Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 15:49, 16 maj 2021

Juzia napisał(a)

Jakby się nie wysiewały jak szalone, to by były idealne

Jak z czasem znudzi mi się trawiasty ogród, to będzie lawenda i może nawet dzwonki

No sieją sie, fakt Ale może na tym piasku u Ciebie nie byłoby tak źle
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:50, 16 maj 2021

kasia1 napisał(a)
Zdjęcia przywrotnika obłędne. Muszę go kupić i wypróbować.

Dziękuję, próbuj, może Cię zachwyci
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:52, 16 maj 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
A ja jeszcze chyba nie dorosłam do przywrotnika, tego dużego/. On mi się wydaje taki zbyt korzeniasty i rozsiewa się po całym ogrodzie, jak sie zostawi kwiatostany. Nie zawsze mam szansę w pore je wyeliminować. Mam, jedną kępkę i starczy. Mam za to te dwa inne, miękki i alpejski. Szczególnie alpejski mi sie podoba.,

Ja mam przywrotnika epipsila. On wysiewa sie tak jak alpejski, czyli w miarę cywilizowanie
Anda 15:54, 16 maj 2021

Gosialuk napisał(a)

Przyłączam się do pochwał.
Na tym zdjęciu z siewkami, to na pewno nie orliki. Te już bezbłędnie rozpoznaję.
Orlik może tam być jeden, tak mniej więcej pośrodku, na 1/3 wysokości, taki trójpalczasty listek. A co tam rośnie jeszcze w pobliżu?

Dziękuję Gosiu
Dziś odkryłam więcej orlików. Są pośród tych nieznanych siewek. W pobliżu mam Astrantie, Liatris, rutewkę, ciemierniki, miodunki Dużo tego
Anda 16:03, 16 maj 2021

Martka napisał(a)
Ewo, nie pierwszy raz zaglądam do Ciebie, ale pierwszy raz wpisuję zachwyty, bardzo bujne i zdrowe rośliny, pięknie dobrane, no po prostu pięknie. Nazwy - tu muszę ostro postudiować z wyszukiwarką A już wariacje przywrotników z kroplami wody - nadzwyczajne zdjęcia. Gratulacje i uwielbienia ogrodowe

Witaj Martko, dziękuję i bardzo się cieszę, że się ujawnilas Używam nazw łacińskich bo tak jest mi łatwiej I jest wtedy mniej nieporozumień o które rośliny mi chodzi.
Przetaczniki wiosną radują moje serce. Ta świeża zieleń jest fenomenalna. Zresztą… wiosną nawet i chwasty - zioła oboczne potrafią mnie zachwycić. Te drobne kwiatuszki na niektórych są takie wdzięczne
Anda 16:06, 16 maj 2021

kaz742011 napisał(a)
Ewa mam nadzieję że po szczepieniu wszystko u ciebie ok. A dolegliwości bólowe ręki przeszły.
Jak zwykle foty mnie urzekły. Robisz cudowne zdjęcia. Za każdym razem jestem oczarowana.

Kasiu, dziękuję, po szczepieniu już wszystko ok. Ręka nie boli
Cieszę sie bardzo, że zdjęcia tak Ci się podobają.
Anda 16:09, 16 maj 2021

Wiaan napisał(a)
Ewa zdjęcie przywrotnika mistrzostwo ale masz wiedzę i smak, do pozazdroszczenia kopalnia wiedzy przekazywana w tak miły i przyjazny sposób, pozdrawiam

Wiaan, dziękuję Ci bardzo Tu na forum wszystkie mniej lub bardziej doświadczone ogrodniczki i ogrodnicy maja dużą wiedzę. Wiedza niektórych mnie wręcz oszałamia
Anda 16:16, 16 maj 2021

inka74 napisał(a)
Ty to nawet sałatę potrafisz mistrzosko sfotografować. Zdjęcia przywrotnika na tapetę. Róż w pąkach zazdroszczę, bardzo. Moje w tym roku będą późno. A jak lato upalne będzie to i krótko się nimi nacieszę. Ech ta pogoda...

Jeszcze podpytam - w donicy z konwalikiem masz hostę? Śmieszne te zielone kły w czarnym

Iwonka, dzięki Focilam kiedyś martwą naturę. Coś tam mi pewnie zostało
Moje róże w donicach ledwo liście mają. Nie wiem, o co kaman. Mrówki w donicach miałam. Coś im sypałam, oby pomogło.
Czy w tym roku będą upały? Oby nie. Na razie nic ich nie zapowiada.

W donicy z konwalnikiem mam Hostę plantaginea. Ładnie się odbija od tych ciemnych liści.
LIDKA 16:17, 16 maj 2021

Jak i inne dziewczyny też jestem pod wrażeniem fot.
I zawsze nieustannie zadziwiasz mnie wiedzą.
Pozdrawiam w deszczową u mnie niedzielę.
Anda 16:22, 16 maj 2021

Helen napisał(a)
Ewa, masz bardzo wysmakowany ogród a kolory tylko podkreślają piękno różno-strukturalnej zieleni. Jak patrzę u siebie to za duży mix kolorystyczny zrobiłam. O nadmiarze tulipanów nie wspomnę.

Helen, dziękuję Ci

Mnie w zeszłym roku też jedna rabata denerwowała, a miałam tam tylko jeden kolor w sumie, różowy w odcieniach. W tym roku dodaję niebieski i biel, bo dostawałam różowego ściskoszczęku Zobaczymy, jak będzie w tym roku.
Może to tak jest, że po paru kolorowych latach przychodzi pora na wyciszenie kolorystyczne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies