Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Gosialuk 18:30, 28 mar 2021

U mnie również cebulice już kwitną, a siewki cebulicy właśnie się pokazały, ale kiedy te maleństwa zakwitną nie wiem.
AlinaP 20:58, 28 mar 2021

Hej, chodzi o Badenię - Wirtembergię. Poleciłam odmianę Genie. Pełna satysfakcja.
A avatar ( dzięki za miłe słowo) - to tylko było na oficjalne powitanie.
Wiele się można od Ciebie nauczyć - wygooglowałam tę odmianę magnolii, o której mówiłaś. Jest piękna.
Pozdrawiam
basia3012 21:18, 28 mar 2021

Anda napisał(a)

Róże przezimowały bardzo dobrze. Na razie nie widzę żadnych uszkodzeń mrozowych.
Szkoda, że u Ciebie jednak te mrozy dały się we znaki.

U mnie większość róż pnących też bardzo źle przezimowała. Tylko dwie od południa ładnie, bez żadnych uszkodzeń. A te od wschodu, chociaż schowane za murkiem ogrodzeniowym wszystkie musiałam przyciąć prawie do ziemi. Czarne pędy się zrobiły. Zielonego było około 10 cm od ziemi, chyba tyle ile śnieg przykrył.
Anda 08:34, 29 mar 2021

Zuzka25 napisał(a)
Dziękuję za podpowiedz. Czeka mnie przesadzanie Posadziłam żywopłot z cisów Hilli , ale chcę wymienić na zwarty z Baccata. Nie podoba mi się trójkątny pokrój

Mnie również nie podoba się pokrój Hilli. Baccata o wiele ładniejsza, zwłaszcza na żywopłot
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:38, 29 mar 2021

mirkaka napisał(a)
Czytam, że róże dobrze Ci przezimowały, moje jednak mają sporo pędów przemarzniętych, nie martwię się tym, czasami trzeba krzaki odmłodzić, a może niżej przycięte będą miały ładniejszy pokrój
U nas też zapowiadają na wtorek, środę spore ocieplenie, potem jednak znów zimno wróci, na długo.
Sliczne masz już cebulowe i donice fajnie obsadzone Te niebieskie cebulice kupiłam sobie dwa sezony temu i widzę że pięknie się sieją, mam mnóstwo maleńkich siewek

Róże cięcie lubią, więc na pewno będzie dobrze.
Cebulice się fajnie sieją i kwitną chyba nawet już w drugim roku
Na Wielkanoc zapowiadają ochłodzenie, ale takie w miarę, ok. 10 stopni w dzień tutaj. Da się wytrzymać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:38, 29 mar 2021

Gosialuk napisał(a)
U mnie również cebulice już kwitną, a siewki cebulicy właśnie się pokazały, ale kiedy te maleństwa zakwitną nie wiem.

Muślę, że w drugim roku już mogą zakwitnąć
Anda 08:41, 29 mar 2021

AlinaP napisał(a)
Hej, chodzi o Badenię - Wirtembergię. Poleciłam odmianę Genie. Pełna satysfakcja.
A avatar ( dzięki za miłe słowo) - to tylko było na oficjalne powitanie.
Wiele się można od Ciebie nauczyć - wygooglowałam tę odmianę magnolii, o której mówiłaś. Jest piękna.
Pozdrawiam

Geniie jest śliczna, lubię ten kolor. Magnolie ogólnie są piękne. Bardzo mi się podobają wszystkie, oprócz żółtych

BW kawałek ode mnie

Anda 08:42, 29 mar 2021

basia3012 napisał(a)

U mnie większość róż pnących też bardzo źle przezimowała. Tylko dwie od południa ładnie, bez żadnych uszkodzeń. A te od wschodu, chociaż schowane za murkiem ogrodzeniowym wszystkie musiałam przyciąć prawie do ziemi. Czarne pędy się zrobiły. Zielonego było około 10 cm od ziemi, chyba tyle ile śnieg przykrył.

Ostatnia zima dała popalić niestety.
Basilikum 08:57, 29 mar 2021

a to juz wiem dlaczgo mam o wiele wiecej cebulic
Kawa 13:50, 29 mar 2021

Ewunia
u mnie miodunka ledwo listki puściła cebulice i anemony dopiero z ziemi wychodza! no pięknie masz

przylaszczki cieszą oko
mam nadzieję że zdążę i m fotkę zrobić zanim przekwitną

reszta w głebokim uśpieniu jeszcze
zimno nawet nie ma kiedy oprysku zrobić...