Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

tulucy 21:50, 29 maj 2017

Ewa piękne zdjęcia pięknego ogrodu ...

Tą w... się zmartwiłam, jutro przetnę jej pęd, żeby zobaczyć. Ale tak czy siak, wykopię i tyle, nie będę czekać. Moźe to nie to, bo ona raczej nie żółkła, tylko zwiędła...
Anda 21:52, 29 maj 2017

Summer Song, szałwie Caradonna i Blauhuegel z gośćmi
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 21:55, 29 maj 2017

I takiego gościa jeszcze dzisiaj napotkałam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
jazzy 21:55, 29 maj 2017

Anda napisał(a)

Orliki u mnie bardzo krótkotrwałe niestety. Moja rutewka to straszna pijaczka. Twoja też?

Wstyd mi, ale nie wiem Nie podlewam jej praktycznie. Tylko deszcz dostaje A dziś solidnie popadało
jazzy 21:56, 29 maj 2017

Uroczy fruczak
Makao_J 21:57, 29 maj 2017

Ewcia pięknie róże Ci zakwitły. Ja tak bardzo czekam na swoje ale jeszcze daleko w polu są a na dodatek moja świeża Soul straciła wszystkie małe przyrosty. Uschły.
Nie wiem czemu bo reszta róż z wiosennych zakupów ma się dobrze a ta jedna kiepsko. Na razie ma zielone pędy więc liczę że wypuści nowe ale jest mi smutno
Anda 21:58, 29 maj 2017

tulucy napisał(a)
Ewa piękne zdjęcia pięknego ogrodu ...

Tą w... się zmartwiłam, jutro przetnę jej pęd, żeby zobaczyć. Ale tak czy siak, wykopię i tyle, nie będę czekać. Moźe to nie to, bo ona raczej nie żółkła, tylko zwiędła...

Mam nadzieję, że to nie to. Jednak jeszcze nigdy nie spotkałam się z tak szybkim zgonem róży. Może była tylko kiepsko zaszczepiona.
Anda 22:00, 29 maj 2017

jazzy napisał(a)
Wstyd mi, ale nie wiem Nie podlewam jej praktycznie. Tylko deszcz dostaje A dziś solidnie popadało

U mnie już dawno nie padało. Rutewkę posadziłam chyba w kwietniu, blisko płotu i tuj sąsiada. Może dlatego tak ją suszy
jolanka 22:01, 29 maj 2017

Ewa, zazdroszczę już kwitnących róż
LO pokazuje u mnie kolor w pąku więc pewnie niedlugo się doczekam.
Mam pytanie, jak często dokarmiasz róże w donicach? Posadziłam dwie i jedna ma jakoś za jasne dla mnie liście
Anda 22:02, 29 maj 2017

Makao_J napisał(a)
Ewcia pięknie róże Ci zakwitły. Ja tak bardzo czekam na swoje ale jeszcze daleko w polu są a na dodatek moja świeża Soul straciła wszystkie małe przyrosty. Uschły.
Nie wiem czemu bo reszta róż z wiosennych zakupów ma się dobrze a ta jedna kiepsko. Na razie ma zielone pędy więc liczę że wypuści nowe ale jest mi smutno

Przyrosty uschły, czy przymarzły? Obcięłaś je już? W pierwszym roku po posadzeniu należy róże dobrze podlewać bo mają jeszcze małe korzenie. Mam nadzieję, że różyczka niedługo się pozbiera i pójdzie w górę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies