w realizacji nowych planów ogrodowych i wszystkiego naj, naj w 2021 roku
Jak zawsze u Ciebie znalazłam nowy pomysł nasadzeń, to paprocie zimozielone
Dzięki wolierze zrobił mi się cień, będą skrzynie trawowo-hostowo-paprociowo-żurawkowe
daszum 21:10, 03 sty 2021

Anda napisał(a)

Nie zaszkodzi podlac Czy pomoze nie wiem, bo najwyrazniej za pierwszym razem nic to nie dalo.

Ogolnie one nie sa wymagajace w stosunku do gleby, ale lubia miec humus, wiec kompost tu na pewno pomoze.

Nie masz dzdzownic... To dziwne Wiesz, jak masz glebe w ogrodzie?

Ewa u mnie jest ziemia VI kl., w piasku dżdżownice nie buszują
Przed sadzeniem roślin nawiozłam trochę lepszej ziemi, ale dżdżownic nie widuję. Teraz przesadziłam tego cyprysika w miejsce starego kompostowiska, dorzucę mu jeszcze świeżej karmy i może odżyje
Rench 23:05, 03 sty 2021

Anda napisał(a)
Dziękuję serdecznie za życzenia Oby ten rok przyniósł nam zdrowie, szczęście i wytchnienie

Widzieliście?

https://vod.tvp.pl/video/rok-w-ogrodzie,28112020-extra,50708052

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, Ewo
Dzięki za link, obejrzałam z przyjemnością, ale strasznie krótko

Margerytka40 10:23, 05 sty 2021

Ewo wpadam pomachać w Nowym roku i jeszcze raz podziękować . Wygląda na to, że powiększę stan posiadania w zakresie róż i nie mogę się już doczekać
Anda 15:51, 05 sty 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Plany na nowy sezon już masz, większe raby mniej trawnika, no i fajnie jeszcze więcej ciekawych roślin się zmieści.
Co zamierzasz tam dosadzić?

Darciu, na razie zabrałam tylko malutki kawałek trawnika, metr szerokości jedynie. Próbuje zrobić ją metodą no dig
Jeszcze nie wiem do końca, to tam posadzę. Latem będzie rosła facelia i gorczyca.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:53, 05 sty 2021

Anna_ogrodniczka napisał(a)
Witaj Ewa film z ogrodu różanego jest super już go wcześniej widziałam zachwycił mnie ten ogród ale z dużą przyjemnością zobaczyłam go kolejny raz Piękny różany ogród jest co podziwiać tyle róż i wiedzy właścicielki różanej kolekcji. Podziw i szacunek dla Właścicielki .
Zawsze z duża przyjemnością oglądam filmy czy zdjęcia z innych ogrodów.
Dzięki Tobie tez zobaczyłam kilka pięknych ogrodów dziękuje za zdjęcia które umieszczasz na tym forum.

Ten filmik był stanowczo za krótki na taki ogród. Narodowa Kolekcja Róż zasługuje chyba na coś więcej

Nie ma za co, cieszę się, że zdjęcia się przydają
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies