Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 15:50, 01 wrz 2015

Kuba napisał(a)
A ja chyba w kółko sprobowałabym dać coś o innym pokroju liścj, jakieś szable- może trawy, albo chociaż inny kolor liści, bo zawilec jak dla mnie to będzie dalej podobne w podobnym i może się zlać z tłem...to takie moje luźne mysli...

Bardzo się cieszę, że chce Ci się dla mnie myśleć Dlatego tu pytam. Też się zastanawiałam na trawką, ale cały sierpień i wrzesień miałabym tam tylko liście. Chciałabym kwiaty, najlepiej białe, delikatne. Dlatego pomyślałam o zawilcu. Nie mam innych pomysłów na razie. Szkoda, że tulipany na jesień nie kwitną

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
16:01, 01 wrz 2015
37 dzisiaj 3 dzień rzędu tyle ..na wsi ...bo w miescie wczoraj 42 term w aucie mi pokazał

z cebulowych .... zimowity u mnie ruszyły ...też je lubię ..tylko maja feler wiosną liście są duże i niepodobają mi się zbyt.
eda 16:03, 01 wrz 2015

Anda wstawiłam jeszcze profil synka dla porównania bo chcę się pochwalić
Pszczelarnia 16:14, 01 wrz 2015

eda napisał(a)

Dziękuję Ewcia z Pszczelarni oglądałam go w gogle i wydał mi się podobny zwracam honor i buziaki

A tam zaraz honor .......... .

Anda, a może świecznica bordowa z białym kwiatem. Są takie mniejsze odmiany jak np. James Compton, chyba tak do 1,2 m - kwiat. Pokrój wąski a widać ładne liście.
Basilikum 17:29, 01 wrz 2015

Ewa a poslalas troche tego deszczu na Bawarie?? mam nadzieje, ze juz do nas leci, bo mi juz zwoje sie przegrzewaja. Dziis wracajac z pracy tak mnie glowa bolala, ze jechalam 50/h, bo balam sie szybciej.
eda 17:30, 01 wrz 2015

nie no spoko Ewcia z Pszczelarni lubię się posprzeczać pozytywnie wszystkich roślin nie znam znam te co u mnie pozdrawiam

zaciekawiła mnie ta świecznica
Anda 17:53, 01 wrz 2015

eee_taam napisał(a)
37 dzisiaj 3 dzień rzędu tyle ..na wsi ...bo w miescie wczoraj 42 term w aucie mi pokazał

z cebulowych .... zimowity u mnie ruszyły ...też je lubię ..tylko maja feler wiosną liście są duże i niepodobają mi się zbyt.

To naprawdę już czas na ochłodzenie. Takie upały...

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:57, 01 wrz 2015

Pszczelarnia napisał(a)

A tam zaraz honor .......... .

Anda, a może świecznica bordowa z białym kwiatem. Są takie mniejsze odmiany jak np. James Compton, chyba tak do 1,2 m - kwiat. Pokrój wąski a widać ładne liście.

Obejrzałam i zanotowałam sobie, bo jest śliczna, dziękuję. Ale - za duża jest. Sprawdzałam u paru sprzedawców podają ok. 1,60. Znalazłam Begonia grandis ssp. evansiana 'Alba' Bardzo ładna, nie za duża, liście się pięknie przebarwiają na jesień, kwiaty białe i delikatne. Sadzenie wiosenne. Będę miała całą zimę na przemyślenia
Anda 18:00, 01 wrz 2015

Basilikum napisał(a)
Ewa a poslalas troche tego deszczu na Bawarie?? mam nadzieje, ze juz do nas leci, bo mi juz zwoje sie przegrzewaja. Dziis wracajac z pracy tak mnie glowa bolala, ze jechalam 50/h, bo balam sie szybciej.

Posłałam i na południe, i na wschód. Mam nadzieję, że niedługo dojdzie. Współczuje bólu głowy. Nie bierzesz tabletek na migrenę? Dobry masaż też pomaga, mam na myśli taki u fizjoterapeuty.

Basilikum 18:39, 01 wrz 2015

az takich migren nie mam. Czesto przeszkadza mi Fön no i od dobrej pogody jestem uzalezniona. W upaly i jesienna pluche czesto mnie boli ale potrafie sobie z tym radzic, ruchem np albo die spac na godzinke. Jak juz inaczej sie nie da to biore tabletke ale to jakies 5 tabletek rocznie mi wystarcza.
Duszcz od Ciebie juz w drodze, narazie wieje i chmury sie zlaza na narade wojenna