Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Milka 17:19, 29 mar 2021

Basilikum napisał(a)
Dzis jesten niedaleko Berchtesgaden i tu juz kwitna sasanki. Moje dopiero listki wypuscily

A moje już pąki pokazały
Milka 17:20, 29 mar 2021

Anda napisał(a)

Już zaczynają przekwitać

U nas zaczynają, czyli tak 2 tygodnie różnica.
Kokesz 17:30, 29 mar 2021

Anda napisał(a)

A dziś w cieniu mam 18 stopni, na słońcu 27

O rany u nas dziś bardzo przyjemnie, ok 15 stopni choć popadało trochę.
W środę ma być słonecznie i bardzo ciepło
sylwia_slomc... 18:49, 29 mar 2021

Wczesna wiosna to jest to na co ja czekam, a w tym roku na nie było dane U nas dzisiaj drobny deszcz większe pół dnia
Mixtoorka 20:57, 29 mar 2021

Anda napisał(a)

Karolka, hej, cieszę się, że piszesz A co w Maluśkiewiczu? A jak dziewczynki? Zdrowi wszyscy jesteście?

Temperaturę masz boską, u mnie 8 i deszcz

U nas w miarę ok
Maluśkiewicz poooooooowoli się budzi, jak ja Ci zazdroszczę takiej długiej wegetacji. U mnie jeszcze pąków nie widać powoli krokusy kwitną.
A jak u Was, wszystko dobrze?

Też myślałam o Sango kaku do donicy albo Atropurpureum, ale do donicy, nie w grunt, żeby nie zakazić jednak werticiliozą.

Ściskam
Karolina
Mgduska 21:32, 29 mar 2021

Ewa, a gdyby tak się okazało, że znajdzie mi się miejsce na krzew, to któremu byłoby lepiej pod sosnami ale od południa, w pobliżu miejsca, gdzie czasem może być wilgotno, bo wypuszczamy nadmiar deszczówki, w każdym razie - parzydło tam sobie radzi - dereniowi jadalnemu, oczarowi, czy kalinie japońskiej?
Chcę zasłonić widok na podjazd sąsiada, sosny przestały go zasłaniać, a nie chcę murować czymś zimozielonym, wolę coś lekkiego. I tak sobie dumam...
AlinaP 21:50, 29 mar 2021

Aha, zapomniałam dodać, że dzięki Twojej sugestii nabyłam sporobolusy- 3 w p9, ale urosną
Pozdrawiam
nicol21 14:20, 30 mar 2021

Tu Ci jeszcze wkleję,

Anda napisał(a)
Hej, no tylko parę fotek ale lepsze niż nic

Ja chcę sobie kupić Sango Kaku na taras do donicy. Bardzo mi się podoba, tylko troszkę drogi jak większy niż pół ramienia

Anda, Sangokaku bardzo szybko rośnie. Miałam, zjadł mi go grzyb. Ale w 3 lata na serio mocno urósł a ja go w dół jeszcze przyginałam Kupuj mały i wielką donicę.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Milka 07:43, 31 mar 2021

Aż sobie w necie ten klon poszukałam. Liście, jak u Orange dream, ale piszą, że gałązki czerwone, niemal jarzą. To rzadkość, może i ja się na niego skuszę, rarytas,kupie go jednak.
Klony palmowe z reguły sa drogie, u nas też.
sarenka 20:32, 31 mar 2021

Ewa, czy jakoś w wolnej chwili zajrzysz do mnie? Zlna zdjęciu niby zaznaczyłam jak myślę by ułożyć rośliny....ale czy to ma ręce i nogi??