Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

AgataBC 22:06, 03 lip 2016

Skoro już kwitną to zdążą dojrzeć, w Twoim klimacie to już na pewno. Mają drobne nasionka. Kupiłam kilka sztuk ale nie wiem czy skiełkują. Ponoć takie od kogoś z ogrodu są pewniejsze.
Cieszę się, że orliki mają się dobrze
Anda 22:11, 03 lip 2016

Agcia napisał(a)
Skoro już kwitną to zdążą dojrzeć, w Twoim klimacie to już na pewno. Mają drobne nasionka. Kupiłam kilka sztuk ale nie wiem czy skiełkują. Ponoć takie od kogoś z ogrodu są pewniejsze.
Cieszę się, że orliki mają się dobrze

Zbiorę je dla Ciebie. Jakby co, to się przypomnij. Wiesz, starość nie radość
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 22:14, 03 lip 2016

monteverde napisał(a)

Ja pomidorki koktajlowe mam na balkonie a w ogrodzie trochę ziółek i poziomki, knautia się porozsiewa Przywrotnik u mnie się nie porozsiewał

No u mnie przywrotnik ma jakiś dziki szał rozsiewania. Liczę za to na czosnki, że będę miała więcej czosnkow glowkowatych. Bardzo je polubiłam. Zdobią, a nie obciążają rabaty. Są takie lekkie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agania 22:18, 03 lip 2016

Flower1 napisał(a)

Swietny ten warzywnik! Róże cudowne. Kompozycje zawsze mega piękne. Uwielbiam Twoje zdjęcia

To coś o czym marzę , pięknie masz rozrośnięte pysznościami skrzynki, czekam na tą chwilę.. róże mnie zachwycają, nie potrafię sobie wyobrazić jak radzisz sobie z ich pielęgnacją, ich kolce mnie skutecznie zniechęcają
22:21, 03 lip 2016
Anda napisał(a)

Nie no, aż takiego dużego ogrodu nie mam, żeby co dwa dni coś ciekawego pokazywać
To nie jest przetacznik, to Teucrium hircanicum. Po naszemu to chyba ożanka?
Kalarepkę też mam pierwszy raz. Podlewam, chronię przed ślimakami i to wszystko

jasne że ozanka widziałam w zeszłym roku u MałejMi ..miałam się o niej douczyc ...rok minął a ja nie tknełam tematu moze powinna u mnie zagościc? ..nie wiem
Anda 22:29, 03 lip 2016

Agania napisał(a)

To coś o czym marzę , pięknie masz rozrośnięte pysznościami skrzynki, czekam na tą chwilę.. róże mnie zachwycają, nie potrafię sobie wyobrazić jak radzisz sobie z ich pielęgnacją, ich kolce mnie skutecznie zniechęcają

Będziesz miała piękny warzywnik, jeszcze trochę cierpliwości Z pielęgnacja raz lepiej raz gorzej Muszą sobie jakoś radzić. Ten rok nie był dla ogrodu zbyt łaskawy do tej pory. Co do kolców, to warto się zaszczepić przeciwko tężcowi. Często chodzę zadrapania, gdy zapomnę założyć rękawic do łokcia.
Anda 22:30, 03 lip 2016

eee_taam napisał(a)

jasne że ozanka widziałam w zeszłym roku u MałejMi ..miałam się o niej douczyc ...rok minął a ja nie tknełam tematu moze powinna u mnie zagościc? ..nie wiem

Ja wiem i Ci powiem - powinna
kosolka 22:42, 03 lip 2016

Ewka, jak się Cieszę z Twoich nowych fotek!! Cudowne! Tak pięknie pokazane rośliny.. A te z przetacznikiem, to już w ogóle cudo! Tylko krasnoludków mi tam brakuje, takie czarodziejskie Sliczny ma kolor! Tak się rozsiewa, mówisz? Ciekawe czy moje też poszaleją.. Trochę ich mam, ale takiego jak Twój nie.
Zana 07:34, 04 lip 2016

Ależ cudne foty, co jedna to piękniejsza. Obejrzałam na szybko, ale wrócę jeszcze się podelektować!
Mixtoorka 08:21, 04 lip 2016

Ewuniu cudne u Ciebie i Twoim okiem wszystko! Warzywnik też podoba mi się najbardziej