Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Milka 14:41, 16 paź 2015

Anda napisał(a)

Irenko, to przyjeżdżaj. Z Twoim uśmiechem będziesz błyszczeć po prostu
Caradonna u mnie też jeszcze stoi, ale już się chyba zasusza.

Dzięki za zaproszenie, kto wie, może kiedyś, o ile uśmiechu nie stracę
teraz po deszczu chyba jeszcze ruszą, normalnie cudnie mamy, słońce i ciepło, w nocy aż +9
Anda 14:44, 16 paź 2015

Milka napisał(a)

Dzięki za zaproszenie, kto wie, może kiedyś, o ile uśmiechu nie stracę
teraz po deszczu chyba jeszcze ruszą, normalnie cudnie mamy, słońce i ciepło, w nocy aż +9

Bez uśmiechu też zapraszam
U mnie zimno, brr. 7 stopni w dzień tylko.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mixtoorka 14:50, 16 paź 2015

Anda napisał(a)

Dzieki bardzo
Roza na razie jest super, zdrowa, pachnie ladnie owocowo, kwitnie czesto, a sadzona byla dopiero wiosna. Ma duzo slonca, tak od 11-stej do wieczora.
Ciekawa jestem, gdzie jej znajdziesz miejsce

Marzy mi się przy wejściu do domu, tak żebym mogła na nią patrzeć jak tylko wrócę do domu. Tylko tam wschód, słońce jest do 12-13, czy to nie za mało? A w upały nie będzie jej paliło?

Uwielbiam Twoje fotografie. Zdjęcie, to takie nieodpowiednie dla nich słowo, zbyt pospolite.
Anda 14:58, 16 paź 2015

Wiesz co, a może spróbuj ją najpierw do donicy wsadzić? Zobacz, gdzie najbardziej pasuje. Jeśli będzie w tym miejscu słabo kwitła, to zastanowisz się nad innym miejscem. Róże powinny mieć minimum 4 godziny słońca, lepiej 6. Przypalać jej nie będzie, bo jest jasna. U mnie ma słońce od 11-tej i jeszcze nigdy nie była przypalona. Tylko szybko przekwitała przy upałach nieziemskich.

Dziękuję za komplement. Bardzo się ucieszyłam

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mixtoorka 15:16, 16 paź 2015

Anda napisał(a)

Dziękuję za komplement. Bardzo się ucieszyłam

Nie ma za co, nas cieszą Twoje prace
Tak spróbuję na wiosnę ja wysadzę w donicy To dobry pomysł
Filomena 16:40, 16 paź 2015

Anda napisał(a)
Czas na fotki

Moja ulubiona Alchemilla epipsila na początek

Moja także, ale siałamu siebie 4 lata i nic nie urosło! Dopiero w tym roku trafiłam na sadzonkę i podzieliłam ją od razu, licząc na efekt jak u Ciebie, a podobno tak się mocno sieje?
Bardzo ładne zdjęcia, aż szkoda, że nie z własnym znakiem wodnym
Anda 16:51, 16 paź 2015

Mixtoorka napisał(a)

Nie ma za co, nas cieszą Twoje prace
Tak spróbuję na wiosnę ja wysadzę w donicy To dobry pomysł

Cieszę się, że mogłam pomóc

Anda 16:54, 16 paź 2015

Filomena napisał(a)

Moja także, ale siałamu siebie 4 lata i nic nie urosło! Dopiero w tym roku trafiłam na sadzonkę i podzieliłam ją od razu, licząc na efekt jak u Ciebie, a podobno tak się mocno sieje?
Bardzo ładne zdjęcia, aż szkoda, że nie z własnym znakiem wodnym

Nasionka muszą zmarznąć, żeby wykiełkować. Może je wysiałaś dopiero po mrozach?
Moim obcinam regularnie kwiatostany, przez co zmuszam je stale do kwitnienia. Zobaczymy w przyszłym roku, czy mimo to dały radę się wysiać

ewsyg 17:14, 16 paź 2015

Ewo z miłą chęcią pospacerowałam po Twoim ogrodzie. Cudnie go pokazujesz artystycznymi zdjęciami. Kolejna ogrodniczka lubiąca róże, jest nas tutaj dużo. Pozdrawiam Ewa
ryska 19:13, 16 paź 2015

Witaj
Cudne zdjęcia, jestem zachwycona i będę podglądać