Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Dominika11 08:12, 12 lut 2016

Kawa napisał(a)
u mnie dwa tygodnie temu posiana werbena - i nic cisza ani ani tyciego zielonego na horyzoncie wrrrr
poczekaj poczekaj jak bujnie to zobaczysz - zdziwisz się
AsiaK_Z 08:28, 12 lut 2016

Kawa napisał(a)
u mnie dwa tygodnie temu posiana werbena - i nic cisza ani ani tyciego zielonego na horyzoncie wrrrr

No moja na razie się stratyfikuje, ale dowiedziałam się, że werbena długo wschodzi i potrzebuje generalnie ciepełka
Kawa 08:38, 12 lut 2016

AsiaK_Z napisał(a)

No moja na razie się stratyfikuje, ale dowiedziałam się, że werbena długo wschodzi i potrzebuje generalnie ciepełka

stratyfikowałam i w ciepełku siedzi w kotłowni
AsiaK_Z 08:46, 12 lut 2016

no to nie ma bata, musi ruszyć pozostaje w dalszym ciągu cierpliwie czekać
Anda 08:58, 12 lut 2016

Jana i Ania, fusy z kawy (bez mleka) i skórki od banana to łatwo rozkładające się pożywienie dla mikroorganizmów glebowych i minerały potrzebne do zdrowego rośnięcia - magnez, potas, fosfor. Jankosia na blogu o kawie pisała, a o skórkach od banan też można fajne informacje wyszukać.

Karolina, jak będę kiedyś w pobliżu to wpadnę po te pokrzywy

Magda, fajnie że można je tak wykorzystać, prawda

Kasiek, właśnie, one lubią takie "ciekawe" pożywienie Idę obejrzeć te polecane przez Ciebie kotlety

Ola, zaraz zajrzę

Basia, Ty żadnych mikstur i tańców wyczyniać nie musisz z Twoją ręką do roślin

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:00, 12 lut 2016

Kamilko, Asiu, Domi - muszę się Wam przyznać, że mnie werbena nie pociąga. Nie mam jej i nie zamierzam sadzić. Takie to wielkie rośnie, wprowadza jakiś chaos i oczopląs na rabacie... Jakaś inna jestem chyba z moim podejściem
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kawa 09:04, 12 lut 2016

mnie się bardzo podoba jak tak wystaje przed innymi roślinkami
mam nadzieję że wzejdzie
AsiaK_Z 09:09, 12 lut 2016

Z kolei jeżeli o mnie chodzi, to mój pierwszy raz z werbeną. U innych mi się podoba
Generalnie ten rok będę miała taki doświadczalny, żeby znaleźć coś swojego
Dominika11 09:12, 12 lut 2016

Anda napisał(a)
Kamilko, Asiu, Domi - muszę się Wam przyznać, że mnie werbena nie pociąga. Nie mam jej i nie zamierzam sadzić. Takie to wielkie rośnie, wprowadza jakiś chaos i oczopląs na rabacie... Jakaś inna jestem chyba z moim podejściem
każdy z nas jest inny i ma inne patrzenie na ogród i rosliny - jakbysmy byli tacy sami to był tylko jeden szablon, a tak jest ogromna różnorodność i to jest piekne
Anda 09:16, 12 lut 2016

Własnie, będę sobie oglądała u Was I pewnie mi się u Was będzie podobać. Macie więcej miejsca i z większym rozmachem możecie ją sadzić. Jej urok widać właśnie na takich większych połaciach.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies