Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

hanka_andrus 22:51, 24 lut 2016

Trudno utrzymać wilgotność w doniczkach z patykami. Ja stosuję zawijanie w reklamówki. Do reklamówki wstawiam doniczkę z patykami i podlewam, i zawiązuję na węzeł. Co jakiś czas raz na dwa 3 dni sprawdzam wilgotność. Jak już się ociepli w nocy, wystawiam taką donicę do ogrodu, do cienia, wtedy można już bez reklamówki, ale donice zadołować. Aż do jesieni, a jak trzeba to i do następnej wiosny. Oczywiście w zimie dobrze okrywamy igliwiem i włókniną.
Rumianka 22:57, 24 lut 2016

No widzisz Haniu i znów coś mądrego mi podpowiadasz...Warte zastosowania...Dzięki...
AGDULA 23:08, 24 lut 2016

Rumianka napisał(a)

Jak miło posłuchać mądrzejszego...Te słowa kieruję do Ciebie Toszko...a przede wszystkim witam Cię kochana w moim wątku, zawitałaś do mnie pierwszy raz...Cieszę się ogromnie za udzielone cenne rady odnośnie ukorzeniania roślin...Posłuchałam Twojego doświadczonego głosu i moje hortkowe patyczkowo zmieniło już miejsce...z wody do ziemi...

no i patyczki (walentynkowych) róż...

Śledze to Twoje patyczkowo z wielkim zainteresowaniem. MOej patyki są na razie w wodzie. Ciekawe czy coś z tych moich wyjdzie
olga80 11:19, 25 lut 2016

jaki las patyków Oby wszystko się ukorzeniło i pięknie rosło.
raz przed przypadek udoało mi się ukorzenić róże, wsadziłam młody pę do doniczki i całe lato stała w cieniu na jesień miała już korzonki poszła do gruntu
Będę trzymać kciuki
mirkaka 12:52, 25 lut 2016

Trzymam kciuki za patyczki, szczególnie za róże bo mnie nigdy nie udało się ich ukorzenić. Fakt że robiłam to dawno i pewno bez ukorzeniacza. A hortensjowe patyczki to z których pochodzą? Jak Ci się ukorzenią to będzie las hortensji
Rumianka 21:03, 25 lut 2016

Agdulo, Olgo i Mirko - są to patyczki hortensji bukietowej. Dwa lata temu udało się z 44 patyczków wyrosło 4 hortensje i ubiegłego lata zakwitły... Nawet to cieszyło... A oto jedna z nich...
Warmia 21:11, 25 lut 2016

Ale u Ciebie las wyrósł U mnie po trzech tygodniach, jedynie pokazały się listki
AsiaK_Z 21:24, 25 lut 2016

Jaaaaaa teeej, ile patyczków. Prawdziwa plantacja trzymam kciuki za powodzenie
Milka 21:28, 25 lut 2016

Elisa, masz las patykow, jak u mnie, ale ja od razu wtykam głeboko w ziemie, kazdy sie przyjal, mialam z glowy podlewanie.
Pozdrawiam
Rumianka 21:28, 25 lut 2016

Martuś, Asiu - kciuki się przydadzą...Nie ścinałam wcześniej bo straszliwy ziąb niestety królował wokół...U nas na Wybrzeżu zawsze wszystko później startuje...no cóż, taczi wiodro lechłe...