Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 09:23, 26 kwi 2017

laurowisnia napisał(a)

Jak radośnie te pączki wyglądają, my z miesiąc sobie jeszcze na takie widoki poczekamy.
Kupiłam tą samą rutewkę, wreszcie ją spotkałam, myślisz, że nam zakwitną w tym roku? Moja nie posadzona, czekam na zmianę pogody.

Powinna zakwitnąć. Pewnie nie osiągnie jeszcze docelowej wysokości, ale liczę na kwiaty
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:24, 26 kwi 2017

Margerytka40 napisał(a)

Ja chyba Black Ader zamówię sobie. Wydaje mi się że wysiewa się ten bezodmianowy a odmianowe nie.

Tak może być. Hodowcy przecież chcą je sprzedawać, to po co mają się wysiewać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:32, 26 kwi 2017

jankosia napisał(a)
Ewa, no właśnie, skoro o luzuli wspomniałaś to powiedz jakie masz doświadczenia z nią. Dostałam od pani przyrody ale jeszcze nie mam pewności jaki to gatunek, wiem tylko że kosmatka Szukałam na O. informacji to twój wątek się przewijał to wiem że posiadasz. Co tam za gatunek i odmianę uprawiasz? Rozsiewa się mocno? W jak mocnym cieniu masz? Wszystko wszystko chcę wiedzieć bo duuuużo kawałków mi wyszło

Jankosiu, ja mam Luzula nivea. Jeszcze się u mnie nie wysiała. Trochę zwiększyła objętość. Jest niska i przy rodkach to chyba by zginęła Daje radę przy tujach sąsiada, które są z drugiej strony bardzo blisko płotu. Jest u mnie zimozielona i jeszcze nigdy jej nie cięlam. Tak po zastanowieniu dochodzę do wniosku, że to naprawdę bardzo mało wymagająca roślina. Tylko wiosną kompost dostaje i to wszystko. Jak zakwitnie, to pokażę, bo ma takie ładne, białe kłoski
Kasya 09:44, 26 kwi 2017

Anda napisał(a)

No w czepku jesteś urodzona Będziesz złoto rozdawać, czy zostawisz tam gdzie się wysiał?

Poczekam aż podrosna i napewno cześć rozdam
asiak 11:02, 26 kwi 2017

Ewuniu, dziękuję Ci bardzo
Wezmę to pod uwagę
laurowisnia 11:10, 26 kwi 2017

Anda napisał(a)

Powinna zakwitnąć. Pewnie nie osiągnie jeszcze docelowej wysokości, ale liczę na kwiaty

Ja również ale też marzy mi się jeszcze biała.
Kawa 11:34, 26 kwi 2017

Ewunia
foteczki
różyczka tyle pąków ma? aż niewiarygodne
moje dopiero listki tyciunie
anabuko1 11:44, 26 kwi 2017

Na trawach jeszcze się nie znam to się nie wypowiadam. Ale czytam uważnie. Bo dopiero kilja6 sobie kupiłam. Jeszcze oczywiście planuję. Ale na wszystko od razu to jest brak.Także pomału będę dalej ja zapraszać do ogrodu.No proszę kwiecień a Ty już masz róże w paczkach.suuper. U mnie jeszcze długo do takich widoczkow.
11:59, 26 kwi 2017
wracam do podpór.... linków duzo przegladam

ja mam do anabelki takie zwykłe zrobione przez M z dutu wygiete pólkola i wbite w ziemie ...nic specjalnego ...i chciałam własnie ładniejsze dla piwoni

znalazłam te ...ale cena ...zasłabłam ...bo kłacze piwoni rok temu kupiłam za 5zł w markecie ...a taka podpora to wypas ...musze te druty moje pordzewiałe pokochać
http://staloweogrody.iai-shop.com/product-pol-2545-Podpora-dla-roslin-wbijana-Hortensja-115-75-50-40cm.html
Nowalijka 12:20, 26 kwi 2017

Anda napisał(a)

Zakup jak najbardziej udany Trzy na jedno drzewo to chyba za dużo. Wg mnie wystarczą dwie
Nie jestem ekspertem, raczej miłośnikiem

Ewcia żeby być ekspertem trzeba to cos kochać. Więc niczego Ci nie brakuje