Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

kasia_w 21:14, 30 sie 2015

Kupiłam właśnie, po raz pierwszy przez internet różę- wiem, że już późno, ale...M mi kazał (!) kupić coś kwitnącego na płot, a najlepiej różę. Takiej okazji się nie marnuje! Jeszcze niedawno mówił, że tylko nie róże Cóż człowiek się zmienia ( na szczęście) . Wyboru wielkiego już nie ma, więc padło na Eden Rose, chyb u Madżenki jest taka. A do wiosny nie chcę czekać, niech już sobie u mnie rośnie
Anda 21:15, 30 sie 2015

eda napisał(a)

Super fajnie wygląda można spokojnie odsapnąć pyszności ogrodowe widzę lubię podjadać i różyczka śliczny kolorek jest taka różowo-pomarańczowa czy to słoneczko prześwita ?

Pyszności lubię wszelakie Jest bardziej pomarańczowa. Na stronie 5 wątku są zdjęcia z kwitnienia czerwcowego. Różowieje gdy przekwita gdy jest upał.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 21:20, 30 sie 2015

kasia_w napisał(a)
Kupiłam właśnie, po raz pierwszy przez internet różę- wiem, że już późno, ale...M mi kazał (!) kupić coś kwitnącego na płot, a najlepiej różę. Takiej okazji się nie marnuje! Jeszcze niedawno mówił, że tylko nie róże Cóż człowiek się zmienia ( na szczęście) . Wyboru wielkiego już nie ma, więc padło na Eden Rose, chyb u Madżenki jest taka. A do wiosny nie chcę czekać, niech już sobie u mnie rośnie

Edenka to terminatorka, dobry zakup Szkoda, że słabo pachnie. Dla mnie to ważne. Prowadź jej główne pędy jak najbardziej poziomo. Wtedy zacznie wypuszczać z większej ilości oczek pędy zakończone kwiatami. Młode pędy łatwiej naginać. Im starsze, tym sztywniejsze.
Teraz ją dobrze podlewaj

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kasia_w 21:23, 30 sie 2015

Czyli umocować je poziomo do podpory(to będzie kratka) tak? Pewnie przesyłka dojdzie za kilka dni. To dobrze że terminatorka, w sam raz na moje doświadczenie różane
Anda 21:24, 30 sie 2015

kaktusowe napisał(a)
Pięknie u Ciebie, szukam inspiracji na swoje rabatki i chyba właśnie znalazłam pozdrawiam

Bardzo się cieszę Super uczucie kogoś zainspirować

Anda 21:26, 30 sie 2015

kasia_w napisał(a)
Czyli umocować je poziomo do podpory(to będzie kratka) tak? Pewnie przesyłka dojdzie za kilka dni. To dobrze że terminatorka, w sam raz na moje doświadczenie różane

Tak. Moją Mayor of Casterbridge owijam spiralnie, jak najbardziej poziomo się da, dookoła obeliska. Wtedy ma o wiele liczniejsze pędy kwiatowe.

Anda 10:34, 31 sie 2015

Ludziska, chcę posadzić zawilce w miejscu które zaznaczyłam na zdjęciu. Na wiosnę i wczesnym latem kwitną tam najpierw tulipany, a potem orliki. Potrzebuję coś od sierpnia. Zawilce wydają mi się dobrym rozwiązaniem. Polecono mi tu Honorine Jobert. Chcę koniecznie białe kwiaty. Chryzantema, która rośnie zaraz obok ma na zdjęciu 80 cm. Będzie większa. Lwie paszcze przekreślone, bo są jednoroczne i w przyszłym roku tam ich już nie będzie.

Dobry ten mój pomysł? Czy może coś innego polecacie?

deszczowymaj 10:59, 31 sie 2015

Te zawilce które wybrałaś ...piękna odmiana Wydaje mi się,że będą pasować,rozjaśnią ten kącik i dodatkowo przez cały rok coś będzie się dziać na rabacie Ale czy ta chryzantema ich nie zadusi ? straszna z niej gęstwina
Anda 11:04, 31 sie 2015

deszczowymaj napisał(a)
Te zawilce które wybrałaś ...piękna odmiana Wydaje mi się,że będą pasować,rozjaśnią ten kącik i dodatkowo przez cały rok coś będzie się dziać na rabacie Ale czy ta chryzantema ich nie zadusi ? straszna z niej gęstwina

Chryzantema wielka. Będę ją co prawda podpierać, ale niebezpieczeństwo zaduszenia jest. Muszę jakieś porządne podpórki kupić.

iwka 11:08, 31 sie 2015

tu zawilce idealnie by się wpasowały, ewentualnie jak bedzie ciasno, trochę żurawki możesz przesunąć