Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 17:23, 28 lut 2016

Gardener27 napisał(a)
U mnie w ogrodzie jeszcze wiosny nie widać Śnieg leży na rabatach a gdy stopnieje to znowu dosypie Podobno od połowy marca ma być już lepiej

Oj Przemku...nas też pogoda nie rozpieszcza, a wręcz nocne mrozy nękają te nasze roślinki nie okryte śniegiem...Nie wygląda to dobrze...Na Gardenii mieliście chociaż na czym pocieszyć oczy, tyle kolorowych roślin i wszyelkich dekoracji...tylko pozazdrościć, że wszystko się udało...
blyxa 11:08, 29 lut 2016

Wpadam z kubkiem kawy i dziękuję za wizytę
mirkaka 11:30, 29 lut 2016

My tu na północy zawsze tak mamy, że wiosna jest później ale za to będzie dłużej
Ja u innych krokusy przekwitną to u nas dopiero zaczną
Milka 13:59, 29 lut 2016

Rumianka napisał(a)
Zaświeciło dziś słonko -lutowe, jakiś ptaszek takie trele nadawał, aż niebywałe...Zrobiłam dokładny przegląd roślin i jestem przerażona ich stanem...Wszystko brązowe, wygląda jakby zmarzło...nawet pierwiosnki, to takie rozglimzione placki...nie było co focić...

O jej, może tylko tak źle wygląda? U mnie w nocy mrozik, a dziś mnie porządnie zasypało, a wczoraj było słonecznie i ciepło i bądź tu mądry.
Ckni się nam już za tym ciepłem.
Rumianka 21:10, 29 lut 2016

Oj tak Irenko, ckni się do tego ogrodu i to bardzo...ale ni ma wyjścia, trzeba poczekać aż będzie cieplej,,,Żeby sobie humor poprawić, to 2 razy (to samo) obejrzałam "Rok w ogrodzie",...Ale przez to wiem, że muszę kupić wapno dolomitowe i sypnąć na trawnik, bo mech się pokazał po tej niby zimie...
Rumianka 21:12, 29 lut 2016

blyxa napisał(a)
Wpadam z kubkiem kawy i dziękuję za wizytę

O jak dobrze, że z kawką wpadasz, to mój ulubiony napój.. Codziennie wypijam 3 kubki...
Rumianka 21:14, 29 lut 2016

mirkaka napisał(a)
My tu na północy zawsze tak mamy, że wiosna jest później ale za to będzie dłużej
Ja u innych krokusy przekwitną to u nas dopiero zaczną

To wszystko prawda, ale mnie się chce już teraz kolorków krokusikowych i pierwiosnkowych...Tych ostatnich to miałam pełno w grudniu...
Warmia 21:18, 29 lut 2016

Dawno mnie nie było u Ciebie Jak dobrze, że zajrzałam, bo przypomniałaś mi o wapnie dolomitowym.
Rumianka 21:26, 29 lut 2016

Oj dawno Martuś...ale w ostatnim czasie tyle wrażeń mieliście wszyscy "gardenierzy"...też bym się cieszyła gdybym mogła dzielić się wrażeniami ze wspólnego spotkania...Ale może kiedyś??? Liczę na to...
boguslawa_ma... 17:40, 01 mar 2016

mirkaka napisał(a)
Trzymam kciuki za patyczki, szczególnie za róże bo mnie nigdy nie udało się ich ukorzenić. Fakt że robiłam to dawno i pewno bez ukorzeniacza. A hortensjowe patyczki to z których pochodzą? Jak Ci się ukorzenią to będzie las hortensji

Ukorzeniałam róże z patyczków ale po przekwitnięciu w lipcu nawet bez ukorzeniacza,czasem któraś się przyjmowała,patyczki hort.dawałam do gruntu bez powodzenia ,ale spróbuje tak jak ty,zawsze się człowiek uczy.
W sprawie iglaka odpisałam u mnie