Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 20:58, 14 paź 2015

07_Rene napisał(a)

Dzieliłam teraz, nie wiem co wiosną wyrośnie, ale jestem optymistką

I tak trzymaj, będzie dobrze

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
20:59, 14 paź 2015
Anda

ta jednoroczna co u lojanej jest warto mieć ...miałam w zeszłym roku ...piękny kolor niebieski ...taki rasowy lakmus z białym oczkiem

ale przemarza
Warmia 21:01, 14 paź 2015

Ewuś macham, na dłuższe poczytanie przybiegnę w weekend.
Anda 21:07, 14 paź 2015

eee_taam napisał(a)
Anda

ta jednoroczna co u lojanej jest warto mieć ...miałam w zeszłym roku ...piękny kolor niebieski ...taki rasowy lakmus z białym oczkiem

ale przemarza

Właśnie ciekawa jestem, czy jej się rozsieje. Wtedy naprawdę warto byłoby się nad taką zastanowić
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 21:08, 14 paź 2015

Warmia napisał(a)
Ewuś macham, na dłuższe poczytanie przybiegnę w weekend.

Martuś, ok, to do weekendu

margaretka3 10:24, 15 paź 2015

Aaa, a Wy u Ewy lato sobie szałwiami przedłużacie Coraz bardziej je lubię! Za mało mam odmian, będę musiała ten błąd naprawić w przyszłym roku. Pięknie!

Zdjęcie kropelki przepiękne, hiponotyzujące wręcz! Nie mogę oczu oderwać
AgataBC 10:55, 15 paź 2015

Anda napisał(a)

Uff - dotarłam do końca. Twój wątek się na jednym oddechu przegląda. Nawet gdybyś nie napisała gdzie ten ogródek to ja bym wiedziała, że to nie polski klimat. Inne niebo, światło, architektura.
Zaznaczam do cichego podglądania bo lubię oglądać tak piękne ujęcia przyrody. U mnie też jest sporo róż więc w wolniejszej chwili zapraszam.
Pozdrawiam i dziękuję za wizytę u mnie

Ps. Kosmosy albo mają za żyzną glebę, albo za dużo azotu, albo jedno i drugie. U mnie na piasku-tam gdzie nie dbałam rosły ładnie, ale jak podleję niechcący nawozem(przy okazji nawożenia reszty) to idą w łodygę i mam drzewa kosmosowe.. A więc omijać nawozami i jeśli dobra ziemia to nie podlewać, a wtedy będzie duużo kwiatów i ładny krzaczek z normalną łodygą
W tym roku zdobyłam niskie odmiany kosmosów tak do ok. 30-40cm wysokości. Pięknie wyglądały w pojemnikach ale na brzegach rabaty też by się super prezentowały. A takie pełne jak Ania Ci pokazała to nasionka zebrałam w Ogrodzie Botanicznym w Poznaniu. W sprzedaży miała je jedna firma nasienna ale dawno nie spotkałam.

I jeszcze raz napiszę- zdjęcia przegenialne!

Ewik 11:34, 15 paź 2015

Cudnie i juz
wietrzyk 11:55, 15 paź 2015

Ależ się wątek szybko rozrasta co mnie nie dziwi, bo jest tu na co popatrzyć. Duuużo stroniczek musiałam się cofnąć, ale było warto z przyjemnością obejrzałam sobie piękne, pełne kolorów fotki, kiedy za oknem mam burą szarzyznę.
Ewa myślisz, że można jeszcze ten nawóz Kalimagnesia zastosować, czy za późno już?
Milka 15:45, 15 paź 2015

Anda napisał(a)

Olka, przyjeżdżaj, zrobimy sesję

Sama bym taką sesję chciała poczytałam o szałwiach, mam ale tylko jakieś ciemno niebieskie i omszone, kwitną do grudnia