Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Kasia_CS 15:12, 26 kwi 2017

Anda napisał(a)

Moja rutewka to odmiana Splendid, pojedyńcza. Ta dubeltowa Hewitts Double jest bardzo ładna, ale piszą, że nie lubi gleby zasadowej. U mnie jest właśnie taka, pH 7 do 7,3, więc zdecydowałam się na odmianę Splendid. Ta podobno lubi glebę neutralną. W przyszłym roku się okaże

Ja ta hewitts double na targach oglądałam i jak z bardzo bliska wygląda super, tak juz z odległości niemrawo jakos
frezja 17:49, 26 kwi 2017

Ewa, chwalę się. Zamówiłam róże
jolanka 18:16, 26 kwi 2017

Popodziwiałam, pozazdrościłam Ewa, chcę już ciepła
katel 22:50, 26 kwi 2017

Anda napisał(a)

Ja też już się na nią cieszę W "mojej" szkółce jest jeszcze inna odmiana, Thalictrum rochebrunianum Elin. Jest olbrzymia i bardzo dobrze znosi słońce. Znasz ją?

Od zeszłego roku mam:
Rutewka Delavay'a Alba, Delavaya Black Stockings, Delavaya Splendide - prawdopodobnie dwie, rutewka mieszańcowa i orlikolistna. Od miesiąca mam też Rochebrunianum - ale nie wiem czy Elin - obecnie stoi jeszcze w garażu. Jak będę miała chwilkę to wstawię fotki u siebię i Cię zawołam - ta Black Stockings jest już u mnie wielka (a reszta jeszcze nawet nie wylazła) i mróz jej nawet nie ruszył a Różę Summer Song obok niej zmroziło .
tulucy 23:04, 26 kwi 2017

Ewciu, przeczytałam, obejrzałam, podziwiam

Dziś przyszła paczka z różami, jeszcze rzutem na taśmę dokupiłam w F. Amber Queen, Amelie Nothomb, Genevieve Orsi, Cream Abundance, Bicentenaire de Guillot i Dolce Vita. A wczoraj w markecie kupiłam w doniczce Iceberg.

Kuklików mam kilka, nawet żółty, posadziłam go w białe i żółte róże, do krwawnika kichawca, tam mam jeszcze kocimiętkę i sama nie wiem, co jeszcze...
Te morelowo pomarańczowe pasują mi do łososiowych róż.
Anda 09:33, 27 kwi 2017

Kawa napisał(a)
Ewunia
foteczki
różyczka tyle pąków ma? aż niewiarygodne
moje dopiero listki tyciunie

To Louise taka szybka. MW też już ma duże liście, ale jeszcze pączków nie dojrzałam na niej
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:34, 27 kwi 2017

anabuko1 napisał(a)
Na trawach jeszcze się nie znam to się nie wypowiadam. Ale czytam uważnie. Bo dopiero kilja6 sobie kupiłam. Jeszcze oczywiście planuję. Ale na wszystko od razu to jest brak.Także pomału będę dalej ja zapraszać do ogrodu.No proszę kwiecień a Ty już masz róże w paczkach.suuper. U mnie jeszcze długo do takich widoczkow.

Też nie znam się na trawach, ale parę już mam na rabacie i obserwuję, i się uczę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:35, 27 kwi 2017

eee_taam napisał(a)
wracam do podpór.... linków duzo przegladam

ja mam do anabelki takie zwykłe zrobione przez M z dutu wygiete pólkola i wbite w ziemie ...nic specjalnego ...i chciałam własnie ładniejsze dla piwoni

znalazłam te ...ale cena ...zasłabłam ...bo kłacze piwoni rok temu kupiłam za 5zł w markecie ...a taka podpora to wypas ...musze te druty moje pordzewiałe pokochać
http://staloweogrody.iai-shop.com/product-pol-2545-Podpora-dla-roslin-wbijana-Hortensja-115-75-50-40cm.html

Cena prawie jak u nas, choć tutaj tyle płacisz za 60cm wysokości. Tak więc dla mnie byłaby to okazja
Anda 09:36, 27 kwi 2017

Nowalijka napisał(a)

Ewcia żeby być ekspertem trzeba to cos kochać. Więc niczego Ci nie brakuje

Brakuje, pola z różami
Anda 09:37, 27 kwi 2017

Kasia_CS napisał(a)

Ja ta hewitts double na targach oglądałam i jak z bardzo bliska wygląda super, tak juz z odległości niemrawo jakos

Będę w tym roku parę ogrodów zwiedzać, to może ją gdzieś dojrzę Na razie codziennie zaglądam do mojej rutewki, czy aby już trochę podrosła
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies