Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

kosolka 23:18, 10 sie 2016

Toteż wcale się nie martwię
Anda 23:24, 10 sie 2016

Makao_J napisał(a)
U mnie też róże mają plamistość. Niestety pogoda taka że chyba to norma będzie w tym sezonie.

A po co przyginacie te baty?

Dokładnie, w tym roku taki urok.
Co do batów, to jest tak - róża to takie stworzenie, które chce kwitnąć w najwyższym punkcie. Jesli przyginasz baty do poziomu, to już nie wiadomo dokładnie, gdzie ten najwyższy punkt jest. Wtedy róża wypuszcza gałązki z kwiatami na całej długości bata Masz bogatsze kwitnienie To tak w uproszczonym skrócie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 23:24, 10 sie 2016

kosolka napisał(a)
Toteż wcale się nie martwię

Prawidłowo
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makao_J 23:27, 10 sie 2016

Anda napisał(a)

Dokładnie, w tym roku taki urok.
Co do batów, to jest tak - róża to takie stworzenie, które chce kwitnąć w najwyższym punkcie. Jesli przyginasz baty do poziomu, to już nie wiadomo dokładnie, gdzie ten najwyższy punkt jest. Wtedy róża wypuszcza gałązki z kwiatami na całej długości bata Masz bogatsze kwitnienie To tak w uproszczonym skrócie.

Ahaaaa...

A pokarzesz jak to wygląda?

Czytam o tym wyginaniu już nie pierwszy raz ale u Ciebie jakoś nie głupio mi spytać po co to
Gabriela 23:39, 10 sie 2016

Malujesz zdjęciami pięknie. Róże prześliczne, ale te portrety odętki wśród innych kwiatów dzisiaj najbardziej mnie zachwyciły.
Madzenka 06:31, 11 sie 2016

Piękne różane portrety pokazujesz. Nowe nabytki różane w donicach mnie zachwycają
Zdziwił mnie kolor Twojej Jude, czy w czasie pierwszego kwitnienia była bielsza?
Zana 07:20, 11 sie 2016

Hortensja, jeżówki i kłosowiec przepięknie ujęte. Ach te Twoje róże.... Jude i Abraham to dla mnie must have, oby się udało w przyszłym roku! Czy one blisko siebie będą pasowały? Cudne Twoje foteczki.
anabuko1 07:32, 11 sie 2016

Anda napisał(a)

Dziękuję Aniu W przyszłym roku muszę dosadzić jeżówek, tak pusto jakoś bez nich.

Ja bez nich juz nie wyobrażam sobie ogrodu
Sama co roku jakąs dopupię. bo się kuszę ciągle.
Bo one takie piekne
Basilikum 08:14, 11 sie 2016

super fotki mozna godzinami ogladac
i wcale sie nie znudzi
Agania 08:33, 11 sie 2016

Lubię różanki i nie różanki u Ciebie...podziwiam zdrowotność Twoich róż, czy te róże faktycznie nie chorują, czy potwierdzasz Ewa ich zdrowotność, czy stosujesz regulane opryski?