Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 17:18, 06 paź 2016

frezja napisał(a)

W którym miejscu planujesz cisy ??

Tutaj widać, tak jakby naprzeciw miejsca które zacytowałaś w poście
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6070-doswiadczalnia-bylinowo-rozana?page=615#post_9
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
HanaK 17:25, 06 paź 2016

Pierwsza ławeczka powstanie przy różach bordowych, wymyśliłam kawał drewna między dwoma głazami, głazy już mam, teraz rozglądam się za drewnem Faktycznie ławeczki czy inne elementy, gdzie można się zatrzymać i usiąść nadają klimatu gościnności

Anda napisał(a)
HanaK - polecam ławeczki i do Twojego ogrodu, trochę ich zmieścisz

Milka - tak, meble tekowe, polecam takie, są bardzo wytrzymałe i nie trzeba ich co roku malować, uwielbiam tą srebrną patynę

Inka74 - szczelnego żywopłotu nie będę robić, nie chcę podkreślać tej długości ogrodu, ale trochę się zasłonić jednak warto

Ewa777 - no może, latem, jak wszystkie róże naraz będą pokaz dawać

Gobasia - dziękuję, w porównaniu do większości ogrodów tutaj to jednak mały
Basilikum 18:06, 06 paź 2016

Ewo kiedys moze sie wybiore w Twoje strony
zapraszam tez do siebie
Juzia 18:14, 06 paź 2016

Też lubię ławeczki
Gruszka_na_w... 18:39, 06 paź 2016

Wydawałoby się, że o wiele trudniej jest zaplanować duży ogród. Po doświadczeniach i z małym i dużym stwierdzam, że jest na odwrót. Mały ogród wymaga skupienia się na najmniejszym detalu. W nim nic nie może być przypadkowe. Pięknie udało Ci się połączyć wszystkie elementy układanki- rabaty, meble, mała architektura, warzywnik, donice. Gratuluję!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Anda 19:02, 06 paź 2016

HanaK napisał(a)
Pierwsza ławeczka powstanie przy różach bordowych, wymyśliłam kawał drewna między dwoma głazami, głazy już mam, teraz rozglądam się za drewnem Faktycznie ławeczki czy inne elementy, gdzie można się zatrzymać i usiąść nadają klimatu gościnności

Super, lubię takie kombinowane łączenia kamienia z drewnem Widziałam kiedyś taki pieniek w kształcie siedziska, ale nie dałam rady wziąć ze sobą, był za ciężki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 19:04, 06 paź 2016

Basilikum napisał(a)
Ewo kiedys moze sie wybiore w Twoje strony
zapraszam tez do siebie

Izo, jak tylko się kiedyś wybiorę do Bawarii to nie omieszkam skorzystać I przyjeżdżaj tutaj, pozwiedzamy okolicę
Anda 19:05, 06 paź 2016

Juzia napisał(a)
Też lubię ławeczki

Widziałam u Ciebie Jedną mamy taka samą prawie
Anda 19:08, 06 paź 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wydawałoby się, że o wiele trudniej jest zaplanować duży ogród. Po doświadczeniach i z małym i dużym stwierdzam, że jest na odwrót. Mały ogród wymaga skupienia się na najmniejszym detalu. W nim nic nie może być przypadkowe. Pięknie udało Ci się połączyć wszystkie elementy układanki- rabaty, meble, mała architektura, warzywnik, donice. Gratuluję!

Dziękuję bardzo Masz rację, mały ogród a ogrodniczka z wielkim apetytem to oznacza trudności w planowaniu. Cieszę się że jakoś to się układa w całość.
Juzia 19:19, 06 paź 2016

Anda napisał(a)

Widziałam u Ciebie Jedną mamy taka samą prawie

Prawie
Zastanawiałam się którą wybrać i padło na moją