Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

inka74 19:09, 21 gru 2020

Ja tym sposobem wyleczyłam się z buczków. Nawet te niby małe odmiany nie są docelowo małe choć absolutnie piękne. Dlatego jedyny jaki mam to formowany w chmurki China Girls i Milky Way też mnie dosyć skutecznie wyleczyły. Boję sią, że to co mam mimo iż w większości wybierane dosyć starannie to puszczone samopas mogłyby skutecznie działkę zarosnąć. Z przerażeniem patrzę na ambrowca Slender, który spokojnie już z 5 metrów osiągnął i podwoił swoją wysokość choć sadzonka ma ze 4 lata u mnie. Złudnym jest wrażenie, ze drzewa wolno rosną. Przez pierwsze 2-3 lata jak się ukorzeniają to i owszem ale później to mam wrażenie, że rosną migusiem.
greg66 16:38, 30 gru 2020

Ewuś - Zdrowia, bo jest bezcenne oraz samych radości i optymizmu i pięknych kwitnień w Nowym Roku
sylwia_slomc... 17:28, 30 gru 2020

Anda napisał(a)

No wiem, wiem, dlatego myślę, że nie dam rady go posadzić, mimo, że bardzo bym chciała. Kiedyś pozbędziemy się chatki na nogach naszej córki i właśnie o tym miejscu myślałam, ale... to na razie jedynie życzenia
Większość drzew ma tą przypadłość, że po paru latach przerasta nasze oczekiwania Dlatego lepiej jest je przed zakupem obejrzeć w naturze, a najlepiej, w czyimś ogrodzie.

Zgadzam się w stu procentach...... lub ciąć co roku by utrzymać wysokość i szerokość oczekiwaną, ale to wymaga systematycznej ciężkiej pracy.
Ewik 21:21, 30 gru 2020

Dziewczyny , mam pytanie, jako , że dużo osób tu zagląda - poszukuje byliny podobnej w wyglądzie do jeżówki , ale bardziej trwałej w kolorach bieli, różu .
Anda 22:17, 30 gru 2020

Leucanthemum Maximum lub Tanacetum coccineum?

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 22:18, 30 gru 2020

greg66 napisał(a)
Ewuś - Zdrowia, bo jest bezcenne oraz samych radości i optymizmu i pięknych kwitnień w Nowym Roku

Grzesiu, dziękuję serdecznie i również tego Tobie i rodzinie życzę Pozdrawiam serdecznie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 22:19, 30 gru 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Zgadzam się w stu procentach...... lub ciąć co roku by utrzymać wysokość i szerokość oczekiwaną, ale to wymaga systematycznej ciężkiej pracy.

Cięcie, tak, ale właśnie tak jak piszesz, ten wysiłek z tym związany też trzeba uwzględnić
Ewik 22:22, 30 gru 2020

Anda napisał(a)
Leucanthemum Maximum lub Tanacetum coccineum?

dzieki, myślisz że bedzie trwalszy ? na wiosnę posadziłam 2 sadzonki złocienia białego ale narazie bez szału .
Anda 22:40, 30 gru 2020

Ewik napisał(a)

dzieki, myślisz że bedzie trwalszy ? na wiosnę posadziłam 2 sadzonki złocienia białego ale narazie bez szału .

Nie wiem, to zależy od warunków w ogrodzie.
Co się dzieje u Ciebie z jeżowkami? U mnie ich coraz więcej.
Ewik 23:04, 30 gru 2020

Anda napisał(a)

Nie wiem, to zależy od warunków w ogrodzie.
Co się dzieje u Ciebie z jeżowkami? U mnie ich coraz więcej.

Po 2-3 sezonach wypadają , głównie za domem , tam sporo nornice ryją i myślę ze tez to ma wpływ a one dosc płytko sie korzenią .