Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

sylwia_slomc... 11:05, 24 lut 2016

Ja na jesieni kilka patyków z róż wciepałam do ziemi w skrzynkach miedzy niezapominajki , niczym nie nakryłam słabo wodę lałam całą zimę w warsztacie nie podlałam , a korzeń puściły ....te co chciałam od mamy wziąć zaszczepić w doniczkach pod filią , podlewane, dbane .....i wszystkie padły
Najlpiej do ziemi i zapomnieć tylko zapisać gdzieś co w ziemi bo ja mam teraz 3sz nowych róż nn dopóki nie zakwitną i się połapię , które to
Basilikum 21:02, 24 lut 2016

Ja dostalam od Irenki patyki hortek z poleceniem naciecia na krzyz i wsadzenia w ziemie w miejscu gdzie cien i wilgotna. Siedza tak juz kilka dni w tej ziemi i mam nadzieje, ze do jesieni beda piekne
Rumianka 21:03, 24 lut 2016

Toszka napisał(a)

Ukorzenianie w wodzie niesie to ryzyko, że wydelikacone "uprawą hydroponiczną" korzonki zamrą lub wygniją po wsadzeniu do ziemi. Lepiej od razu patyczki włożyć do ziemi uprzednio uzywając ukorzeniacz do zdrewniałych - max 1/3 patyczka wystaje nad ziemię.

Jak miło posłuchać mądrzejszego...Te słowa kieruję do Ciebie Toszko...a przede wszystkim witam Cię kochana w moim wątku, zawitałaś do mnie pierwszy raz...Cieszę się ogromnie za udzielone cenne rady odnośnie ukorzeniania roślin...Posłuchałam Twojego doświadczonego głosu i moje hortkowe patyczkowo zmieniło już miejsce...z wody do ziemi...

no i patyczki (walentynkowych) róż...
Rumianka 21:05, 24 lut 2016

hanka_andrus napisał(a)
Przepiękna kołatka! Masz to oko i hojną rękę!

Antaba już zamontowana na drzwiach, podoba mi się...
Rumianka 21:09, 24 lut 2016

as226 napisał(a)
zaglądam piękne kwiaty od Walentego i sówka fajna

Gdyby Walenty dał mi kamień z wielkim LOVE, to nie miałabym co ukorzeniać, a tak moje różane patyczaki tkwią w doniczkach, może coś z tego wyjdzie...Latem wielokrotnie ukorzeniałam pnące róże z dobrym skutkiem, ale tak jak teraz to pierwszy raz...
Rumianka 21:11, 24 lut 2016

Basilikum napisał(a)
Pewnie znow u Tesciowej jestes
dobrego czasu, cmok cmok dobra wrozko

Izulka, z moją nieobecnością na forum trafiłaś w 10-tkę, napisałam o tym wyżej...
Rumianka 21:12, 24 lut 2016

katel napisał(a)
Wow, sowa niesamowita!

Dzięki Katel, też mi się podoba...
Rumianka 21:14, 24 lut 2016

MUZA napisał(a)

Muszę w tym roku spróbować rozmnożyc w ten sposób kilka hortek może i mi się uda

Uda się na pewno, ale jak poradziła mi Toszka, najlepiej od razu w ukorzeniacz i do ziemi...Już tak zrobiłam...Teraz pozostało tylko czekać...
Rumianka 21:18, 24 lut 2016

Basilikum napisał(a)
Ja dostalam od Irenki patyki hortek z poleceniem naciecia na krzyz i wsadzenia w ziemie w miejscu gdzie cien i wilgotna. Siedza tak juz kilka dni w tej ziemi i mam nadzieje, ze do jesieni beda piekne

No widzisz każda "szkoła" jest inna, ale najważniejsze by coś z tego urosło...
Kabareciarze kiedyś mówili, że są dwie szkoły: w jednej włada się dwudziestoma jednoma językami, a w drugiej dwudziestyma jednyma...ha.ha
agnieszka_m 22:01, 24 lut 2016

Spory lasek patykowy
Patyki z rózy ja tez trzymam tylko w wodzie od 23 stycznia nowe listki wypuszczają ale czy cos z tego będzie to nie wiem. Żałuje ze połowę patyków nie włożyłam do ziemi