Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

mirkaka 06:44, 16 mar 2016

Z cięciem róż to najlepiej wstrzymać się do kwitnięcia forsycji, wtedy też można kopczyki rozkopać. Ale u nas tak późno wiosna przybywa że nie wiem czy wytrzymam do kwitnięcia forsycji, pewno po świętach podziałam.
07_Rene 07:56, 16 mar 2016

Anda napisał(a)

Hej hej, witaj po śnie zimowym Można zaczynać, jak tylko pokażą się "mysie uszka" Tzn. od razu gdy roślina zacznie puszczać liście. Najlepiej rano, a jeszcze lepiej, żeby potem świeciło słońce.
Teraz mam stop na ogród, bo przy kompie muszę siedzieć. Dobrze, że zimno się znów zrobiło, to mi nie żal.

Na niektórych roślinach jak pięciornik czy jaśminowiec już są ale pogoda raczej niesprzyjająca
Mam nadzieję, że to ostatnie podrygi zimy i niebawem wszyscy będziemy działać
anna_t 21:19, 16 mar 2016

Anda zerkniesz do mnie czy podoba ci sie plan na różankę?
17:52, 17 mar 2016
mirkaka napisał(a)
Z cięciem róż to najlepiej wstrzymać się do kwitnięcia forsycji, wtedy też można kopczyki rozkopać. Ale u nas tak późno wiosna przybywa że nie wiem czy wytrzymam do kwitnięcia forsycji, pewno po świętach podziałam.

no nie wiem czy doczekam do forsycji ? u mnie juz róze ruszyły 2 okrywowe których nie kopczykuje uciachałam już bo szkoda zeby sie wysilały nie na to co potrzeba
Anda 18:00, 17 mar 2016

U mnie róże też już ruszyły. Przycinać je będę w weekend, ale kopczyki zostawię, na wszelki wypadek.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasya 18:01, 17 mar 2016

no znowu nie poznalam
Anda 18:13, 17 mar 2016

Kasya napisał(a)
no znowu nie poznalam

Sorki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
18:15, 17 mar 2016
ando nie zmieniaj awatarka tak czesto ...pliss....bo ja tez sie gubie
Anda 18:17, 17 mar 2016

Oj, szkoda. Muszę sobie wypracować tak ze cztery avatarki (na cztery pory roku) i tych będę używać, ale zamiennie
Basilikum 19:50, 17 mar 2016

no ten ostatni i przedprzedostatni byly najlepsze, nic nie musisz zieniac

ja tez nie poznalam czytam i czytam i nie wiem u kogo na watku siedze