Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 18:48, 03 lip 2016

jazzy napisał(a)
Bardzo mnie się, ale to bardzo!

O to się bardzo cieszę, bo sie zastanawiałam, czy tam coś zmieniać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 18:49, 03 lip 2016

Anda napisał(a)
Świdośliwa ładnie kwitła wiosną i ma teraz przepyszne owocki Ptaki się chyba jeszcze nie zorientowały, że są

Przypomnij mi ile czasu masz już u siebie świdośliwę. Moją mam 3 sezon i jeszcze nie kwitła i nie ma owoców. Jakoś o nią specjalnie dbasz?
Anda 18:49, 03 lip 2016

Jana napisał(a)
Uwielbiam te słoneczne refleksy na zdjęciach

Jano, mało mam ich trochę w tym roku, niestety
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:54, 03 lip 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Tak wzdycham przy oglądaniu Twoich zdjęć, że rodzina wpada w popłoch.
Przepiękne zestawienia roślin, a detale urzekają.

No coś Ty, naprawdę ? Obie lubimy podobne rośliny Bardzo sie cieszę, że Ci się podobają Nad detalami pracuję.
W przyszłym sezonie od początku wiosny wyższe byliny dostaną podpórki. Wszystkie się u mnie wyciągają w górę, bo ciasno. Po deszczach zaczynaja sie pokładać na sąsiadach i tak idzie dalej, jak domino. Wszystko sie potem kładzie na różach. Tak więc stawiam podpórki w przyszłym sezonie.
Anda 18:55, 03 lip 2016

gobasia napisał(a)

oj tam oj tam,nie taki znowu mini,ale jakie dorodne warzywka
Na drugi rok też co nieco wrzucę w skrzyneczki

Warzywkom sie podoba w skrzyneczkach A dla pleców też lepiej Polecam
Anda 19:00, 03 lip 2016

Ewa777 napisał(a)

Przypomnij mi ile czasu masz już u siebie świdośliwę. Moją mam 3 sezon i jeszcze nie kwitła i nie ma owoców. Jakoś o nią specjalnie dbasz?

Sadziłam ją zeszłej wiosny, czyli w 2015. Owoce miała już w zeszłym roku. A jaka masz odmianę? Bo moja to Amelanchier alnifolia Obelisk. Na wiosnę dostała kompost. W zeszłym roku była podlewana pokrzywą. W tym roku raz też już gnojówkę dostała. Poza tym nic nie robię z nią specjalnego.
Ewa777 19:11, 03 lip 2016

Anda napisał(a)

Sadziłam ją zeszłej wiosny, czyli w 2015. Owoce miała już w zeszłym roku. A jaka masz odmianę? Bo moja to Amelanchier alnifolia Obelisk. Na wiosnę dostała kompost. W zeszłym roku była podlewana pokrzywą. W tym roku raz też już gnojówkę dostała. Poza tym nic nie robię z nią specjalnego.

O widzisz, to bardzo dobre rady Ja nic nie dawałam, a mam gnojówkę z pokrzywy i kompost

Niestety nie znam odmiany
aga_podlasie 20:33, 03 lip 2016

Ta odmiana kalarepki, którą masz jest najlepsza ze wszystkich. W przyszłym roku tylko taką będę sadzić.
Świetnie udało Ci się oddać kolor knautii, mi się to nie udaje.
Róże piękne, mimo, że widać, że deszcze dały im w kość. Tyle ich masz, która jest Twoją ulubioną?
AgataBC 20:52, 03 lip 2016

Czy gdyby Ci dojrzały to mogłabyś mi wysłać nasionka tojeści ciemnopurpurowej ??
Anda 20:57, 03 lip 2016

aga_podlasie napisał(a)
Ta odmiana kalarepki, którą masz jest najlepsza ze wszystkich. W przyszłym roku tylko taką będę sadzić.
Świetnie udało Ci się oddać kolor knautii, mi się to nie udaje.
Róże piękne, mimo, że widać, że deszcze dały im w kość. Tyle ich masz, która jest Twoją ulubioną?

Mogłam posadzić tylko jeden rodzaj kalarepki i wybrałam tą fioletową. Kierowałam sie tylko kolorem, a jest tak smaczna i delikatna, że w przyszłym roku też ja posadzę. Od Ciebie teraz wiem, że jest najlepsza
Nad kolorem knautii "pracowałam" w komputerze, bo aparat ją bardziej czerwono widzi.
W tym roku róże w stanie opłakanym. Na liściach już teraz pojawia się czarna plamistość. Normalnie zaczyna sie dopiero w sierpniu lub wrześniu. Najbardziej lubię Mme Boll, za zapach i wygląd kwiatów. Potem Louisę a na trzecim Summer Song. SS to moja najlepsza angielka w tym roku. Louisa na drugim, bo pomimo zapachu i pięknych kwiatów ma właśnie juz teraz plamistość.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies