Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Martka 10:25, 16 maj 2021

Ewo, nie pierwszy raz zaglądam do Ciebie, ale pierwszy raz wpisuję zachwyty, bardzo bujne i zdrowe rośliny, pięknie dobrane, no po prostu pięknie. Nazwy - tu muszę ostro postudiować z wyszukiwarką A już wariacje przywrotników z kroplami wody - nadzwyczajne zdjęcia. Gratulacje i uwielbienia ogrodowe
kaz742011 10:32, 16 maj 2021

Ewa mam nadzieję że po szczepieniu wszystko u ciebie ok. A dolegliwości bólowe ręki przeszły.
Jak zwykle foty mnie urzekły. Robisz cudowne zdjęcia. Za każdym razem jestem oczarowana.
Wiaan 10:54, 16 maj 2021

Ewa zdjęcie przywrotnika mistrzostwo ale masz wiedzę i smak, do pozazdroszczenia kopalnia wiedzy przekazywana w tak miły i przyjazny sposób, pozdrawiam
inka74 11:08, 16 maj 2021

Ty to nawet sałatę potrafisz mistrzosko sfotografować. Zdjęcia przywrotnika na tapetę. Róż w pąkach zazdroszczę, bardzo. Moje w tym roku będą późno. A jak lato upalne będzie to i krótko się nimi nacieszę. Ech ta pogoda...

Jeszcze podpytam - w donicy z konwalikiem masz hostę? Śmieszne te zielone kły w czarnym
Helen 12:54, 16 maj 2021

Ewa, masz bardzo wysmakowany ogród a kolory tylko podkreślają piękno różno-strukturalnej zieleni. Jak patrzę u siebie to za duży mix kolorystyczny zrobiłam. O nadmiarze tulipanów nie wspomnę.
Anda 15:34, 16 maj 2021

basia3012 napisał(a)
Pięknie Ewo. Wszystko buja. I w donicach też pięknie. Brunnery, przywrotniki takie świeżutkie.

Dziękuję Maj uwielbiam. Wszystko takie świeże.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:44, 16 maj 2021

Gosiek33 napisał(a)

Widziałam, na pewno jakaś paproć, bardzo ładna siewka

A Salvia lemmoni też ładna, jak kwitnie?

Dziś znalazłam jeszcze trzy takie siewki Która paproć mi się wysiała? Chyba nie Metallicum. Mam tam jeszcze jakoś Dryopteris bodajże.

Ta szałwia kwitnie w mocnym różu, magenta. Bardzo ładnie to wygląda
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:45, 16 maj 2021

ryska napisał(a)

Posadziłam i pewnie nie zakwitną. W ubiegłym roku też nie kwitły.
Ale najważniejsza informacja jest taka, że to mieczyk abisyński a nie bizantyjski

Ach, abisyński. No te trzeba rzeczywiście wykopywać. Bizantyjskich nie trzeba całe szczęście
Anda 15:47, 16 maj 2021

Agatorek napisał(a)

Zachwyt to mało powiedziane .

Dzięki Aga
Anda 15:49, 16 maj 2021

Pola napisał(a)
Ufff, cudne fotki jak zawsze ......
U nas deszcz więc susza nam nie grozi.
Zdążyłam posadzić rośliny i deszcz je podlał.

Jolu, dziękuję
Fajnie, że deszcz jest w tym roku. Co prawda wszystkie prace ogrodowe opóźnione, ale suszy z lat ubiegłych to ja nie chcę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies