Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

tulucy 19:37, 27 kwi 2017

My z przerwami krótkimi, ale też ciągle palimy.

Wszystkie nówki mają 6b, więc powinno być ok. Sporo ich obejrzałam w innej wirtulandii u rosomanki warszawskiej, więc z mojego rejonu.
Lwia paszcza jednoroczna... Szkoda. Nie chce mi się za bardzo bawić w wysiewy... W tym roku mam akurat inne, szałwię błyszczącą fioletową, kleome, aminka, tytoń. To w pojemnikach, a do gruntu też coś jest, tylko jak tu siać???
U mnie ma lać i to ciepło się ciągle oddala...
Anda 08:31, 28 kwi 2017

Ewa777 napisał(a)
Ja to ogrzewania jeszcze nie wyłączałam U mnie za zimno zdecydowanie. Dziś nawet padał deszcz ze śniegiem W nocy było -1'C. Brrrr!

Ja nawet w kuchni wczoraj ogrzewanie wlaczylam, czego nawet w zimie w sumie nie robie Jakos wychlodzila mnie ta wiosna.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:31, 28 kwi 2017

Kawa napisał(a)

Ewunia u mnie
ogrzewanie też idzie
jak było ciepło wyłaczyłam bo myślałam że juz dosyć a tu patrz
od września palę jakaś masakra totalna

Ty palisz, a ja gaz zuzywam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:39, 28 kwi 2017

tulucy napisał(a)
My z przerwami krótkimi, ale też ciągle palimy.

Wszystkie nówki mają 6b, więc powinno być ok. Sporo ich obejrzałam w innej wirtulandii u rosomanki warszawskiej, więc z mojego rejonu.
Lwia paszcza jednoroczna... Szkoda. Nie chce mi się za bardzo bawić w wysiewy... W tym roku mam akurat inne, szałwię błyszczącą fioletową, kleome, aminka, tytoń. To w pojemnikach, a do gruntu też coś jest, tylko jak tu siać???
U mnie ma lać i to ciepło się ciągle oddala...

Dobrze do brzoskwinowych odcieni pasuje tez naparstnica Illumination Pink
U mnie tez jeszcze nie wszystkie wysiewy zakonczone. Zimnica, mokro i jestem juz opozniona. Niechby wreszcie cieplo sie zrobilo, bo ogorki i pomidory z okien mi juz wychodza
patrycja 09:04, 28 kwi 2017

Anda napisał(a)

Ty palisz, a ja gaz zuzywam

Wczoraj kupiłam węgiel a facet do mnie mówi " pani jeszcze w maju będziemy palić".
Ludzie nadal kupują opał co w zeszłym roku w kwietniu tego nie robili,
tak mówił mi pan ze sklepu.
07_Rene 13:06, 28 kwi 2017

Anda napisał(a)
Bzy Black beauty i Black Tower - widać, który ładniejszy?
Piwonia w tym roku podwójnie zabezpieczona przed rozkładaniem się na jej rabatowych sąsiadach

Oba świetne
Kukliki też. Nigdy takich nie widziałam.
Warmia 19:57, 28 kwi 2017

Ewcia, jak zdrówko? Trochę lepiej?
Anda 20:44, 28 kwi 2017

07_Rene napisał(a)

Oba świetne
Kukliki też. Nigdy takich nie widziałam.

W sprzedaży mało tych nowych odmian. Przeważnie są tylko te żółte i pomarańczowe, czyli to co ludzie znają i co zawsze pójdzie. Te które mam zamówiłam w necie.
frezja 20:45, 28 kwi 2017

Ciebie też coś złapało ?
Anda 20:45, 28 kwi 2017

Warmia napisał(a)
Ewcia, jak zdrówko? Trochę lepiej?

Trochę lepiej, jeszcze coś mi w oskrzelach siedzi, ale daję radę Dzięki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies