Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

daszum 18:19, 02 sty 2021

Ewo, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku

A po życzeniach prośba
Dzisiaj przesadziłam cyprysika nutkajskiego pendula wys.2,5 m. Dostałam go na wiosnę 2018 r. jako rekompensatę za kupionego wcześniej cyprysika, który się nie przyjął. Cyprysik był kopany z gruntu, zapakowany w siatkę metalową i jutę i tak posadzony.Od początku był na pograniczu życia i śmierci, ale jakoś trwał. Dzisiaj zerwałam resztki siatki i zobaczyłam, że on nie ma żadnych młodych korzeni. Czy można mu jakoś pomóc?
Anna_ogrodni... 18:34, 02 sty 2021

Ewuś wszystkiego najlepszego w nowym Roku życzę Tobie i wszystkim aby ta pandemia wygasła a ludzie mogli wrócić do normalnych szarych pięknych dni.
Dziękuję ze chcesz dzielić się swoja wiedza i za cierpliwość w udzielaniu odpowiedzi na nasze pytania.
Pozdrawiam serdecznie
Anda 22:07, 02 sty 2021

Dziewczyny, dzięki serdeczne Wam również wszystkiego najlepszego
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 22:18, 02 sty 2021

daszum napisał(a)
Ewo, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku

A po życzeniach prośba
Dzisiaj przesadziłam cyprysika nutkajskiego pendula wys.2,5 m. Dostałam go na wiosnę 2018 r. jako rekompensatę za kupionego wcześniej cyprysika, który się nie przyjął. Cyprysik był kopany z gruntu, zapakowany w siatkę metalową i jutę i tak posadzony.Od początku był na pograniczu życia i śmierci, ale jakoś trwał. Dzisiaj zerwałam resztki siatki i zobaczyłam, że on nie ma żadnych młodych korzeni. Czy można mu jakoś pomóc?

A juta się rozłożyła? Może miał za sucho? Masz dżdżownice w ogrodzie? Może wyda Ci się to pytanie głupie, ale dżdżownice naprawdę dobrze wpływają na wzrost korzeni Dobrze by było te korzenie troszkę naciąć, żeby je pobudzić do wzrostu.
Dałabym mu kompost, również jako ściółkę, a wiosną gnojówkę z pokrzywy. Dopóki życie się tli to jest szansa

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Napia 22:46, 02 sty 2021

Szczęśliwego Nowego Roku!!!
daszum 14:38, 03 sty 2021

A juta się rozłożyła? Może miał za sucho? Masz dżdżownice w ogrodzie? Może wyda Ci się to pytanie głupie, ale dżdżownice naprawdę dobrze wpływają na wzrost korzeni Dobrze by było te korzenie troszkę naciąć, żeby je pobudzić do wzrostu.
Dałabym mu kompost, również jako ściółkę, a wiosną gnojówkę z pokrzywy. Dopóki życie się tli to jest szansa

Ewa dzięki
Juta się rozłożyła, nie miał za sucho, dżdżownic nie mam. Zaraz po wsadzeniu w 2018 r. podlałam go 2x "Korzonkiem". W tamtym roku na wiosnę podlałam go nawozem i jego wygląd się troszkę poprawił. Byłam wczoraj zaskoczona, jak zobaczyłam, że on ma tylko stare ucięte korzenie. Nie będę ich już ruszać, bo to duży i ciężki cyprysik. Kompostem podsypię, zastanawiam się czy teraz podlać go znowu Korzonkiem?
Ewa777 14:46, 03 sty 2021

Ewuś, dzięki za filmik z ogrodu różanego. Miło się oglądało. Szaleństwo różane

Wszystkiego co dobre w Nowym Roku, oby bez chorób i zmartwień
anabuko1 14:57, 03 sty 2021

Ewuś, wszystkiego najlepszego w nowym 2021 całym roku ci życzę .
Dużo zdrówka ,pomyślności , spokoju i radości .
Ogrodowych przyjemności nieustająco
antracyt 14:59, 03 sty 2021

Ewo, nie masz ochoty podsumowania roku zrobić? Z chęcią pooglądam Twoje
piękne kadry
Anda 16:11, 03 sty 2021

daszum napisał(a)

Ewa dzięki
Juta się rozłożyła, nie miał za sucho, dżdżownic nie mam. Zaraz po wsadzeniu w 2018 r. podlałam go 2x "Korzonkiem". W tamtym roku na wiosnę podlałam go nawozem i jego wygląd się troszkę poprawił. Byłam wczoraj zaskoczona, jak zobaczyłam, że on ma tylko stare ucięte korzenie. Nie będę ich już ruszać, bo to duży i ciężki cyprysik. Kompostem podsypię, zastanawiam się czy teraz podlać go znowu Korzonkiem?

Nie zaszkodzi podlac Czy pomoze nie wiem, bo najwyrazniej za pierwszym razem nic to nie dalo.

Ogolnie one nie sa wymagajace w stosunku do gleby, ale lubia miec humus, wiec kompost tu na pewno pomoze.

Nie masz dzdzownic... To dziwne Wiesz, jak masz glebe w ogrodzie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies