Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Basilikum 17:13, 28 wrz 2015

ja sie tylko zastanawiam czy ta swidosliwa taka mala czy poziomki takie wiiiielkie
O listkach nie wiedzialam, nie ogrywam a owocow calkiem duzo mam, nawet teraz sa jeszcze
Ewa777 17:32, 28 wrz 2015

Ja też o listkach poziomek nie wiedziałam Człowiek się cały czas uczy
Fajne te nowe rabatki Poziomki trzeba zdecydowanie sadzić na słońcu, wtedy owocują do listopada
Warmia 20:23, 28 wrz 2015

Ewcia, ale u Ciebie busz Bardzo mi się podoba
AGDULA 23:23, 28 wrz 2015

Anda napisał(a)
Dzisiaj parę wczorajszych fotek ogólnych

Piękne masz róże. A ta rabata cudowna Co to za białe kwiaty ?
margaretka3 08:41, 29 wrz 2015

Hej! Ślicznie w Twoim ogrodzie, bardzo mi się podoba. Ślędzę od początku, bo w moich klimatach

Tak czytam o poziomkach i myślę, że jeśli roślina idzie w liście, to znaczy, że z ziemi pobiera dużo azotu, a jeśli nie owocuje (nie kwitnie), to znaczy, że brakuje jej potasu i fosforu. Czy aby nie to jest przyczyną niekwitnienia i nieowocowania? - tak sobie myślę, na zdrowy rozsądek, bo znawcą nie jestem.
Efffa 08:44, 29 wrz 2015

Patrzac na Twoje nowe zdjęcia, zachciewa mi sie koloru w ogrodzie, jak ja to mam zrobić?????? Twój ogród jest przeciwieństwem mojego,Twój kolorowy , mój tylko w odcieniach zieleni, ja też tak chcę,a wszystko i tak do ziemi ląduje zielone.Moje wszystkie kolorowe rośliny wyladowały z boku domu gdzie nikt nie widzi, chyba je dam na swiatło dzienne.
Kawa 08:45, 29 wrz 2015

ehhhhhhhhhhh

cudnie masz
Anda 10:57, 29 wrz 2015

07_Rene napisał(a)
To się dowiedziałam o poziomkach...
Podoba mi się, że poziomki masz wkoponowane tak fajnie. Ja poziomkami miałam pechęrznicę podsadzoną, ale wszystko wytargałam, bo nie owocowały

No to ciekawa jestem, jak dadzą radę w nowym miejscu.

Karabela napisał(a)
Śliczne róże i piękne fotografie. . Pozdrawiam

Dziękuję i odpozdrawiam

kasia_w napisał(a)
Anda mi się podoba i przed i po
Ale pokaż domek koniecznie, widzę śliczne kolory i ciekawość mnie zjada

To się cieszę, że podoba się po, bo jeszcze bym znowu musiała coś przesadzać
Domek pokażę na dniach, ale żadne cudo to nie jest. Taki zwyczajny domek ogrodnika tylko pomalowany na szaro

Iwk4 napisał(a)

Ewo, robisz przepiękne zdjęcia. Chciałam zacytować jedno, ale wszystkie cudne. Na pierwszej fotce co masz w połączeniu z szałwią ?

Dziękuję bardzo Z szałwią pięknie komponuje się Thymus vulgaris

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:58, 29 wrz 2015

Basilikum napisał(a)
ja sie tylko zastanawiam czy ta swidosliwa taka mala czy poziomki takie wiiiielkie
O listkach nie wiedzialam, nie ogrywam a owocow calkiem duzo mam, nawet teraz sa jeszcze

Wszystko razem, świdośliwa jeszcze mała bo sadzona na wiosnę, a poziomki duże bo już 3-latki

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:00, 29 wrz 2015

Ewa777 napisał(a)
Ja też o listkach poziomek nie wiedziałam Człowiek się cały czas uczy
Fajne te nowe rabatki Poziomki trzeba zdecydowanie sadzić na słońcu, wtedy owocują do listopada

Właśnie na to liczę, że będą dłużej owocować. Dopóki mają słońce jest dobrze, ale tak od połowy sierpnia już coraz mniej.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies